HCG u molárního těhotenství

682
10.9.22 14:06

HCG u molárního těhotenství

Ahojte, zajímalo by mě, jak vysoké HCG jste měly na začátku těhotenství, které se ukázalo jako molární.
Jsem po nevydařeném IVF, které jsme museli předčasně ukončit. Dr. nám poradila, at to zkusíme přirozeně, když už nám IVF nevyšlo. Nakonec se nám zadařilo, ale při odběru krve v týdnu 4+0 mi naměřili hodnotu 912 HCG. Doktorka říká, že u IVF je vyšší riziko vzniku rakoviny a že někdy z toho vyjde morální těhotenství a já mám teď z toho hrůzu. Na kontrolu jdu až ve čtvrtek, tak se snažím, alespoň něco málo odvodit/uklidnit z té hodnoty. Jaké jste prosím měly HCG takhle na začátku těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4125
10.9.22 14:07

Nejsem odborník, ale já si myslím, že na 4+0 je to krasne vysoké HCG :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.9.22 14:14

@Nicole 1234 no právě, jestli není až moc vysoké, což by mohlo znamenat právě molární těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
10.9.22 14:15

@Nicole 1234 no a o to jde, u molárního těhotenství bývá právě neobvykle vysoké.

Zakladatelko, s hodnotami neporadím, zkušenost nemám. Nezbývá než čekat, dr. tě bude určitě hodně hlídat. Popravdě jsem o souvislosti prodělaného IVF a následného molárního těhotenství nikdy neslyšela, ale stát se může ledasco. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
10.9.22 14:21

@ugluk moc děkuji, kontrolu mám ve čtvrtek, ale do té doby budu už mít asi i pár šedivých vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
10.9.22 20:35

Jedna hodnota ti nic neřekne.

• Citovat
  • Upravit
682
10.9.22 22:19

@np10021 souhlasím, že mi tato hodnota jistě nic neřekne, spíše mi šlo o to, zda má někdo zkušenost, jaká bývá hodnota HCG u molárního těhotenství na začátku.
Každá žena je jiná a taktéž každé těhotenství, proto mě zajímají zkušenosti ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3179
10.9.22 23:15

Ahojky, teď jsem koukala a na konci 5tt jsem měla 2 741, tak to by tak nějak odpovídalo, že ve 4tt by to bylo okolo 800. Musíš čekat no, ale snad ti to aspoň trochu pomůže. Držím palce.
Ještě dodám, že mám normální ne molární těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
11.9.22 05:22

@Sára2020 určitě mě to trochu uklidnilo, moc děkuji :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
11.9.22 08:24
@Ela333 píše:
Ahojte, zajímalo by mě, jak vysoké HCG jste měly na začátku těhotenství, které se ukázalo jako molární.
Jsem po nevydařeném IVF, které jsme museli předčasně ukončit. Dr. nám poradila, at to zkusíme přirozeně, když už nám IVF nevyšlo. Nakonec se nám zadařilo, ale při odběru krve v týdnu 4+0 mi naměřili hodnotu 912 HCG. Doktorka říká, že u IVF je vyšší riziko vzniku rakoviny a že někdy z toho vyjde morální těhotenství a já mám teď z toho hrůzu. Na kontrolu jdu až ve čtvrtek, tak se snažím, alespoň něco málo odvodit/uklidnit z té hodnoty. Jaké jste prosím měly HCG takhle na začátku těhotenství?

Nejsem lékař ale letitým pacientem takže názorů a rad jsem slyšela tisíce..doktorka která řekne takovou věc by si zasloužila… :?… Po IVF je těhotenství jako každé jiné a molární je prostě blbá náhoda.. hlavně IVF zaručuje aspoň to, že se oplodní vajíčko a použije se jedna spermie coz je docela úspěch :) u molárního oplodní dve spermie najednou takže dojde k nesprávnému počtu chromozomů..to stejné se stane když vajíčko nese blbou genetickou informaci a spermie je posasena… ale vajíčko se po genetické stránce nedá zkontrolovat jak spermie.. nicméně v labině sledují vývoj embryí takže kdyby se správně nevyvíjelo tak nezavádí..plus..pokud máte ještě PGT tak je to cajk..

Já byla 4+6 a měla jsem 3905 HCG :) tož..nemysli na žádnou molu, doktorce kup čokoládu ať se uklidní s takovými informacemi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3179
11.9.22 08:37
@Skaiqy píše:
doktorce kup čokoládu ať se uklidní s takovými informacemi..
:D :D :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
11.9.22 08:57

@Skaiqy díky moc, jsi zlatá! :srdce: :*

No můj poslední cyklus na klinice byl Jedno velké špatné.. předčasně ukončená stimulace, protože prý na léčbu nereaguji. Pak najednou za dva dny krásný folikul z vaječníku, z kterého už roky neovuluji. Měl proběhnout odběr vajíčka, ale asi špatně zvoleny čas, protože praskl (*edit praskl folikul), takže mi doporučila aspoň zkusit přirozeně. No a pak že může být geneticky špatné, protože už jsem u 1.ivf měla taky 3 vajíčka špatné… no to moc na užívání si krásných těhotenských chvílek nepřidá :roll:.

Naštěstí už jdu ve čtvrtek ke svoji dr a ona je strašně pozitivní, tak se k ní už těším, ale zároveň bojím, co se dozvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
11.9.22 09:33
@Ela333 píše:
@Skaiqy díky moc, jsi zlatá! :srdce: :*

No můj poslední cyklus na klinice byl Jedno velké špatné.. předčasně ukončená stimulace, protože prý na léčbu nereaguji. Pak najednou za dva dny krásný folikul z vaječníku, z kterého už roky neovuluji. Měl proběhnout odběr vajíčka, ale asi špatně zvoleny čas, protože praskl (*edit praskl folikul), takže mi doporučila aspoň zkusit přirozeně. No a pak že může být geneticky špatné, protože už jsem u 1.ivf měla taky 3 vajíčka špatné… no to moc na užívání si krásných těhotenských chvílek nepřidá :roll:.

Naštěstí už jdu ve čtvrtek ke svoji dr a ona je strašně pozitivní, tak se k ní už těším, ale zároveň bojím, co se dozvím.

Takže toto těhotenství je z toho vajíčka co popisujes?

Pokud tě to uklidní :mrgreen: já po mimoděložním několik let ovulovala ze strany kde nemám vejcovod.. 3× IVF bez těhotenství s ukázkovými dětmi..pošahaná imunita, takže jsem je vždy vlastně zabila..takže několik potratů, mimoděložní, imunita v perku a léky v nedohlednu protože se už vše na mě vyzkoušelo :lol: měli jsme letět do Španělska na kliniku kde se zabývají právě imunitou a plodností, přišel covid, zavřeli hranice a nikdo nikam.. takže jsem hodila flintu do žita s tím že na to peču a prostě děti nebudou.. vzala jsem kango do ruky, rozbila všechny kachličky v koupelně a za týden po návratu domů od švagrové jsem na své narozeniny zjistila že jsem těhotná na callu s šéfem.. :lol: takže suma sumárum: 6 a půl roku neplodnosti, pokusit, slz, peněz a nervů a chtělo to jen covid, kango a správný momentě..

Čím se snažím říct, že ta správná doba možná nastala právě teď u vás :srdce: príroda je mocná čarodějka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
11.9.22 10:13

@Skaiqy já pochopila, že tohle je z přirozeného otěhotnění následujícího po IVF. Na což. dr. hlásá názor, že cykly po IVF (přirozené, následující IVF) jsou náchylnější na kdeco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
11.9.22 10:26

Jinak já mám za sebou odběrů vajíček za deset let s pomocí doktorů hodně - plné stumulace, minimální i nativy. A závěr, moje vajíčka stojí za starou belu, přirozeně se oplodňují všechna, ale naprostá většina z nich blbě (měla více prvojader, což buď pustila víc spermií, nebo si ty chromozomy nedokázala hned na začátku správně poskládat). Když jsme zkoušeli ICSI, PICSi a kdo ví co ještě, za tu dobu se dokázalo správně oplodnit jedno jediné. Za tu dobu jsem otěhotněla třikrát, z toho dvakrát potratila. Doktoři to shrnuli, že jestli chci další dítě, mám to zkoušet do zblbnutí zas a znova nebo prostě čekat na zázrak. Zvolila jsem druhou cestu, trvalo to další dlouhé roky, než jsem otěhotněla přirozeně (vlastně jedinkrát v mém životě) a když už se s tím dokázala příroda poprat sama, bylo vše absolutně bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí