Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky. Do Heliosu jsem chodila. Byla jsem tam normál na gyndě, ne kvůli otěhotnění a problémy s tím spojené. Za sebe můžu říct, že když jsem neměla problém, tak to bylo v pohodě. Chodila jsem ke Kotrbovi a pak ke Kováčové. Když jsem tam byla v srpnu, že mě bolí furt břicho a na jedné straně tak jsem dostala ATB a tím to skončilo. V listopadu jsem volala, že mě to bolí zase. To měli termín až na prosinec!
a doktorů tam je snad 7. Tak jsem se naštvala a odešla jsem jinam. A doktorka mi našla endometriozu. Která tam musela být víc jak rok. Takže asi tak ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím vás holky, Máte s tímto centrem za poslední dobu zkušenosti?
Chodím k Dr. Texlovi a zatím jsem velice spokojená.
Předem děkuji za případné názory… a ten kdo to bude tento rok podstupovat.
Texl je dobrý doktor. Přišel mě v Heliosu nejlepší. Vždy když to šlo, tak jsem na každý zákrok požadovala Texla. Konzultace jsem měla taky všechny u něho. Mám z Heliosu 2děti a ještě 3 embrya máme zamražena, takže jsem spokojená.
Ahoj. Já jezdím do Brna do heliosu až z Frýdku - Místku. Dříve jsem byla ve dvou centrech. Ale utekla jsem doslova s pláčem. Dala jsem na recenze a zkušenosti a myslím, že jsem trefila do terče. Pan doktor je skvělý srandista (po poslední cestě k nim, kdy nám na dálnici upadl výfuk u auta). Smál se, že tohle je tedy pěkné neštěstí.
Co se týká jeho specializace, tak tam jezdíme proto, protože se už 3 roky snažíme o miminko. Již máme za sebou veškeré vyšetření včetně zdlouhavého genetického vyšetření a od poloviny února začínám stimulovat. S doktorem to bylo jednoduché, protože jsem k němu šla s jediným cílem. Jít co nejdříve na ivf. Pan doktor neměl žádné výmluvy a řekl naprosto upřímně, co a jak. Co nás čeká, co by bylo dobré ještě udělat, aby jsme se domluvili na co nejúspěšnějším ivf. A jelikož i po posledním vyšetření je vše v naprostém pořádku, tak jdeme jen na základní ivf. Úroveň jeho jednání je skvělá. Jsem ráda, že jsem se dobře rozhodla. ![]()
@lenusek11111 Tak to velice moc ráda čtu to mně těší a zárověn gratuluji a přeji mnoho štěstí.
![]()
@Dasha01
super gratulace k uspěchu a chcete ještě další miminka když tam máte ještě tři?
@Anonymní píše:
@Dasha01super gratulace k uspěchu a chcete ještě další miminka když tam máte ještě tři?
Další nechceme, ale domluvili jsem se, že je uchováme do mých 40 let. Kdybychom se ještě náhodou rozmysleli ![]()
@Anonymní píše:
Tady je jiná diskuze o Heliosu, tak se mrkni i tam
https://www.emimino.cz/…nkovani/890/?…
Jinak já jsem velmi velmi spokojená ![]()
Ahoj,
jsem na emiminu nová (nikdy jsem nikam nepsala, nebyl důvod…), bohužel i my letos budeme muset zkusit CAR - nedaří se…jsem z toho dost vynervovaná, tak Vás taky s dovolením pročítám ať vím, co mě čeká, přeju nám všem rádobytěhotným letos „veselé vánoce“… ![]()
@nikikubi Ahojky, poj´d za námi sem https://www.emimino.cz/…nkovani/890/?…
Nemáte někdo, prosím zkušenost? V r. 2012 po IVF oplodněná, v tom roce se nám narodilo dítě. Jedno embryo zmražené s tím, že zaplatíme rok zmražení, a když nezaplatíme, pak dojde ke zničení embrya. Dnes, dítě 30 měsíců, mně došlo upozornění na doplatek cca 6000 Kč za uchování ebrya, o kterém jsme mysleli, že už není. Jak jste to měli vy? Děkuji za odpovědi.
Reaguju hodne pozde, ale neda mi to nevyjadrit se..
Od prvni navstevy gyndy sem chodila do Heliosu k pani doktorce Bilkove.. je prijemna, vysetreni nikdy nebolelo.. jenze nikdy nic neresila.. od zacatku sem ji rikala, ze mam mesicky bolestivy tak, ze sem prvni ctyri dny naprosto nepouzitelna, nemuzu chodit, je mi zle.. podle ni naprosto v poradku, ma to tak skoro kazda.. minulej rok sem v prubehu mensesu skoncila na pohotovosti s nesnesitelnyma bolestma.. byl z toho tezkej zanet vajecniku, tyden sem lezela na kapackach, cysty na vajecnicich a do toho podezreni na endometriozu..
Do heliosu sem jeste nesla propousteci zpravu a byla na kontrole, podle pani doktorky vsechno ok, mam se snazit otehotnet a kdyz nic, nastoupi na radu IVF..
Po tomhle sem odesla k jine pani doktorce u ktere neni vsechno ok, resi moje problemy a divila se, ze pani doktorka Bilkova neni cerstve dostudovana, ale ma za sebou dlouholetou praxi.. nakonec mam endometriozu, nepruchozi vajecniky, srusty a vecne cysty.. mozna kdyby v heliosu neco resili, nemusela sem takto dopadnout..
Proste mi prijde, ze si Helios tak trochu dela prostredi na to svoje IVF.. nic se neresi a kdyz otehotnet nepujde, nastoupi umely..
Mám také velmi špatnou zkušenost s touto doktorkou, kdy nerozpoznala vážné vývojové vady dítěte v mém těhotenství.
Za prvé, ikdyž mi bylo slibováno, že velké ultrazvuky bude provádět můj ošetřující lékař, tak ze 3 UTZ byla MUDr. Bílková přítomna jen jednou, a za sebe měla zástup (pokaždé někoho jiného).
Za druhé, i přes velký polyhydramnion od 20. týdne těhotenství (břicho jsem měla tak velké, že se za mnou otáčeli všcihni na ulici),mi v Heliosu -MUDr Bílková řekli, že jsem já i dítě zdravá.
Postižené dítě poznali až na UTZ v porodnici, na předporodních prohlídkách.
Po porodu jsme si chtěli vyžádat snímky z velkých UTZ, ale bylo nám řečeno, že se ztratily!!!
Další zušenost:
Na výsledky stěru z čípku se zde čeká skoro dva měsíce, a ještě se musíte doprošovat, aby vám je sdělili. Nedokážu si představit, že by tam byl nějaký vážný nález, a já na výsledky čekala opět dva měsíce. S tak nedbalým přístupem jsem se v životě nesetkala u žádného doktora.
Cítím povinnost sdělit ostatním vlastní zkušenost, protože v tomto případě jde o životy, nejen žen, ale i dětí.
Dobrý den, rád bych všechny varoval před klinikou Helios a panem Texlem starším (nepíši doktor záměrně, protože pro mě tohle není doktor, ale jen někdo, kdo se snaží zbohatnout na cizím neštěstí, ačkoliv se to zdá být sympatický pán v letech). Na kliniku jsme šli s tím, že se nám už skoro rok nedaří otěhotnět a já navíc šel pro jistotu už dříve na spermiogram (zajímám se o zdravý životní styl celkově), který ale vyšel velice špatně co se týče morfologie (tvar spermií). Pan Texl samozřejmě hned co navrhoval bylo IVF a to bez toho, aby nějak více vyšetřil ženu a nebo se zajímal o to, jestli má vůbec ovulaci. Hned měl jasno, aby ne, když se penízky hezky sypou. Nám se ale na štěstí hned do IVF nechtělo a já zkoušel ještě spousty věcí, jak morfologii zlepšit. Nutno dodat, že ačkoliv jsem do sebe nacpal desítky tisíc v kvalitních doplňcích a infuzích glutathionu, tak nic na morfologii nepomohlo a jak se dozvídám i ze svého okolí, tak s tím mají problém i muži se skvělou životosprávou. Nevěšte ale hlavu, zásadní u muže je množství a pohyb spermií, což jsem i já měl v pořádku a co mi hned řekla na první schůzce paní doktorka Nižníková z kliniky Reprofit, kterou jsme se na štěstí rozhodli navštívit, před variantou IVF v Heliosu. Paní doktorka mi jako první věc řekla, že morfologii má dnes špatnou 8 z 10 mužů a že ji zajímá hlavně množství a pohyb a že ty já mám v pořádku. Následně tedy začala řešit manželku a to jestli má vůbec ovulaci, což se nám moc nedařilo pomocí teploměru doma zjistit. Nakonec přišla na to, že žena ovulaci nemá a nasazením jediného léku, který způsobuje dozrání folikulu se podařilo ovulaci spustit a zřejmě i s porcí štěstí na první pokus otěhotnět. Za mě by se takovému člověku jako je pan Texl měl odebrat diplom, protože tohle lékař v žádném případě není, jen obchodník s lidským (ne)štěstím a proto chci všechny varovat před jeho klinikou. Chci ale také poděkovat paní doktorce Nižníkové, která hledala všechny varianty a problémy a nakonec jediným tabletovým lékem nám dokázala pomoct
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.