Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mela jsem taky hematom, primo za plodovym vakem. Na prvni kontrole byl 2,5cm velky, o tyden pozdeji se k tomu gynekolog odmitl vyjadrit, ale podle vyrazu na jeho tvari a informacnim embargu jsem pochopila, ze je to vazne a ze uz radsi nerika nic.
Nacrtl mi v podstate ty stejne scenare jako tobe, ale ten muj de..il k tomu s umsevem na tvari pridal i statistiky, jak pravdepodobne to je. Na statistiky se neptej. Klidovy rezim mi sam od sebe nenabidl, byl uplne vychechtanej a teprve kdyz jsem si o neschopenku natvrdo rekla, tak jsem ji dostala.
Sla jsem domu a bylo mi uzko. Mne to bricho dost bolelo. Klidovy rezim jsem si naordinovala sama, polehavala jsem v posteli, snazila se myslet pozitivne a vstavala jsem jenom na WC. Dokud jsem lezela, tak me to az tak nebolelo, ale ovej, kdyz jsem vstala.
Nastesti u mne to dobre dopadlo, muj hematom se vstrebal a doma mi beha 8 leta slecna. Uz na konci porvniho trimestru nebylo po hematomu ani pamatky.
Díky, ja bolesti nemám jen mi bývá špatně po sexu což mi přišlo divný, protože v předchozích těhu jsem to tak neměla. Mudra mi taky rekla klidovy režim, ale ze chape, že s třema dětma co už mám doma to moc nejde což je pravda.. takže se snažím polehávat a netahat děti plus žádný sex.. ale vyzvedavat ze školky a školy je prostě musím.
@Anonymní píše: Více
chapu, toz se neda nic delat. Snaz se co nejvice setrit.
Jo a mne predepsal utrogestan, brala jsem to az do konce prvniho trimestru.
Na ten jsem se ptala a pry jen když se krvácí, ale ty jsi taky nekrvacela že? Možná kvůli těm bolestem? Ja bych ani nevěděla, ze tam ten hematom mám kdybych nešla na utz vlastně jediný co je jinak byl ten sex jinak jsem se cítila standardně stejně jako vždy i syna jsem brala normálně do náruče, který važí 18 kg jen teda nachvilku je to takový náš rituál, když mě vítá při vyzvedávání ve školce
a nikdy me nic nebolelo
ale to už samozřejmě teď nedělám.
Ja myslim, ze mi ten utrogestan dal, aby se nereklo, ze neudelal nic. Ono se v te veci totiz moc delat neda, je to na prirode. Mne to ale psychicky pomohlo, ze neco beru a nakonec to dobre dopadlo.
Ahojky, kolem tady tohoto tydne jsou hematomy celkem běžné. Taky jsem ho myslím mela na prelomu 7 tt. (Zřejmě byl maly, pouze jednou jsem malinko zakrvácela). U me naštěstí nastala ta prvni varianta, ze se hematom sam vstřebal. Vzala jsem si asi jen jednu tbl ascorutinu a mela jsem amelgen. Na dalsi kontrole uz hematom nebyl. Urcite dodržuj klidový rezim a vynechejte raději pohlavní styk. At to dobre dopadne ![]()
Ahoj, jsem nyní v 7tt a když jsem šla na potvrzení srdíčka mudra tam krom zdravého čilého miminka našla i hematom velký skoro 3cm přijde ni to strašně moc vždyť je větší než mimi
Řekla mi že mám mít klidový režim a tři varianty co se můžou stát: 1. Buďto se sám vstřebá. 2. Praskne, ale vyjde ven jen on. 3. Praskne a vezme s sebou i mimi
Hledala jsem i o tom víc, ale nikde jsem nenašla jestli ten můj je velký nebo malý? Jestli na tom vůbec sejde? Taky jsem někde koukala, že ženy ho třeba měli až do 17tt je to fakt možný? To třeba ještě 10 týdnů nebudu vedět na čem jsem? Je možné, že tam bude až do porodu? Moc děkuji za všechny zkušenosti klidně pište i ty špatné zkušenosti jen ať vím na čem jsem..