Jak dlouho může trvat hematom v těhotenství?

eva184
4.12.08 11:12

Hematom v těhotenství

Ahojky všem,

prosím o rady o zkušenosti. Od 12.11. jsem ležela cca 12 dní v nemocnici . Důvod začala jsem krvácet, ale bylo to pouze 1 den a to jednorázově, pak jsem jen špinila cca další 3-4 dny. Pak opět jednorázové zakrvácení, no a zase špinění, po 3 dnech kdy už jsem ani nešpinila jsem byla propuštěna. V nemocnici si nevěděli rady , nálezy negativní, až podle primáře, že to vypadá dle špinění na odcházející hematom.Po prouoštění jsem jela na 1. trimestr.screening to už jsem byla myslím ve 14.tt a tam mi doktor zjistil , že hematom tam vidí, ale nepodal žádnou zprávu, nenapsal mé doktorce, no gynekoložka, že mám ležet , prostě jak to bývá klidový režím.Pokud budu krvácet tak do nemocnice rovnou. Na UZV něco viděla , že by to mohl být ten hemato,. Holčiny už jsem v 16 tt. a cca s přestávkama týden špiním, slabě, pouze hnědé špinění, někdyj e to hodně slabé, prostě když to napíšu tak na 1 max 2 slipovky za den. Na ko ke své doktorce jdu příští středu. Omlouvám se, že jsem to takhle rozepsala, já jen, že už 3 týdny jen ležím, mám strach kdy to přejde, v nemocnici hrůza tam to ani nikdo nevěděl,co se mnou pouze primář řekl, že by to mohlo být ono. Máte některá zkušenosti, s hematomem, jak dlouhp to může trvat, pokud je hnědé špinění, nemělo by to snad nic znamenat, jen že hematom jde ven, nebo myslíte, nevím, čekám jednovaječná dvojčátka a od 3 měsíce kdy se mi konečně ulevilo od nevolností, tak toto, pro bobky všechno, ale už je to dlouhé, doma, ani ven člověk nemůže.Jinak beru Utrogestan 1-1-1-. Budu ráda za každou informaci. Moooc předem díky. Eva

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
4.12.08 11:48

Evi,

v 1. těhu jsem na tom byla stejně - v 5-6.tt týden ve špitále s diagnózou hematomu, ještě mně strašili, že je embryo menší a že to nevypadá dobře (těhotenství bylo o 1-2 týdny mladší než podle MS). Pak ležet doma a utrogestan. Polehávala jsem do 20.tt a i pak jsem měla klidový režim - dr. říkal že mám dráždivější dělohu - špatně jsem snášela třeba dopravu, stačila menší cesta na nákup nebo po úřadech a řezalo a škrábalo mně v podbřišku. Takže po zbytek těhu se už nějaké drama nekonalo, ale musela jsem být v klidu celou dobu. Naštěstí jsem měla dobrého dr., se kterým šlo o všem v pohodě mluvit. Evička se narodila v 41. tt, 55cm a 4,22 kg, ale mám občas pocit, že moje tehdejší nervíky na ní nechaly stopy - má sklony být bojácná, úzkostná, taková nervnější…

Tak držím palce, ať je všechno co nejvíc ok, mně z toho ležení taky už pak hrabalo.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva184
4.12.08 12:13

Eviku,

do 20tt., no to je něco, já jsem volala raději k doktorce tak odpol. k ní jdu, nechci do nemocnice, je to ještě víc stresující, doma fakt nic nedělám, jen ležím, popř., jsem nachvilku u PC. Před svátky nemm nic uklizeno, napečeno, dárky. No čert to vem, ale je to na budku nikam nechodit. Akorát jsem ještě větší lazar než normálně, hlava každý den, záda už ani nevm jak si lehnout, přece jen to dvojčecí bříško roste nějak rychle :lol: . Jen aby to špinění zmizelo, no vůbec ten hematom, takovou dobu, k tomu ještě pravděpod. budu rodit už asi v dubnu plánovaným císařem, to mě straší abych si tam nešla lehnout dřív, no vyhlídky, je fakt , že jsou vymodlená dvojčátka, sice jednovaječná nikdo nečekal, ale už jsou u mě tak snad to zvládnu. Stejně místo aby si člověk těhu užíval, tak nic. To mi mrzí. Držím ti paluchy at ti Evička dělá samou radost, moje sestra má 2 lumpíky a u stašího se projevují její nálady v těhu, měla problémy s přítelem, tak to sestra proplakala atd., no malej je mrzutej hodně citlivej. Ale dělá jí stejně radost :wink:

• Citovat
  • Upravit
666
4.12.08 12:55

já měla taky hematom. ve 14. tt jsem krvácela. zůstala jsem 3 týdny na neschopence, a pak se normálně vrátila do práce. žádný problémy už nebyly. v tuhle dobu to je docela častý problém a jediný, co se dá dělat je, být v klidu. mě chtěli nechat v nemocnici, aby mě měli pod dohledem. musela jsem slíbit, že budu ležet a vstanu tak akorát na záchod. žádný vaření, nic. a to byl červen a venku třicítky. chápu, že už ti to leze na palici, ale vydrž kvůli mimčátkům. držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.12.08 14:05

Taky jsem měla hematom. Špinění začalo v 9 týdnu. Pak jsem byla střídavě v nemocnici a doma. brala Utrogestan. V 17týdnu špinění skončilo, zbytek těhotenství už proběhl naprosto bez problémů. Vydrž, bude to určitě dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva184
4.12.08 18:19

Holky díky za podporu,
tak jsem nakonec šla na gyndu, plaváčči jsou čiloučký až moc :lol: , dostala jsem k Utrogestanu ještě Ascorutin a Hořčík, no a klidový režim, že do nemocnice mě zatím nepošle, tak uvidíme, koukám, že to je dlouhá doba, než se to zlepší, no jsem zvědavá zatím s ním bojuji 3 týdny.

• Citovat
  • Upravit
879
7.12.08 22:23

Evi, a bereš poctivě ten Utrogestan? (to je vtip :D ) - funguje to jak prášky na spaní, já po něm byla úplně tuhá a byla jsem ráda, že nemusím dělat nic jiného než ležet. Když jsem ho dostala víceméně preventivně při druhém těhu (problémy s početím, anamnéza prvního těhu), myslela jsem vždycky cestou do práce, že si sednu někde na obrubník a usnu.

Zkus se nějak zaměstnat - třeba si vymysli nastudovat něco do práce, vytisknout si to z netu a číst si to v posteli… nebo nějaké ruční práce, malování… Já dělala doma v malém rozsahu účtařinu, tak jsem rovnala papíry, kontrolovala, studovala, dala si k posteli televizi (do té době jsem ji při svých aktivitách viděla pár minut týdně, takže to byl pro mně nový svět), zašívala, psala deníček (doporučuju - číst to za pár let je něco)…

Držím palce, Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva184
8.12.08 11:39

Evi

• můžu ti říct, že Utrogestan beru 3×1, Hořčík 3×1,Ascorutin 3×1, hele jsem jako rybička, nejhorší , že už mě nic neba, v práci jsem moji práci uý předala, všechno přečtené, spíš jsem proleželá skrz na skrz, no nevím, ruční práce nemám trpělivost :lol: , je to se mnou složité, jakmile ale něco začnu dělat v posteli jako číst tak usnu, to by taky nešlo. No snad bvude dobře, zatím to špinění neustává. Alespoň procházku… :wink:
  • Citovat
  • Upravit
8020
3.9.14 16:37

Ahoj holky,
Jsem z toho vystrašená v březnu jsem prodělala ZT bez problému v těhu.
Z důvodu Leidenské mutace mám nasazený Clexane 0,4 (61kg) a Prednison 2,5mg
Dneska začínám 7tt.
V pondělí jsem v práci začala jednorázově krvácet tmavou krví a jelikož dělám v nemocnici šla jsem hned na pohotovost tam mě lékař udělal utz již jsem nekrvácela velikost odpovídala viděl akci srdeční večer a hematom malinkatý jen 1×0,5cm. Řekl mi že plod je vitální napsal utrogestan 2-0-2
Odpoledne jsem ještě hnědě krvácela a pak jen špinila.
Volala jsem na hematologii tam mě lékařka řekla, že to může být a at pícham jen 2/3 clexanu.
Včera jsem šla do práce celý den nic dorazila jsem domu a začala ze mě vytékat světle červená krev. Opet jsem jela na pohotovost možná zbytečně na utz opět to samé. A dostala jsem nakázanou neschopenku.
Dneska ráno hnědý výtok a během dne také krev žádná.
Byla jsem na gyndě lékař mě vynadal, že jsem moc brzy těhotná že je to brzy.
Pozval mě zase za týden na kontrolu nic víc neříkal byl dost nepříjemný, nechci na další těhu čekat rok.
Ptala jsem se ho zda to mže být z duvodu hematomu řekl mi že jo ale že také muze být nějak nedokonale vyvinuty choriové klky nebo něco v tom smyslu.

Kdy myslíte, že by mohl hnědý výtok zmizet? Ten účinek utrogestanu nějakou dou trvá?
Hnědý výtok je jen zbytek po té krvi?

Moc děkuji za ukldineni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
3.9.14 18:45

@luciekal záleží jak velký výron té krve se tam udělal, já měla velký a hnědě jsem špinila až do 12.tt. Ale neděs se, máme z toho zdravou úžasnou holčičku.. Nasadili mi 2-0-2 Utrogestanu a 3×1 Asvorutinu. Byla jsem taky tenkrát dost nešťastná.. a dočetla se, že hematom postihuje až 1/5 těhotenství.
A doktora máš teda na kopanec.. v době kdy už máš srdeční akci není přece brzo těhotná..to už je tak akorát na návštevu gyndaře přeci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
3.9.14 19:01

@lekarnicka28 děkuji za povzbuzení on to myslel jako že jsem brzy těhotná po ZT, které bylo v březnu. Asi jsem to blbě napsala ten hematom je 11mm x 5mm píou drobný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11626
3.9.14 20:28

Taky jsem měla hematom a nejdříve jsem krvácela jasně červenou krví to jsem jela na pohotovost tam ho doktor na UZ našel a ležela jsem v nemocnici.Po týdnu mě propustili a po pár dnech jsem začala hnědě špinit a můj doktor mi říkal že to bylo z toho hematomu jak odcházel. A mám doma skoro roční holčičku udržela se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
7.9.14 09:14

@Veveruska87 dekuji hematom odchazi hnedovym spinenim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
11.9.14 13:54

Ahoj holky tak jsem v nemocnici.
Hrozici potrat :(
Silne krvaceni vypadl ze me obrovsky kus tkane fakt velky ale mimco zatim ok
Hematom se zvetsil.4,5 *2,5cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit