Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Záleží jak roste, za 2 dny by se měla zdvojnásobit.
Já měla 19dpo 240 jednotek a bylo to hodně málo co jsem koukala na různé tabulky. Těhotenství nakonec nedopadlo.
Určitě ano a u některých to dopadlo dobře a u některých špatně a některé vůbec netuší kolik měly HCG a kolik byly DPO protože to prostě tak nehrotily a to je nejlepší co můžeš udělat…zaměstnat se něčím jiným..třeba čtením, pletením háčkováním vyšíváním…ja tohle fakt nechápu…jasně někdy je to opodstatněné třeba v případě nutnosti nasazení nebo vysazení léku…tak to má třeba neteř…ta má nakázáno že jakmile bude mít podezření že je těhotná tak má naklusat na hematologii…oni si udělají odběr HCG a pak ihned nasadí léky…jinak by to s největší pravděpodobností blbě dopadlo..ale to asi nebude tvůj případ…
Příspěvek upraven 11.07.23 v 10:22
@Vladusxx píše:
Určitě ano a u některých to dopadlo dobře a u některých špatně a některé vůbec netuší kolik měly HCG a kolik byly DPO protože to prostě tak nehrotily a to je nejlepší co můžeš udělat…zaměstnat se něčím jiným..třeba čtením, pletením háčkováním vyšíváním…
Pokud by třeba měla problém s reprodukční imunitou, tak by to byla známka, že má rychle píchnout imunoglobulín nebo něco jiného. Takže ta tvá rada není univerzální. Já jsem to tak měla a kdybych háčkovala, dítě by nebylo. Takhle jsem věděla, že se mám rozjet k doktorce a embryo to tenkrát dohnalo..
@MartinaCV problem mam. Pícham si injekce a beru léky na snížení imunity. Snažíme se 2 roky..
Příspěvek upraven 11.07.23 v 10:45
@Mia890 píše:
@MartinaCV problem mam. Pícham si injekce a beru léky na snížení imunity. Snažíme se 2 roky..
Nezbývá ti než si to pohlídat. Mně se v tom počátku embryo dokonce týden nevyvíjelo (byla jsem po přirozeném početí) a hcg nerostlo. Doktor mi říkal, že takto nízký progres hcg není popsaný v odborné literatuře, že by to dopadlo dobře (myslím moje hcg.. měla jsem mít kolem 7 tisíc a měla jsem 700). Honem jsem jela do Prahy na imunologii, doktorka mi píchla imunoglobulín a embryo to rozhýbalo, začalo to dohánět. Narodilo se mi zdravé dítě v termínu
Kdybych se úzkostlivě nesledovala a nechodila obden na krev na hcg a každý týden na ultrazvuk (na takto častém ultrazvuku jsem byla domluvená se svým gynekologem), tak bych dítě neměla.
Takže za mě, jeď na ultrazvuk a jeď na imunologii, měli by ti přece nabrat krev jak ta imunita vypadá a podle toho dávkovat léky. Důležitý je progres (růst hcg a embrya), na tu počáteční hodnotu se tolik neupínej, ale hlídej si to, aby byla imunita v pořádku a choď takto často i na ultrazvuky, jedině tak si můžeš podchytit potřebu rychle reagovat léčbou. Hodně štěstí! ![]()
@MartinaCV moc dekuji za pozitivní zprávu. Doktor mi prave řekl, ze hodnoty mam v poradku a na další odběr není treba. Na UTZ mam jit ale až pristi tyden. Takze jsem se rozhodla, ze zitra pujdu na krev jako samoplatce a budu to hlídat. Snad to dopadne 🙏
@Mia890 píše:
@MartinaCV moc dekuji za pozitivní zprávu. Doktor mi prave řekl, ze hodnoty mam v poradku a na další odběr není treba. Na UTZ mam jit ale až pristi tyden. Takze jsem se rozhodla, ze zitra pujdu na krev jako samoplatce a budu to hlídat. Snad to dopadne 🙏
A pak tady zakládat další témata, jestli je ta další hodnota v pořádku, i když ti doktor řekne, že máš přijít za týden ![]()
@Mia890 u koho máš hlídanou imunitu? Paní doktorka Černá má nyní dovolenou a bude až po 17.7
také mám čerstvě pozitivní TT po KET a píchám co týden dexamed na NK buňky. Naštěstí ho mám doma zásobu.
@Mia890 píše:
Taky jsem to tak dělala a protože doktor věděl, že mám tenhle problém s imunitou, tak se ochotně domluvil i na těch častých ultrazvukách. Držím pěsti! ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mam dotaz. Jsem 23dpo a 8 dni mi meska MS. Na odběru mi vyšlo hcg 200 jednotek. Měl jste to některá taky tak?
Na odběru krve jsem byla kolem 28 dpo, už je to rok zpět tak si to nepamatuji přesně a měla jsem přes 11 tisíc jednotek. Ale jedna hodnota ti nic neřekne ![]()
@MartinaCV a o to sem tam dopsala..že jsou opodstatněné pripady…odtukla jsem to moc brzy…
@Mia890
Pokud máš takovýto problém tak to je vporadku že se hlídas…omlouvám se za možná trochu drsnější první zprávu…ale je tu spoustu těch které to hrotí a přitom problém nemaji a to řekl gynekolog nebo imunolog že je to vporadku? Tohle musíš řešit s tím kdo tě léčí na tu imunitu protože gynekologové to většinou moc řešit nechtějí…neteř taky tohle musí přes hematologa..má se tam hlásit ještě dřív než u gynekologa…i kdyby byl jen náznak čárky na testu tak šup hned volat…
@Anonymní píše:
Ahoj, mam dotaz. Jsem 23dpo a 8 dni mi meska MS. Na odběru mi vyšlo hcg 200 jednotek. Měl jste to některá taky tak?
Ahoj, já měla v lednu ve 23 DPO HCG přes 10 tisíc, ale byly to teda dvojčátka. Bohužel i tak to nedopadlo a v 8tt jsem potratila, ale jedna hodnota hcg ti nic neřekne
To rozpětí je strašně velké, takže u někoho může 200j znamenat potrat a u jiné normální prosperující těhotenství
Být tebou se na to vyprdnu a šla bych až za ten týden na kontrolu
Držím palce ať vše dobře dopadne ![]()
Tak výsledek dnešních odběru 163.
Byla jsem v jiné laboratoři, dle dr. tomu nemam davat váhu, ze každá laboratoř ma jiné metriky. Tak Ja uz nevim… ![]()