Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, holky…vcera mi doktor nasel hematom nad plodem. Rekl ze se vajicko odlucuje…ze mi ho hematom muze odloupnout..ale ze se take muze vstrebat. Co si o tom myslite vy? Mam nejakou sanci z se mimi udrzi kdyz je hematom nad plodem?? Zatim nekrvacim, beru utrogestan a lezim v posteli. Vubec nekrvacim. Jinak jsem dnes 5+2
@lensom máš šanci poměrně velkou, hematomy se většinou vstřebají.
Na začátku druhého těhotenství jsem měla hematom 2× větší než miminko. Udrželo se. Na další kontrole bylo hematomů cca 8, kolem miminka. Všechny se vstřebaly a pokračujeme směle dál už bez hematomů.
Šance určitě je ![]()
Ale je nad plodem, tak mam hrozny strach..je to nase vytouzene prvni miminko..snazime se o nej uz hrozne moc dlouho…dekuji holky…snad to zvladnem
@lensom to je fuk, to umístění.. nemusí to znamenat vůbec nic..
Šanci na udržení určitě máš. Ale jak to dopadne, to ti nikdo nezaručí… Taky jsem měla hematom, byl teda pod miminkem, krvácela jsem dvakrát masivně a průběžně jsem trochu krvácela od 7. týdne až do 16. nebo 17. tt. Nevěřila jsem, že těhotenství může takové krvácení přežít a už mám v břiše dvoukilového chlapečka.
Držím palce, nic jiného se dělat nedá. ![]()
@lensom Neboj, hlavně se tolik nestresuj. Já čekám dvojčátka a měla jsem ty hematomy dva a jeden se uvolnil a to jsem krvácela a druhý vstřebal a teď už ve 30tt a miminka jsou v pořádku obě
. Dřím palečky ať máš pohodové těhotenství
!
Taky jsme měli hematon v 6tt a měl 4 cm, podle mimca obr, 5 dni v nemocnici a potom cca do 12 týdne klidový režim než se hematon vstřebal, ale opravdu jen lezení
Opravdu jen lezim..pouze jsem dneska byla pro mazela v praci..a to je cca 15km. A hned zase do postele.
Já jsem si hematomy v tomto období taky užila, krvácela jsem opravdu hodně, myslela jsem si, že to nemůže dobře dopadnout…a teď mi tu spinkají dvouletá dvojčátka. Takže žádný strach, ono se to vstřebá!!! ![]()