Chromozomy, triple test, odběr plodové vody

Anonymní
24.6.20 11:54

Chromozomy, triple test, odběr plodové vody

Ahojky, mám pretocene chromozomy, kde znamená, že je 40% riziko, že mimi nebude zdravé.. 5× vyšší riziko u holky, než u kluka. Musím tedy na odběr plodové vody. Akorát mě zajímá, když vyjde triple test dobře, je vyšší šance, že plodovka bude v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
24.6.20 12:06

Pokud jsou dělané jako součást integrovaného testu, tak možná nepatrně.

• Citovat
  • Upravit
1664
25.6.20 13:53

Je nutné čekat až na odběr plodové vody? Jsem také přenašeč genetického onemocnění (chybí mi kousek genu na chromozomu x) a v těhotenství jsem šla vždycky rovnou na odběr choriovych klků (CVS) v 13 TT. Aby případné přerušení těhotenství proběhlo co nejdříve a nečekalo se, až třeba ucitim pohyby 🙁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
25.6.20 17:19

@Purple Rain tohle mi taky není jasný. U prokázaných genetických vad u rodičů se na plodovku normálně nečeká…

• Citovat
  • Upravit
1664
25.6.20 19:36
@Janli píše:
@Purple Rain tohle mi taky není jasný. U prokázaných genetických vad u rodičů se na plodovku normálně nečeká…

Hele, občas tady čtu úplný nesmysly co se týká screeningů, odběrů pv, dokonce i tripl testy se ještě někde dělají místo 1.screeningu, takže se nedivím ničemu. Otázka je, kolikrát je to zastaralost třeba lékařských postupů a kolikrát je to nepochopení/zkreslení skutečnosti pisatelkou. Ale máš pravdu, jei divné, proč by vůbec dělali ten tripl test. Protože z něj stejně nic neprokážou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
25.6.20 19:40

@Janli @Purple Rain
Na odběr klku prý už nemohu, že je pozdě.. Jsem 15tt a na odběr vody bohužel musím čekat.. Nevím proč, má to mamka, která to přenesla na mě a přenáší se to spíše na holky a řekli mi 40% riziko, že to bude špatné, proto musím na odběr a prý budou dělat i triple testy.. 1.screening byl v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
25.6.20 21:37
@Anoanonym1 píše:
@Janli @Purple Rain
Na odběr klku prý už nemohu, že je pozdě.. Jsem 15tt a na odběr vody bohužel musím čekat.. Nevím proč, má to mamka, která to přenesla na mě a přenáší se to spíše na holky a řekli mi 40% riziko, že to bude špatné, proto musím na odběr a prý budou dělat i triple testy.. 1.screening byl v pořádku

Tohle právě nechápu. Pokud se opravdu ví, že ty máš ty chromozomy blbě, tak se bez ohledu na výsledek prvního screeningu mělo udělat CVS a bylo by jasno. Takhle musíš čekat až na plodovku. A tripl test stejně ukáže když už, tak zvýšené riziko, nikoliv jistotu. U mě třeba v jednom těhotenství vyšel první screening v pořádku, respektive pouze o něco vyšší riziko a stejně tam ta nemoc byla 🙁 Každopádně moc držím palce, ať to dobře dopadne :kytka: Samozřejmě pokud ty testy vyjdou dobře, ta šance, že bude vše ok je vyšší, ale není to, bohužel, směrodatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
25.6.20 21:51

@Purple Rain
To protože jsem na genetickém vyšetření byla, az po 1. Screeningu a teprve na genetickém vysetrenich mi zjistili, že je to špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
25.6.20 21:56

@Purple Rain a moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie