Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám zjištěný hematom na placentě jsem v 9tt, dr. Říkal že žádné omezení mít nemusím, jen hodně vitaminu C a hořčík. Ale máme s manželem jít na wellness-whirpool a sauna, šli byste? Já teď docela váhám, abych něco nepohnojila…zapomněla jsem se na prohlídce zeptat.. (kvůli bakteriím ne, vodu ve whirpoolce napouští každému novou)
Ne, určitě bych nešla.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám zjištěný hematom na placentě jsem v 9tt, dr. Říkal že žádné omezení mít nemusím, jen hodně vitaminu C a hořčík. Ale máme s manželem jít na wellness-whirpool a sauna, šli byste? Já teď docela váhám, abych něco nepohnojila…zapomněla jsem se na prohlídce zeptat.. (kvůli bakteriím ne, vodu ve whirpoolce napouští každému novou)
ne, nešla
@Anonymní píše:
Taky bych určitě nešla.. V začátku a s hematomem bych to neriskovala…
V normálním těhotenství jsem byla. S hematomem bych nesla a odpocivala co nejvíc. I to kino bych si ještě ty 3-5 týdny nebo do zmizení hematomu odpustila
Ani náhodou bych nešla a doktor je teda střelec, když máš hematom na placentě a podle něj nemusíš mít žádné omezení.
Strašit tě nechci, ale já bych se tedy rozhodně šetřila, neprovozovala sex a nic netahala.
@hospodki no kino nekino, lezet a odpocivat nemuzu ani tak, mam doma rok a pul stareho chlapecka😀 😊
@Lil Kitkatt noo moc mi k tomu nic nerekl, jen ze to nic neni, ale pak jsem doma premyslela prave a zarazilo me to, i jsem si neco malo precetla 😀..kontrolu mi dal az za mesic, tak snad to bude ok😊 bohuzel akorat tahani se nevyhnu, mam rok a pul stareho syna a od pondeli do patku jsem sama doma😊 😀 😀
@Anonymní píše:
@hospodki no kino nekino, lezet a odpocivat nemuzu ani tak, mam doma rok a pul stareho chlapecka😀 😊
Hele ale tak k tomu zahulu nepřidávej další náklad. Já přišla o 3 mimina mezi detma, takže vím o čem mluvím. Bohužel hematom vetsinou vzniká v místě nidace a kde je nasledne nápojena placenta. Takže zabraňuje řádnému uchycení a někdy i funkci. X chápu, ze mas doma malé dítě co potřebuje péči, ale sedět doma u kostek a po obědě si jít lehnout s nim je rozdíl proti tomu trajdat po nakupaku a vykydnout se v kině. Nejsem bezne plasan, ale me z toho zvuku vždycky úplně vibruje až v břiše když pusti basy na plný koule. Me to proste jako dobrý napad neprijde. Nemůžete jen na večeři?
@hospodki děkuji moc za názor😊 samozřejmě se budu snažit vyhledávat aktivity které budou pro mě co nejmíň náročné. A kino bylo spíš obrazně místo wellness, odložíme na později nebo nahradíme třeba tou večeří😊 😀
Snad to bude vše v pořádku a hematom se vstřebá, ale další kontrola až za měsíc, tak budu trochu jak na trní
Ahoj, moje gynekoložka v prvním trimestru nedoporučuje termály, teplou vanu a hlavně ne saunu. Je to z toho důvodu že se v těle zvětšuje objem krve a větší prohřátí i víc prokrvý dělohu apod. mohla by jsi si tak vyvolat potrat. Stejně jako se teplá vana doporučuje na vyvolání menstruace
Takže bych to opravdu vynechala. Držím palce ať jste brzy v pořádku.
![]()
Já jsme myslela, že do sauny těhotná nemůže, ani když je zdravá, ne? Vždyť horká vana je takovej ten babskej recept na domácí potrat.
@Anonymní píše:
@Lil Kitkatt noo moc mi k tomu nic nerekl, jen ze to nic neni, ale pak jsem doma premyslela prave a zarazilo me to, i jsem si neco malo precetla 😀..kontrolu mi dal az za mesic, tak snad to bude ok😊 bohuzel akorat tahani se nevyhnu, mam rok a pul stareho syna a od pondeli do patku jsem sama doma😊 😀 😀
Hematom na placentě nic není?
Když začneš krvácet, můžeš přijít o dítě i ohrozit sebe. Zvláštní lékař. Chápu, že máš doma malé dítě, ale je to holt o prioritách, jestli chceš mít i to druhé. ![]()