Zázvorový čaj v 5. měsíci těhotenství

Anonymní
8.5.15 10:55

zázvorový čaj těhotná

Ahoj, chci se zeptat, ´může pít těhotná zázvorový čaj, jsme v 5 měsíci a přijde mi, že začínám být nějaká nachlazená a zázvor mi vždycky pomůže, a černý čaj s e pít může? děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
369
8.5.15 11:00

Zazvor je preci nejlepsi proti tehotenskym nevolnostem, takze jeho uzivani urcite nebude nebezpecne.
Cerny caj (krome opravdu kvalitniho, ktery ale ucinkuje jako kava) neni moc zdravy, je mnohem vice lepsich variant - roiboos, bancha, kukicha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
8.5.15 11:04

Zázvor se doporučuje při nevolnostem jen v prvním trimestru, pak to může mít fatální následky, takže nedoporučuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.5.15 11:30
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, ´může pít těhotná zázvorový čaj, jsme v 5 měsíci a přijde mi, že začínám být nějaká nachlazená a zázvor mi vždycky pomůže, a černý čaj s e pít může? děkuji

já ho, v rozumné míře, pila celé těhotenství :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.5.15 11:31

Mlůžeš zázvor i černý čaj. Se zázvorem opatrně, nedávala bych si ho moc.

Já jedla zázvor poměrně často a vše bylo v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
8.5.15 11:35

Zázvor opatrně, max. nastrouhanou lžičku denně. V malém množství pomáhá (v UK se na ranní nevolnosti doporučují zázvorové sušenky) ale zázvor hodně prokrvuje- může způsobit potrat. Kamarádka ho nachlazená pila po litrech a porodila dřív (samozřejmě nemám 100% spojitost že to bylo jen tím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.5.15 11:40

Zazvor opravdu muze zpusobit problem, ale jen ve velkem mnozstvi. zazvorovy caj si klidne dej. je to tak uvedeno i v oficialnich zpravach zdravotnicke organizace - bezpecny v beznem mnozstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.15 12:04

A paralen si vzít můžu?

• Citovat
  • Upravit
72725
8.5.15 12:07
@Anonymní píše:
A paralen si vzít můžu?

jo, můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
8.5.15 12:46

Hele, zázvor jsme s malou brali jen v prvním trimestru. Jinak nevím, ale že by to mělo škodit, to snad ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.5.15 14:13
@Anonymní píše:
A paralen si vzít můžu?

ano a ve druhém trimestru i ibalgin. (potvrzeno několika doktroy, kdyby někdo chtěl rejpat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
29.2.16 07:49

Ahoj, zkouším tuto diskuzi, i když už je starší. Čtyři dny po ET mě skolilo nachlazení s teplotama, a tak jsem si udělala zázvorový čaj a vypila jsem ho v sobotu a v neděli každý den asi dva a půl hrnku. Vzala jsem si taky paralen. Myslela jsem, že zázvor je v pořádku, ale teď čtu, že prokrvuje dělohu a že to není dobré. Chytla jsem paniku, že jsem tím všechno zvorala. Nevíte někdo, jak to je? Napsala jsem doktorovi do CAR, ale ještě nemám odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
29.2.16 07:55

@Jabi No, prokrvuje, pít by se moc neměl, ale myslím, že hlavně v třetím trimestru. Navíc taková pididávka asi nic neudělá a potíže už bys měla. Když už jsi u toho, tak bys neměla ani skořici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.2.16 07:57

Zázvor je na druhou stranu ale dobrý na těhotenské nevolnosti:-) Taková ta lízátka, bonbony a podobně. No ale prostě všeho s mírou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
29.2.16 08:01

@BaMaK díky moc, trochu jsi mě uklidnila, já jsem chytla takový nervy, že se to možná nepovede spíš kvůli tomu. :( Potíže žádné nemám, jenom mě přestaly bolet prsa a naopak mě bolí břicho, ale to je asi od těch nervů.

Příspěvek upraven 29.02.16 v 08:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky