Hematom v těhotenstvích

10047
22.8.13 09:28

Hematom v těhotenstvích

Ahoj holky vím, že je to hodně individuální, ale chci se zeptat zda když jste měli hematom v jednom těhotenství zda byl i při dalších těhotenstvích. Loni jsem měla zjištěný hematom v těhu 10tt který se nevstřebal stále se vyléval a pak opět doplnil. Nakonec to zkončilo potratem ve 20tt císařským řezem když mě otevřeli zjistily hematom 20×20cm + vrostlou placentu. Teď jsem znovu těhotná 5+4 a bojím se aby se vše neopakovalo děkuji za každou odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
perfect day
22.8.13 10:32

Mne se hematom opakoval. Jsem ted tehotna 16 tt. Mesic jsem byla v nemocnici, hem byl 5 cm a postupne se zmensoval a mimino se zvetsovalo, ted uz tam pry neni.

Nekdo tomu neveveri, ale ja si myslim, ze hematomy maji vice tendence se delat pri namaze.

takze kvuli jednomu hem jsme ptratila v 8 tt a ted jsem jeden snad prestala jsem v 17 tt. Z jednech super USA stranek jsem vycetla, ze pomaha: kapusta, brusinky, zadny sex, zadna namaha, hooodne vody.

:mavam:
  • Citovat
  • Upravit
10047
22.8.13 11:01

Tak o námaze nemůže být řeč :lol: v podstatě co jsem zjistila že sem těhu se jen válím :lol:. Já v předešlém těhu taky měla hem. o velikosti 5,5 cm ten se vždy vyprázdnil a poté doplnil nakonec v 18tt jsem byla utz a mudr. že tam žadný hematom není večer mě vezla sanita zpátky akorát tam byl ten mudr. co mi dělal ultr. ráno byl z toho docela v šoku a to jsem opravdu jen ležela a nic nedělala nikdo z doktorů mi nevěřil nakonec když mě přivezli v tom 18tt a já jim pořád krvácela to jsem i jedla v posteli jediný kdy sem byla na nohách bylo na záchod a zpátky tak už uvěřili rvali do mě kapačky na zastavení marně nakonec jsem zkončila na tom císaři narvali do mě 5 transfuzí a bylo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
22.8.13 11:07

Eště abych dodala mě strašily špatný screeningem vycházel mi vyšší výsledek HCG furt mi říkali že to bude asi postižený a nakonec mi dorazili z histologie když mi řekly že to byla holčička a byla zdravá :,( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
22.8.13 20:01

@tehulka001 promin za otazku, ale proc ti delali v 18 tt cisare? ja jsem ted 17 tt a vubec enmyslim na to, ze by se hematom mohl vratit..uz takhle ty odjezdy s krvacenim do nemocnice byly sileny, dvakrat jsem jela pote, co byly doslova louze krve pode mnou, vubec jsem nechapala, kdyz mi rekli, ze mimino je ok.
a jak jsi poznala, ze se vypraznil? men delali 2× tydne cca uzv a hrm se porad zmensoval az zmizel..spinila jsem u toho hnede, asi tou starou krvi z toho hematomu prave..pry hneda krev je ok. hmhmm
:|

• Citovat
  • Upravit
10047
22.8.13 20:20

Dělali mi ho ve 20tt a proto že od 14tt je potrat vedený jako porod buď rodíš spontálně nebo císař na klasický potrat už je mimi moc velký. To že se vždy vyprázdnil mi říkali doktoři i když to byla čerstvá krev vždy to začalo slabím špiněním a skončilo to jak říkáš kalužema krve pod nohama ke konci i sraženinama 10cm velikosti taky se vždy o maličko zmenšil až v 18tt mi řekli že je pryč a večer mě sanita vezla zpátky s tím že se udělal nový s tím už sem vydržela v nemocnici právě necelé ty ě týdny když mě přivezli tak jsem byla konec 18 začátek 19tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
22.8.13 22:50

Nene, to vim, ze revizi ti nemuzou delat v II. trimestru, ale ze pristoupili k cisari a nenechali te potratit/porodit prirozene..pak je ta deloha do budoucna vic fit, i kdyz zazitek to musi byt mimo predstavy vetsiny lidi..tk hlavne at se ti hem vyhne, podle me jsou to zalezitosti prevazne 1. trimestru, tak nezapomne, kapustou a brusinkmai nic nezkazis)) drzim palce!

• Citovat
  • Upravit
10047
23.8.13 08:29

Já už měla císaře z předchozího těhu a říkali mi že by mi mohla prasknout jizva tak :nevim:. Moc děkuji za rady a drž se ať ste s mimčem v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
perfect day
23.8.13 09:49

Aha..taky ti přeji klidne a co nejrychleji ubihajici tehotenstvi. ja jsem priklad, kdy uplne silim strachy kvuli predchozim spatnym zkusenostem, ale uz jsem skoro v pulce, takze ono to fakt proste nejak bezii))
tak at mas brzy krasne brisko)))

• Citovat
  • Upravit
10047
23.8.13 10:23

Tak o tom mi povídej kolikrát mi teď až bere panika, že se vše bude opakovat kolikrát se bojím jít i na záchod nejradši bych usnula a vzbudila se až po porodu. Pokud nemáš už teď problémy tak by ti měl hematom dát pokoj myslim že užse bát nemusíš. Teď překonáš pár týdnů a když bude nejhůř tak už ti budou moct mimi zachránit. Já si moc přála abych byla o 5 týdnů víc. Tak snad teď to bude dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
3.3.20 21:49

Hematom v tehu

Ahoj holky, jsem v 8tt a minuly tyden sem 3 dny spinila. Dosla jsem k doktorovi, zjistil ze to vypada nejspis na hematom. Dal mi prasky Utrogestan 1×rano a 1× vecer. Cca po 4 dnech sem sla na kontrolu a doktor, rekl, ze to vypada dobre, ze tam nic nevidi ani zadne krvaceni a ze na samovolny potrat to nevypada, ale prasky at doberu.
Prasky beru pravidelne a poctive, ale vcera se mi stalo, ze vecer sem zacala hnede spinit, pal zase pres noc dobry a pres den taky a bum. Dneska naveceru zase hnede spineni…

Kdo s tim mate zkusenosti? Stalo se Vam to taky, nebo mam plasit a letet zase za doktorem 😕 muzu Vam rict,,ze je to moje druhe tehotenstvi. Ale takovy problemy neznam, tak jsem z toho docela takova mimo… :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
3.3.20 22:21

@Kikis2691
Měla bys mít klidový režim, spíš ležet. To je u hematomu důležité. Ten Utrogestan máš podle mě poddávkovaný. Já jsem ho brala 2-2-2 (vaginálně) a k tomu Ascorutin. Ale je to na Tvém gyndr. asi bych mu zítra zavolala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
3.3.20 22:39

Ahoj taky jsem tím prošla asi ve stejném týdnu jako ty. U mne to bylo horší začala jsem doma silne krvácet, dojela pro mne sanitka a odvezla mne do nemocnice kde jsem si 4 dny polezela a až poslední den zjistily že to byl hematom. V nemocnici jsem dostávala, injekce do zadku proti krvácení, víc se,, prý,, nedalo nic dělat, jen čekat (to ještě nevedeli že je to hematom) nejdůležitější byl klid na lůžku… Doma jsem měla nasazený utrogestan 4× tbl ráno a večer.. Ale u mne to zas bylo trošku jiné vzhledem k tomu že jsem po ivf.
Takže jsem měla utrogestan už delší dobu
Každopádně při další kontrole hematom byl pryč. Opravdu jsem doma ležela.. Nic jsem nezvedala a snažila se být v klidu, ještě co me poslední den v nemocnici řekli bylo když našli ten hematom, že je pod miminkem, horší je když je nad ním je tam větší riziko že může odejít i s ním..
Dodrtuj lecky jak máš.. Doma klid na lůžku a uvidíš bude to dobré držím moc palečky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
3.3.20 23:44

@Pajik 76 snazim se dodrzovat i klidovy rezim… ale se skoro 3 letym smudlou to moc nejde 😃 😂 ale kazdopadne nic netaham, ani jeho ani nakupy. Jen teda klasika doma a odpo na prochajdu ven. No uvidim co zitra rano a kdyztak tam zavolam, jestli mam prijed nebo je to normalni. 😕
S tim davkovanim, to jsem prave taky koukala, ze zensky tady pisou vetsinou bud 2-0-2 a nebo po jednom, ale dva druhy prasku…

Uvidim jak na tom teda budu rano a kdyztak zavolam.
Prave ze mi treba ani nic neni, ja ldybych nevedela ze jsem tehotna, tak bych to na sobe ani nepoznala 😄 z toho jsem taky trosku i nervozni :wink: 🙃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
3.3.20 23:49

@Nikol25559 jee tak to sis prosla teda o hodne horsim 😕 tak hlavne ze uz jsi v pohode :wink:

No to uprimne ani nevim kde ten hematom byl…
Me spis zarazi ze to mam takhle “narazove” ze treba fakt dva dny nic a pak najednou bum.
Smazim se taky nic netahat, ani kluka nechovaˇ a netaham, ani do vany ho nezvedam… jen teda do auto sedacky…

No uvidime, kdyztak tam zitra zavolam.
Kazdopadne dekuju holky za reakce ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí