Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, mám takovýto problém. 15.8. jsem měla poslední MS. Po třídenním zpoždění jsem si dělala test a byl pozitivní. Objednala jsem se k dr. ale začala jsem mírně krvácet. Dr. mě prohlédla a řekla, že zatím nic nevidí, ale že by to mohl být začínající potrat. Nabrali mi krev a řekla, že mám přijít po víkendu na další ko. To byl minulý víkend a já začala krvácet v neděli v noci už silně. V pondělí na ko dr. řekla, že jsem asi potratila, sliznice byla již nízko a v děloze nic neviděla. Nabrali mi znova krev a ve čtvrtek mi volala sestra domů, že hcg je vyšší, že těhu asi pokračuje. Není mi nic jasné, to by přece musela dr. vidět něco v děloze, když těhu odpovídá již 7 tt nemyslite? Budu vděčná za vaše rady a zkušenosti.
Tady je asi víc možností. Napadá mě pozdější ovulace a tím mladší těhotenství, které pokračuje i po tom krvácení. Druhá špatná varianta - mimoděložní těhotenství.
Kdy máš jít znovu k doktorovi.
@Maliunka kolik to hcg bylo? Pokud byla nízká sliznice tak nejspíš jsi potratila a hcg neklesne ze dne na den, další krev na hcg by měla ukázat víc ![]()
Na ko jdu zitra. Mame uz 3 deti, tohle by bylo necekane. V zadnem z predchozich tri tehotenstvi jsem nemela sebemensi problemy. Hcg bylo poprve 400 a podruhe 600. Ten druhy odber byl 2 dny po tom silnem krvaceni. Je mi 37 let, mam dva kluky ve veku 15 a 13 let a holcicku 6 let. Citim se uz trochu unavene na dalsi materstvi, kvuli operaci kolene jsem musela nacas vysadit HA a dopadlo to tak jak to dopadlo
@Maliunka A kolik dní byl rozestup mezi odběry krve?
Tohle nebude nárůst jako u prosperujícího těhotenství.
Prví odběr byl ve čtvrtek, druhý další týden v úterý. Denně si dělám test z moči a jsou tam pořád dvě stejné čárky
Tak jsem dnes byla na další ko, dr. v děloze nic nenašel ani nikde kolem, vejcovody taky čisté a hcg stále stoupá. Teď bylo 970. Nárust pomalý, ale je tam. Vzali mi opět krev a kdyby se cokoli zhoršilo mám šupajdit do nemocnice. Stále lehce krvácím. Jsem asi přírodní úkaz. Nechápu to, pokud je to mi modeložní tak kde je?? ![]()
@Maliunka Ono někdy bohužel trvá docela dlouho, než na ultrazvuku mimoděložní těhotenství objeví. Někdy se dokonce dělá laparoskopii dřív než ho objeví ultrazvukem.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.