Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky v pondělí mi našli 20mm hematom a od tebe doby dost špiním úplně tmavě hnědou barvou. Je to v pořádku? Snažím se pořád ležet, bolesti nijak extra nemám ale děsí mě ta úplně tmavaz hnědá barva s kousíčky takovými, nevím jak to popsat, ráno ve sprše ze mě vyšel trochu větší kus něčeho úplně tmavého a jinak malý kousíčky… V pondělí na pohotovosti mě poslali domů, že mám mít klidový režim, zavádím Utrogestan a polykam Rutimax( něco jako Ascorutin). Co myslíte? Srdíčko mi potvrdili že bije. Ale mám strach
@Adri56 Mela jsem to taky, potvrzena srdecni akce, ale kolem velky hematom. Den po kontrole jsem zacala tmave hnede spinit, nekdy min, nekdy vic, trvalo to asi 14 dnu…za mesic na kontrole vsechno v poradku, hematom se vyprazdnil, syn to zvladl. ![]()
@Rebísek Takže myslíte že ta tmavě hnědá barva je v pořádku? Přesně jak píšete, někdy víc, někdy míň..
Tmave hneda je uplne ok. Znamena to, ze hematom pomalu odchazi. Muze to trvat docela dlouho, ale dokud je krev tmava, je to dobre. Jde o starou krev z hematomu. Kdyby se objeviˇa cerstva jasne cervena, spechej do nemocnice.
Hodne stesti!
@lenorecka Tak to jsem ráda je to úplně až jako nechutný na pohled jsem tohle ještě neviděla nikdy ale aspoň že to je takhle jak to má být a není to červená krev… Doufám že ani nebude… Moc děkuji
Mela jsem taky hematom, ale nekrvacela jsem ani nespinila. Ale gynekolog me na to upozornoval. Tmave hneda ok, jasne cervena pruser.
Nevim, v kolikatym jsi tydnu…,ale 20mm je docela malo, zalezi take na tom kde..,ale bude to v pohode. Hneda krev je ok, kdyby to bylo vazne, tak by te hospitalizovali, tak hlavu vzhuru. Ja mela ve 14tt, byla mesic doma v klidu a bylo vse ok, spinila jsem celou dobu. Hezke tehotendtvi preju ![]()
Zdravím, hematom mám od začátku těhotenství, už pri potvrzení těhotenství byl dost velký. Až do 11.tydne vše ok, pak kontrola, kdy mi doktorka řekla, že už hematom nevidí - za dvě hodiny po kontrole jsem začala hodne krvácet jasně červenou krvi, myslela jsem, že je konec. Jela jsem zpět k doktorce, mimčo bylo v pohodě, hematom stále neviděla. O týden později na kontrole další hematom a minulý týden před screeningem jsem dva dny spinila hnědou krvi ( to mi doktorka řekla, že řešit nemusím, že je to ok.) Tak jen i kdyby došlo na tu červenou krev, že to nutně nemusí znamenat to nejhorší, i když asi každá při tom zpanikari. Jen mě ještě napadá, že mi doktorka řekla, ať v případě krvácení nebo spineni utrogestan polykam (nezavdet). ![]()
Držím pěsti, ať je to v pořádku, jsou to strašné nervy. Doufala jsem, že budu mít po prvním trimestru klid a zatím… ![]()
V pátek a v sobotu jsem špinila(hnědé) v neděli krvácela (jasnou červenou) a na pohotovosti mi zjistili hematom, dali mi utrogestan 2-2-2 a poslali domů. Dnes zase krvácím (červené) bez bolestí a po telefonátu s doktorem jsem trochu v rozpacích
. Prý to nic neznamená (pokud je to teda jen jednorázové zakrvaceni) pokud i dál tak na pohotovost. Tak nevím