Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Děvčátka ahoj,
ráda bych založila tohle téma, aby se tu mohly vzájemně podporovat snažilky, které v tomto roce plánují první (a nejen první) IVF.
Mě to zřejmě čeká v březnu.
Je tu někdo, kdo je na tom stejně?
A je tu někdo kdo už to má za sebou a popíše nám, jak to prožíval a snášel?
těším se, že tady tu debate rozjedem ![]()
Mám za sebou 3 IVF a až to poslední bylo úspěšné. Připravit se na to moc nejde. Určitě to chce se moc nestresovat a neupínat se na výsledek, ale zase věřit že to dobře dopadne. Poprvé mě ani nenapadlo, že se to nemusí podařit a nedošlo ani na transfer, bylo to pro mě velké zklamání. Držím palce, ať to vyjde ![]()
Jezisi tri pokusy a vsechny dokola s hormonama? zadny nebylo se zamrazenejma prckama?
a rekni jeste, jak jsi snasela ty denni injekce, ylo ti po necem spatne? pribrala jsi? meli jste ICSI a prodlouzenou kultivaci? diky za odpovedy:-) ![]()
Ahoj…Ja mam za sebou 1.IVF v cervnu 2014…
Snazime se od 9/2012 a letos to vypada na 2 pokus…
Zatim ale nevim kdy…Nemam zadne mrazacky tak to budu muset podstoupit cele od zacatku…zmenila jsem i CAR tak ted setrime penizky a odhodlavam se na dalsi pokus…
doufsm, zes nechodila do Pronatalu v Praze
neděs mě. a držím palce. co pro tebe bylo nejhorsi kdyz zavzpominas na cerven? jak jsi to snasela? ![]()
No já se snad letos konečně dohrabu k dalšímu transferu, ráda bych KET v létě, v nativu. Do CAR chodíme od roku 2008, první stimulace (ICSI, dl. protokol) v roce 2009, druhá stimulace v r. 2013 (PICSI, dl. protokol). Takže už jsem tak nějak inventář
Pocity apod. asi nejlépe z deníčků (Případi I-V).
@wobludka
precut si, děkuju. Nebudu psát jak je mi to líto (a že teda je!), a přeju ti MOC štěstí, at už se konečně otočí xichtem k tobě a ne zadkem! ![]()
A já si jdu nastudovat co je to „nativ“- jsem veškerých termínů ještě neznalá
Ahoj, já mám za sebou 1IVF. Tehdá sem byla tak hloupá, že sem si myslela, že to prostě výjde a jiná možnost není. Kor když sme si připlatili kde co a nechali tam spoustu peněz. Naštěstí nám zbyli nějací mrazáčci. No a pak přišel ten obrovský šok když se dostavila mestruace i pres dvě čárky a bylo to biochemické těhotenství. Nakonec sme si další cyklus šli pro mrazáčky a z obav o rozmražení a o zvýšení šancí sme zavedly dva mrazáčky a ejhle…čekáme dvojčátka. Jinak přeju moc moc úspěchu
@exPražačka jé to vůbec nemusí, děkuji
nativ - KETu jsou dva druhy, v přirozeném (nativním) a hormonálně řízeném, takže tentokrát to bude v tom „nativu“. Jinak se používá nativ i v tom smyslu, že nedochází ke stimulaci vaječníků, ale odebere se pouze to jedno přirozeně vyprodukované vajíčko. Neboj, za pár dní se v tom budeš orientovat. Já si vždycky říkám, že když tomu už člověk rozumí, tak už je na tom fakt bídně ![]()
teda holka, pobavila jsem se u toho tvýho deníčku. jako fakt hodně.
máš vynikající talent na psaní. doufám, že jej někde zužitkováváš.
díky za perfektní počtení a vysvětlení pojmů ![]()
@exPražačka děkuju
jinak deníčků je celkem 5, vznikaly v průběhu let, když máš otevřený deníček tak po pravé straně v tom sloupci jsou někde „všechny deníčky uživatele“, tak to máš na dlouhé zimní večery, kdyžtak doporučím i za mě povedené od jiných holek ![]()
Anonym: no to je bomba, dvojcatka z mrazacku!!! tak at krasne rostou a vse probiha hladce. to je stejne neuveritelny, jak to kazda mame jinak a jak si s nama to telo hraje. certvy embyjko se nechytne a zamrazeny jo
kazdopadne super zprava.
@exPražačka ahojky, ja budu taky ted v unoru nebo breznu podstupovat prvni a kez by i posledni IVF. Chodime s manzelem do Reprofitu. Problem je u partnera. Snazime se 2 roky a uz z toho zacinam byt psychicky na dne chvilema. a to nas jeste teprve ceka to nejhorsi. Nejhorsi je, ze se nemsm komu sverit. I kdyz to vi dve moje kamosky, tak stejne nevi, co prozivam a nasi to nejak neresi. U Vas je problem kde?
@exPražačka Všechny pokusy byli IVF/ICSI, u nás je problém, že nejsou kvalitní spermie ani vajíčka a embrya se nevyvíjely. Nakonec se ale povedlo
U každého je jiný problém, tak se tím nenech nijak odradit. Ale je dobré připutit si, že to nemusí vyjít na poprvé.
Anonymní z prvního příspěvku
Zdravím vás holky chtěla bych se k vám připojit plánujeme také naše první IVF máme za sebou tří IUI ale neuspěšné ták jdeme do umělého asi unor, březen jdem nato zatím mi dělaji nejake tý hormonální testy, chodíme do Reprofitu v Olomouci docela se toho bojím ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.