Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky a mamči,
ráda bych slyšela Vaše názory… Jsem v 11 TT. Minulé pondělí večer jsem začala trošku špinit, v úterý o fous víc - volala jsem svému lékaři, který nařídil klid a Ascorutin 3× denně 2 prášky a ve středu na kontrolu… Na kontrole vše v pořádku, se závěrem, že to bylo asi z nedělního sexíku, že mám hodně prokrvený čípek a ať začnu „normálně“ fungovat jen ať se nepřepínám a netahám těžké věci. Ve středu bylo vše v pohodě, ve čtvrtek vše v pohodě… Načetla jsem tady toho o krvácení mraky… V pátek ráno vstanu, začnu dělat snídaně a svačiny a najednou mokro mezi nohama - kouknu a řinula se ze mě jasně červená krev… Okamžitě jsem si lehla a čekala než začnou ordinační hodiny, abych mohla vše zkonzultovat s lékařem. Ten mi řekl ať jedu do porodnice… V porodnici vše pan doktor zkoukl objevil hematom pod mimčem, který praskl (velikost mi neřekl a ani není napsaná ve zprávě, jen mi ho ukázal)… Po všem tom načtení mě překvapilo, že vůbec nemluvil o hospitalizaci… Jen řekl, že ten hematom teď musí vykrvácet. Od pátku špiním… Někdy víc, někdy míň, včera půl dne vůbec… A že mám mít klidový režim (nic těžkého netahat a nepřepínat se), ani nemluvil vyloženě o nějakém ležení, že to stejně nepomáhá, že jestli se má mimčo udržet, tak se udrží a jestli ne, tak ne. Jaký na to máte názor Vy zkušenější s hematomem…
Předem moc děkuji za Vaše názory a postřehy ![]()
@TERMAT
Ahoj. Myslím, že pokud už hematom praskl a jiný tam není, tak že hospitalizace nutná není. A nevím proč by mimi nemělo vydržet. Ohrožující je, když je hematom větší a mohl by prasknout a mimi vzít sebou. To už by se ale u tebe nemělo snad stát když už je po. A předpokládám, že mimi zkontroloval. V nemocnici jsme vždycky leżely ty s hematomem, měly léky a musely se šetřit právě pro to, aby neprasknul.
Ahoj,
pan doktor má pravdu.
Už jsem to tu někde psala - je to i prokázané několika studiemi, že pokud těhotenství nemá být v případě hematomu úspěšné, není, i když ležíš s nohami „nahoře“.
To, že Ti hematom praskl je dobře, do porodu se místo zhojí a pokud je tam i placenta, tak přilne. Když hematom nepraskne, obvykle se zvětšuje, nic v jeho místě není přilnuté, tak je větší riziko samovolného potratu. V pondělí si zajdi ke svému dr - zda by nestálo za to podpořit těhotenství Duphastonem. Ty sama si kup ascorutin - posiluje žilní stěny. Drž se, dá se to zvládnout. m
![]()
Sama jsem takto krvácela do 19. týdne a pak najednou šup a bylo vše ok.
@TERMAT Ahoj s hematomem jsem si užila opravdu hodně nakonec to dobře dopadlo a po několika měsících zmizel.
Pokdu se vypráznil tak už ani podle mě změřit nešel.
Já jsem musela ležet, ale pravda, že mě neprasknul jen se vždy obrovským krvácením doplnil. až na velikost 4X7cm. cca v 8 týdnu. Ležela jsem v nemocnici opakovaně protože jsem fakt hodně hodně krvácela a byla možnost, že bych musela na revizi abych nevykrvácela.
Jinak se trochu divím, že si nedostala Utrogestan, ale ono se stejně říká, že všechny tyto prášky a hlavně doplněk ascorutin uplně nemají smysl a jsou spíše placebo.
Myslím, že se už nemáš čeho bát s hematomem.
Vše by mělo být lepší až funkci převezmě placenta to už neni ani Utrogestan potřeba cca 13 týden takže mylsím, že ty to máš za chvilku.
Bohužel ono se do toho 14 týdne nechává vše přírodě.
Také jsem krvácela s hematomem 2×…jednou v 6tt, to stačil Ascorutin a podruhé v 10tt…to už mělo mimi 3,5cm a hematom bohužel taky tak velký. Nechali si mě v nemocnici na 3 dny…dostávala jsem Ascorutin a nějaké injekce, a směla jsem akorát na záchod, jinak striktní klid na lůžku. Pokaždé to byla jasně červená krev a v druhém případě i bolesti v kříži
Pouštěli mě za tři dny a hematom měl už jen 1,7cm…byla to malá bojovnice, zvládla to a udržela se ![]()
Ahoj holky,
mám menší dotaz…Jsem v 10tt a doktor mi našel v 8tt hematom 29×8mm..jenže, co tady čtu o hematonech ve většinu případech se vyprazdňuje ---(spinenim, krvácením) či se vstřebá. K věci.. já jsem zašpinila jen jednou, málo (cca 10dni zpět) a od té doby nic
Beru kyselinu listovou, Ustrogestan a Rutascorbit. Myslite ze se hematom vstřebál nebo vše muže jeste přijít? Mate někdo zkušenost? Předem díky za nějakou odezvu
Paaa ženy ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám menší dotaz…Jsem v 10tt a doktor mi našel v 8tt hematom 29×8mm..jenže, co tady čtu o hematonech ve většinu případech se vyprazdňuje ---(spinenim, krvácením) či se vstřebá. K věci.. já jsem zašpinila jen jednou, málo (cca 10dni zpět) a od té doby nicBeru kyselinu listovou, Ustrogestan a Rutascorbit. Myslite ze se hematom vstřebál nebo vše muže jeste přijít? Mate někdo zkušenost? Předem díky za nějakou odezvu
Paaa ženy
AHojky hele já mám hematom od 7 tt a ještě se mi nevstřebal…
beru ascorutin a ustrogestan.
Ale nešpinila jsem ani jednou… kontrolu mám až měsíc. Mám neschopenku a musím odpočívat
neboj on nám musí jednou zmizet ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám menší dotaz…Jsem v 10tt a doktor mi našel v 8tt hematom 29×8mm..jenže, co tady čtu o hematonech ve většinu případech se vyprazdňuje ---(spinenim, krvácením) či se vstřebá. K věci.. já jsem zašpinila jen jednou, málo (cca 10dni zpět) a od té doby nicBeru kyselinu listovou, Ustrogestan a Rutascorbit. Myslite ze se hematom vstřebál nebo vše muže jeste přijít? Mate někdo zkušenost? Předem díky za nějakou odezvu
Paaa ženy
Ahoj.ja v tehu…cca v 8tt krvacela jak blazen. mysleka jsem, ze to odeslo.bylo to o vikendu. v po jsem jela k dr. a hematom.ale od toho dne ani kapka krve, spineni, nic…asi se vstrebal sam…pak hsem mela jeste jeden a to taky ani kapka.byl dost velkej na utz, ale nevidet ho tak o nem nevim…pak uz vse v pohode. vstrebali se.taky sem brala utrogestan a ascorutin…at to dobre dopadne. hlavne lez!
@Anonymní píše:
@Kacule55 a teď jsi v jakém týdnu/měsíci? Ja jdu na kontrolu příští tyden, tak jsem zvědavá zda porostl nebo se zmenšujeHlavně aby prcek byl OK
@Janitka děkuji,ležím a jen ležím..Musím říct, ze uz mi to nic nedělání leze ma palici
Zitra zacinam 11 tt
chodila jsem na kontroly kazdy tyden a ted mi reklaa, ze kdyz je porad stejny at lezim.Mam neschopenku. A kontrola za mesic. Ale nemel by se zvetsovat kdyz mas ty prasky
… tam je problem na zacatku tehotenstvi, ze je hematom vetsi nez miminko…takze miminko jak poroste tak mu ten hematom nebude tolik vadit
promin za chyby pisu z telefonu ![]()
@Kacule55 No právě na poslední kontrole mi doktor řekl, že hematom je větší ale užší než u poslední kontroly (což mám brát jako pozitivum) a to prášky beru od začátku těhotenství. Co jsem pochopila tak mám štěstí v tom, že hematom se udělal v dolním pólu pod plodem, takže prcka moc neohrožuje. Nechci to nějak rozebírat ale nedá mi to
Měla jsem se lépe učit a jít na gynekolozku ![]()
@Anonymní píše:
@Kacule55 No právě na poslední kontrole mi doktor řekl, že hematom je větší ale užší než u poslední kontroly (což mám brát jako pozitivum) a to prášky beru od začátku těhotenství. Co jsem pochopila tak mám štěstí v tom, že hematom se udělal v dolním pólu pod plodem, takže prcka moc neohrožuje. Nechci to nějak rozebírat ale nedá mi toMěla jsem se lépe učit a jít na gynekolozku
ja ho mela nad miminkem a na posledni kontrole uz byl dole
to vis ze se muze trosku menit.Je to preci jenom srazenina krve, ktera tam plave
taky mi meni tvar…a taky porad lezis? ![]()
@Kacule55 píše:
ja ho mela nad miminkem a na posledni kontrole uz byl doleto vis ze se muze trosku menit.Je to preci jenom srazenina krve, ktera tam plave
taky mi meni tvar…a taky porad lezis?
To je jasný, tak uvidím příští týden jak na tom budu
Ano, tedy spis se snažím ležet a byt v klidu..uz mi to pěkné leze na palici
A jakto že jdeš až za měsíc k doktorovi?
@Anonymní píše:
To je jasný, tak uvidím příští týden jak na tom buduAno, tedy spis se snažím ležet a byt v klidu..uz mi to pěkné leze na palici
To mi povidej
lezim doma uz mesic
a to jsem si planovala jak budu hezky chodit do prace. A cervenci si dam dovcu a rovnou nastup na materskou
a prd!!!
lezim doma jak lemra. A za mesic jdu protoze je vse. v poradku. Hematom neroste a miminko roste.Tak mam prasky a driv me videt nechce.Ale jdu mezi tim do Pce na screening tak tam mi kouknou i na hematom urco.
a doufam, ze zmizi do te doby ![]()
@Anonymní píše:
To je jasný, tak uvidím příští týden jak na tom buduAno, tedy spis se snažím ležet a byt v klidu..uz mi to pěkné leze na palici
Tak co byla jsi na kontrole?
Jak jsi dopadla? ![]()