Hemangiom na fontanele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
2.2.11 10:10

hemangion

ahoj od narození mame hemangion na malé fontanele nevi někdo o tom co stim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
2.2.11 10:23

Nic se s tím nedělá časem to zesvětlá ,ale měli byste být sledovaní od lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
2.2.11 10:25

doktoři ti k tomu nic neřekli?
Sousedčina malá ho má na ručičce, měl by zmizet zhruba do roka, někdy může být ještě ve dvou letech. Nejčastěji se prý vyskytuje v obličeji a v podstatě je to „jen“ kosmetická vada. Pokud to mamince hodně vadí, tak prý je možné ho odstranit nějakým laserem. Ale jsou to jen info od sousedky, takže doporučuju se opravdu informovat u vašeho dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
2.2.11 10:27

hemangioM obvyjkle nic n ení, jen se to sleduje jako každá anomálie „cokdybynáhodouněco“, ale neměj obavy. :hug:

tež to máme v rodině.

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.2.11 10:46

no alenemame flek ale bouličku :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
2.2.11 11:18

my máme velkou bouli na noze. malé je rok a půl a od středu postupně mizí. měl by zmizet nejpozději do tří let, pak se většinou přistupuje u těchto vystouplých k dalšímu řešení, ten laser nebo tak něco. nesmí se do toho žďuchnout, aby tekla krev, hodně to krvácí, je tam moc vlásečnic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
2.2.11 11:55

Taky máme bouličku na noze - prvně to bylo ploché, dnes je to vystouplé, od středu to postupně bělá, na okrajích trošku už mizí, zdá se mi.

Má to velikosti asi 2×1,5cm na výšku asi 0,5cm. Jsme sledování na kožním, a kožní říkala že to zmizí, nejčastěji do 3 let věků dítěte. Ano, je možno to nechat odstranit laserem, ale jelikož je naděje že se to samo ztratí, počkala bych a nehnala bych malou hned na nějaký invazivní zákrok, na ten je dle mého času dost, jelikož se opravdu nejedná o nic vážného ale pouze o kosmetickou vadu.

Pár diskuzí -
https://www.emimino.cz/…giomy-45622/

http://diskuse.dama.cz/d.php?…

• Citovat
  • Upravit
570
2.2.11 13:46

My máme hemangiomů „spoustu“. To, že zmizí do roka nebo do tří let, je podle mě jen útěcha od doktorů, aby se matek zbavili a aby je zklidnili, neb i moje kolegyně mi sdělila, že její dceři hemangiom mizel až do dospělosti.

Je samozřejmě důležité rozlišit, jak je který veliký, podle toho taky rychlost mizení.
L. měla čtyři. Jednu tečku na hrudníku, která zmizela ani nevíme kdy. Dva velikosti lentilky, jeden na hlavě, který se zploštil a vybledl a dnes už ani nemusíme dávat pozor při česání vlásků. Druhý na zádech, který se také zploštil, je světlounký, ale stále je. Čtvrtý je veliký na zádech v oblasti lopatky a způsobil nám velké trable, ve 3 měsících, když se začala po postýlce trochu hýbat, se „odřel“, skončili jsme s tím na 2 týdny v nemocnici, další 2 měsíce jsme denně dojížděli na kontroly, x měsíců se nemohla koupat, poté jen sprchovat… prostě nic příjemného.

Obecně platí, že hemangiom roste s dítětem. Takže měl-li původně 3 cm v průměru, dnes má asi pět. Je světlý, má skoro barvu jako okolní kůže, ale vidět je, všechny děti si toho všimnou (ač L. o něm vlastně neví…), je to starost navíc, protože zastavit krvácení hemangiomu není vůbec jednoduché, takže je potřeba jakémukoli škrábnutí předcházet.

Protože měla L. hemangiomů tolik, samozřejmě je průběžně sleduje dětská lékařka a po narození jsme byli posláni na ultrazvuk hlavy a břicha, aby se zjistilo, jestli nemá nějaký vnitřní hemangiom.

Tom má hemangiomy dva, jeden ve vláscích velikosti lentilky už jsme nenašli, zatímco druhý velikosti špendlíkové hlavičky na hrudníku má pořád, i když malinko zesvětlal, stále je červený, a to mu budou 2 roky…

Jinak je pravda, že je to v podstatě neobtěžující kosmetická vada, příroda prostě něco spletla a místo, aby kůži zakončila normálně, vytvořila takovýhle shluk „žilek“ či co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mášaromina
26.3.12 09:32

hemangiom

Moje první dcera ho měla a zmizel ji asi v roce a půl a druhá ho má taky je jí rok a začíná mizet, do třech let zmizí, alespoň takhle mi to řekla moje dětská lékařka. Dá se odstranit i leazrem ale to bych nedoporučovala. Chce to jen trochu času.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA