Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky mám hematom naposlední kontrole byl veliky 11×7mm ted sem zacala špinit hnedou krví a i kousíčk je to dobre nebo je to spatne?
mám stoho celkem strach doma mám pulrocníhk chlapecka…
![]()
@Samanta55 Ahoj, taky lezim doma s hematomem. Jsem v 7.TT a přišli jsme na to tak, že jsem už 2× od začátku těhotenství krvacela a to opravdu silně vč. kusů sliznice. Po prvním krvácení Dr. na ultrazvuku viděla jen plod a při druhém kdy jsem zrovna krvacela viděla i hematom a srdíčko miminka. Byt tebou zavolala bych doktorce a zeptala se, co s tím. Může to být cokoli.
Ahoj,
Když jste měly hematom bolelo vas v podbřišku? Je to občas, ale jako při MS… Cca 4X za den
Ze začátku těhotenství ano. Těžko říct, jestli to ale bylo k hematomu nebo k zahňizďování miminka.
Mně bolel podbřišek velmi silně a to vždy těsně předtitím krvácením. Jinak bolesti menstruačního charakteru jsou v těhotenství běžné (rozpínání dělohy..) nesmí být ale velmi silné a přetrvávající..
Ahoj holky tak ja jsem v 126 a uz jsem trikrat lezela v nemocnici se silnym krvacenim. Uz tam na me koukaji jak na blazna ted mam opet hematom 33 a jen lezim a beru leky. V noci se budim se strachem ze krvacim. Je to dost vycerpavajici. Uz se me na ty pohotovosti jezdit nechce stejne vam daji leky co berete doma a klidovy rezim
@ladyjurasice píše:
Ahoj holky tak ja jsem v 126 a uz jsem trikrat lezela v nemocnici se silnym krvacenim. Uz tam na me koukaji jak na blazna ted mam opet hematom 3/3 a jen lezim a beru leky. V noci se budim se strachem ze krvacim. Je to dost vycerpavajici. Uz se me na ty pohotovosti jezdit nechce stejne vam daji leky co berete doma a klidovy rezim
@ladyjurasice Tak ti hlavně přeji, ať se ty hematomy už konečně vstřebají a můžeš si v klidu užívat těhotenství. Je to na palici, krvácet a bát se, že to tentokrát vezme i miminko. V nemocnici je to pruda, ale na druhou stranu tě hlídají a můžou hned zasáhnout. Navíc co si budeme povídat, kdo z nás doma dodržuje takový klidový režim jako v nemocnici.. já teda ne..
Pěkně odpočívej..
@esprit1 píše:
@ladyjurasice Tak ti hlavně přeji, ať se ty hematomy už konečně vstřebají a můžeš si v klidu užívat těhotenství. Je to na palici, krvácet a bát se, že to tentokrát vezme i miminko. V nemocnici je to pruda, ale na druhou stranu tě hlídají a můžou hned zasáhnout. Navíc co si budeme povídat, kdo z nás doma dodržuje takový klidový režim jako v nemocnici.. já teda ne..Pěkně odpočívej..
Děkuji ti. No 19.10. musím na plodovou vodu do ostravy zda to neni nemocne. Zatím si to tehotenství neužívám.
@ladyjurasice Na plodovku?
Vyšel ti špatně screening nebo tripl test?
@esprit1 píše:
@ladyjurasice Na plodovku?Vyšel ti špatně screening nebo tripl test?
Screening nevideli nosni kustku je to pry 50/50% tak me radsi poslali na plodovku
@ladyjurasice Achjo, to mě mrzí, ale 50% je velká šance, že to dobře dopadne. Jen tak dlouho čekat musí být šílené..
Drž se..
@esprit1 píše:
@ladyjurasice Achjo, to mě mrzí, ale 50% je velká šance, že to dobře dopadne. Jen tak dlouho čekat musí být šílené..Drž se..
Jo to cekani je na palici ale snazim se zabavit takze si nic spatneho nepripoustim.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch z vás, které měly hematom v děloze na začátku těhotenství, jak dlouho jste špinily nebo i krvácely poté, co se hematom vstřebal? Jsem ve 13. tt, hematom se vstřebal před pár týdny, vše bylo v pořádku, nekrvácela jsem, nešpinila, ale v pondělí po dlouhé době se zase objevilo nejdříve lehké krvácení a poté špinění, byla jsem kvůli toho hned u dr. a vše ok, špinění ustalo a včera večer zase lehké krvácení, které přešlo ve špinění.
Nevím, jestli mám k němu zase jet, nebo jestli je to normální. Jinak ještě týden mám užívat Utrogestan, pak vysadit. Děkuji všem za rady.