Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky máte některá zkušenosti s hematomem dnes jsem byla u pani doktorky jsem 7+2 vše bylo v pořádku odpoledne jsem začla strašně krvácet už jsem si myslela že jsem potratila jela sem hned do nemocnice a tam mi řekli že plod je v pořádku dali mi jen nějakou injekci a ascorutin a řekli mi že se mi tam udělala modřinka a kvuli ní sem krvácela nevíte o tom prosim některá něco udrží se moje mimi mám nějakou šanci děkuji jestli některá poradíte.
@sabinka098 Ahoj, já měla taky na začátku hematom. Šla jsem po městě a najednou mě začal pobolívat podbřišek jako při ms, tak jsem zašla na wc a čerstvá krev..Bylo mi to jasný, potrat. Letěla jsem do nemocnice a tam mi našli hematom. Říkali, že to může znamenat začínající potrat, tak jsem si tam pár dní poležela. Brala jsem Utrogestan a hematom se nakonec ztratil, ale chce to fakt klidový režim, žádnou námahu, já mohla jen do sprchy a na záchod. Na pokoji se mnou ležela holčina, která měla taky hematom a měla ho fakt velký a za několik pár dní se jí udělal další, ležela tam dlouho, neztratil se jí, ale pustili jí nakonec domu a mimi je taky ok, takže je určitě velká šance, že budeš mít miminko v pořádku. Chce to pozitivní myšlení a fakt buď v klidu, nic nedělej. ![]()
Ahoj, tiez som velmi silno krvacala okolo 9tt, mala som velky hematom vedla drobceka. lekarka na sone mi povedala, ze nikto nevie, ci sa babo udrzi alebo nie, niekedy sa totiz moze stat to, ze sa hematom utrhne a utrhne so sebou aj drobca. mne na to nedali nic, len som si v praci vybavila dva dni volna. nastastie to dopadlo dobre ![]()
@sabinka098 i když se to snadno říká, tak se zkus uklidnit, hematom je bohužel hrozně častá záležitost (já si ho třeba „vykašlala“-měla jsem po otěhotnění hrozný kašel a lékaři to nakonec uzavřeli takto, že byl příčinou hematomu). Projevoval se špiněním, jednou dokonce krví…musela jsem mít přísně klidový režim, vstřebal se kolem 10.tt. Ono je to buď anebo-když se blbě vyprázdní naráz, tak se může stát, že s sebou bohužel mimčo spláchne
, ale častěji se vyčistí postupně (to se projevuje obvykle nárazovým špiněním) a vstřebá a těhotenství neohrozí. Tak držím palce
.
Ahoj, já měla taky velký hematom někde nad plodem, musela jsem ležet 2 měsíce dokud se úplně nevstřebal. Nakonec vše dobře dopadlo. Taky jsem na to užívala ascorutin. Držím palce, určitě to bude ok! ![]()
Já taky měla hematom. Né teda takhle samovolně v začátku, u mě se udělal ve 12tt. po autonehodě, měla jsem ho přímo na placentě. Pár dní jsem si poležela pro hrozící potrat v nemocnici a protože se nic nedělo a potrat nenastal, tak mě pustili ležet domů. Dva týdny jsem jen ležela, po dvou týdnech jsem měla kontrolní UTZ. a už po něm nebylo památky - plně se bez problémů vstřebal.
Jak říkají holky - hematom je dost častý, bohužel s tím nejde nic dělat a v začátku je to buď, anebo. Někdy se stane, že se začne odlučovat a strhne sebou i plod, ale mnohem častěji odejde sám (pak se krvácí) nebo se vstřebá. Lež, nic nedělej, nic zlého si nepřipouštěj, určitě to zvládnete. Ono ani nic jiného, než brát ten Ascorutin, který je na zpevnění cév, a čekat - nejde dělat. Držím palce. ![]()
Já měla to samé, od 16tt do 33tt jsem stále krvácela-docela dost.byla jsem celou dobu v nemocnici a mohla jsem jen na wc a do sprchy. Několikrát pro mě připravovali sál, protože si mysleli, že potrácím, ale vždycky to přešlo. Měla jsem několik hematomů, bylo to šílený, ale nakonec to dobře dopadlo.
Ahoj holky tak už jenom špinim doktorku tam mám až od jedný tak hruzou trnu a nevim jestli si mám vzít ten asorutin mám ho napsanej třikrát denně bojim se aby neublížil plodu.
@sabinka098 Ahoj. Ten Ascorutin si určitě vem, mimču neublíži. Taky jsem ho kdysi v těhu musela brát. A jak už tady bylo psáno, nic nedělej. A Mudra ať ti napíše Utrogestan. Moc držím palce
![]()
I já měla hematom a možná ještě trošku mám, krvácela jsem maličko pak za týden jenom špinění ted zatím klid.. tak uvidím zítra mám kontrolu.
Taky mám utrogestan a ascorutin ale ten už neberu… Když nekrvácím.
Je to šílený strach, dobře to znám…
Uf, tak to znám. Jsem v 25.tt a hematomy již nemám. Ale v 8.tt jsem slabě špinila a jelikož mám po 4 samovolných potratech, šupajdila jsem k doktorovi. Mimi OK, ale vedle heamtom velký jako mimčo a vedle ještě další. Měla jsem hrůzu, toho se člověk nezbaví. Měla jsem ležet a nic nedělat, žel manžel to ignoroval a já s dvěma dětmi makala - i tak se hematom vstřebal, i když za dlouho. v 12.tt tam pořád byl. Už není.
Před 5 lety jsem také začala při těhu krvácet jak z vodovodu, v břísku dvojčátka - no hrůza. A taky hematom, kluci byli v pořádku. Pak jsem tedy fakt poctivě ležela a už nekrvácela. Po měsíci stejně byli kluci mrtví, hematom oddělil placentu a bylo
A to jsem vůbec už nekrvácela.
Prostě nikdy nevíš, ale doktoři říkají, že hematomy jsou časté, kolikrát o tom maminku ani neinformují, aby neplašila a byla v klidu. Většinou to dopadá dobře. Držte se!
Děkuji vám už se nemužu dočkat jedný hodiny jestli tam budu mít akci včera tam byla tak snad se to moje malinký udrží bože to jsou ale nervy.
Ahoj tak sem zpět od doktorky nic semnou nedělala jen mi dala utrogestan a kontrola příští týden.
@sabinka098 píše:
Ahoj holky tak už jenom špinim doktorku tam mám až od jedný tak hruzou trnu a nevim jestli si mám vzít ten asorutin mám ho napsanej třikrát denně bojim se aby neublížil plodu.
Ascorutin rozhodně neublíží, je to jen vitamín C a rutin.