Hemangiom

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3549
21.8.14 21:58

@Doctus já se budu přít v tom, že pokud by homeopatie neměla žádný efekt, pak by byla těžko v dnešní době tolik vyhledávaná. I kdyby ten léčebný efekt měl být placebo efekt, pak je to šetrnější než cpát do těla chemii, která mu vdlouhodobém měřítku škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
21.8.14 22:04

@Paradise
V dnešní době je vyhledávaných věcí, leč jen málo z nich je tělu prospěšných. Nevím, kolik je mezi námi klinických farmakologů (pozn.: v republice je tato skupina na vymření), ale ti, které znám, se nad homeopatiky jen usmívají. Pokud někdo přijde s novým lékem a chtěl by jej registrovat, tak bez mechanismu účinku nepochodí. U homeopatik nelze někdy změřit ani koncentraci údajně účinné látky, o zapojení do pochodů v těle ani nemluvím. Mnoho léčivých látek je původně přírodních, tedy žádná chemie. Mnohdy se ovšem bez uměle připravených látek neobejdeme, neboť musíme nalézt např. strukturu, která by inhibovala určitý enzym. Jenže do aktivního místo se vejde jen prostorově specifická molekula. Tak nezbývá, než ji uměle připravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
21.8.14 22:23

@Doctus ale to já vím. K homeopatikům na každých píší, že nejsou registrovaná, důležité je, že pomáhají a nebude nás málo, kdo tomu věříme a kdo to máme i ozkoušeno. Ať fungují na jakémkoliv principu, pro mě je podstatné, že fungují a necpu do sebe jedy.

Za druhé jakýkoliv zdravotní pracovník lpící jen na „chemických“ lécích je pro mě zlatokop. Protože přiznejme si to v dnešní době je zdravotnictví a farmakologie obrovský byznys na kterém se snaží spousta firem i jednotlivců vytřískat, co nejvíc bez ohledu na následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
21.8.14 22:25

@Paradise
Třeba i takovou běžnou angínu (bakteriální) bez ATB nevyléčíte, resp. se nevyhnete komplikacím (revmatická horečka, glomerulonefritida).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
21.8.14 22:38

Já nikde nenapsala, že se homeopatií dá ZCELA nahradit běžná léčba. Ale třeba se k oněm atb dají přidat podpůrná homeopatika, která zkrátí dobu léčení a podpoří rekonvalescenci. Také se homeopatie dá použít jako prevence, což se o lécích dá málokdy říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
22.8.14 20:17
@Doctus píše:
@Jančakecalka
Tak jestli je váš lékař větší odborník na kvantovou fyziku, tak prosím. Vsadím se, že ani neví, co znamená slovo laser, že je to ve skutečnosti zkratka. Kontinuální a kvazikontinuální lasery nepředstavují riziko, navíc se dítě nebude dívat přímo do zdroje záření (pro děti existují i speciální ochranné brýle). Nebudu se zde hádat o nečem, jehož účinnost nelze vysvětlit žádnou ověřitelnou teorií. Pikomolární koncentrace opravdu nezpůsobují žádný efekt, ale jako placebo OK. Víru v léky nikomu ani brát nemůžete, neboť v nejtěžších stavech nikdo nesáhne po homeopatii, ale chce to nejlepší, co může současná medicína nabídnout.

Hádat se nehodlám, ale lékař, ke kterému jsem já kdysy chodila na laser s rukou s ním dělá přes deset let, na fyziku je machr ;) Co se týče mě, tak mi laser ani po deseti aplikacích nepomohl :? Tím pádem nebudu zbytečně vystavovat dcerku něčemu, čemu nevěřím :| Malá má čtyři epi záchvaty do týdne-měla už nespočet léků a stejně to k ničemu nevede.Byla i v Praze na klinice, ale ani tam jí nepomohli :| Takže já už prostě klasické medině nevěřim :?
Mě samotné před lety odcházely ledviny a už to bylo dost zlé, sám nefrolog mi nabídl homeopatii a od té doby se mi výsledky zlepšovaly ;) Ted už se s ledvinama neléčím vůbec a chodím pouze jednou za rok na kontrolu.Pro vás tedy nepochopitelně já ve stavu nejhorším sáhla po homeopatii ;)

• Citovat
  • Upravit
16986
12.2.15 15:05

Jestli se muzeme vratit k hemangiomu. Muzu se zeptat, jestli nekdo mate zkusenost i s takovym, kdy pod kuzi prusvita shluk fialovych cevek?
Vcera jsem zacala patrat co to vlastne ten hemangiom je, protoze v porodnici nam k tomu nic konkretniho nerekli, jen ze muze zesvetlat.
Tak jsem se dopatrala do klasifikace, kterou sem daval @Doctus, ale i tak neumim urcit, jaky typ to je. Dcerka je nema vystouple. Ma mensi zvenku na ocnich vickach (je to jen zbarveni kuze, nejsou vystouple, ani pod tim nejsou poradne videt zilky) a dalsi na zadecku, ktery se s jeji rustem zvetsuje a jsou v nem dobre videt pletenice cevek.
Nevim, jestli ji to boli, nevim jestli tento typ je take citlivy na krvaceni, nevim jestli je to ten typ, u ktereho se mohou vyskytnout i na vnitrnich organech. Take jestli kdyz to vymizi, tak mizi i ten samotny problem (shluk cevek) nebo jen to bledne a nador jako takovy zustava?
Muzete nekdo poradit? Vite treba od svych doktoru ci znamych vic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
12.2.15 15:11

@AniNevim my mame podkozni hemangiom, az budu moct vecer na pocitat, tak napisu vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
12.2.15 15:23

@AniNevim moje dcerka je má taky na očních víčkách pak hodně veliký přes celé čelo až ke kořeni nosu pak ještě na zátylku ve vlasech a jeden vystouplý na boku. Teď je jí 8 měsíců a ty na očních víčkách už nejsou skoro vidět a ten na čele je tam pořád, ale zdá se mi, že dost zesvětlává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
12.2.15 15:35

Dcera má podkožní s prosvítáním cévek ( vypadá jako do modra ) na zádech. V pátek jsme byli v Motole a zatím jen kontroly po 3 týdnech. Pokud o ještě poroste, začne léčba. Je jí 9 měsíců a doktor říkal, že kdyby to měla na obličeji, už by jí léčil, na zádech že tomu jeste dá čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
12.2.15 15:42

@AniNevim
Pravděpodobně se jedná o kapilární hemangiom (cherry angioma). Existují dokonce i smíšené typy, definitivní dg. by stanovila až biopsie, která se standardně neprovádí. Jediný rozdíl tkví v uložení tohoto benigního nádoru, u kapilárního je povrchově, u kavernózního hlouběji. Některé mohou být natolik tmavé, že imitují u dospělé populace natolik hrozící dg., jakou je maligní melanom. Sám jsem se vyděsil, když jsem to viděl. Dermatoskop však rozdíl odhalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
12.2.15 15:44

@Radka1979 @Doctus takže se s tim má jít na vyšetření? Nám doktorka pořád říká jak je to v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9729
12.2.15 15:47

@medun
Záleží na lokalizaci, pokud je na zádech, není třeba panikařit. Při výskytu v obličeji (a zejména v oblast víček) je třeba ostražitosti. Novinkou v léčbě je použití beta-1 neselektivních beta-blokátorů bez vnitřní (sympatomimetické) aktivity, např. propranololu a metipranololu, jež běžně využíváme k léčbě portální hypertenze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
isp
1387
12.2.15 15:54

Moje dcera měla dva jeden malý na obličeji ten už je pryč a další má na bříšku nejdříve byl malý taková plochá skvrnka, pak ale vyrostl a je jako desetikoruna :nevim: ale budou jí 3 roky a začal jí sám od sebe blednout jakoby chytá barvu kůže a postupně klesá, podle mě už se také vstřebává :think: Dr ho měří a kontroluje na kožním každý půl rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
12.2.15 16:02

@Doctus Ano, přesně tuto léčbu by u nás zahájili také, pokud se to nezmenší samo. Mojí dceři jde i dost do výšky, boule je vidět i přes oblečení, i tak je ale prý ještě šance, že to zmizí samo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA