Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem v 7tt, srdicko uz krasne busilo v 6tt. Ale doktorka mi opet nasla hematom,mam ho nekde dole pod mimiskem..ASi tyden jsem hnede spinila predtim,ted spineni ustalo a nekdy nespinim vubec a nekdy trosicku zaspinim,myslite,ze tam hematom uz neni kdyz nespinim?nebo jak je to?Mela jsem ho i minule tehotenstvi(zamkle),tak ted mam strach…za jak dlouho se muze vstrebat,popr. odejit?a kdyz odejde,musi to byt krvacenim?
díky za odpovědi…
ahoj, já něšpiním vůbec a hematom mám cca 2cm, ono chvíli trvá než se vstřebá a pokud bereš nějaký ascorutin, tak nekrvacíš po něm. Neboj, ono to dobře dopadne, hlavně klid a bez stresu!!! Ale věř, že chápu jak se bojíš!
Spinila jsem takove kousicky hnede,tak jestli se ten hematom cistil,nevim a ted uz jen parkrat…v utery jdu na kontrolu,kez by tam uz nebyl…
Já měla ve 13.týdnu autonehodu a hematom se mi udělal přímo na placentě zřejmě nárazem nebo od pásů. Ležela jsem týden v nemocnici, u nás bylo riziko odlučování placenty a potratu, naštěstí se nic takového nestalo a propustili nás domů z nezměněným stavem. Hematom byl pořád, ani menší, ani větší a miminko bylo vitální, tak jsem doma ležela skoro další dva týdny do kontrolního UTZ. Po dvou týdnech už po něm nebylo ani památky a mimísek krásně poporostl.
Nebrala jsem léky žádné, v podstatě se čekalo, zda se něco začne dít a nešpinila jsem ani nekrvácela naštěstí vůbec, takže při hematomu není špinění pravidlem.
Ahojky,
já měla taky hematom asi ve stejném týdnu jako ty.Ale nešpinila jsem.Na ultravuku tam byl dobře vidět..
Doktorka mě s tím ale poslala na týden do nemocnice a musela jsem ležet a nanejvýš se projít po chodbě..On se za nějakých 14dní vstřebal..Takže hlavně nic nezvedej a buď v klidu.Bylo to tím že jsem dostala Clexane na ředění krve ve větším množství.pak jsme snížili dávku,hematom zmizel a mimčo jsem donosila.
Já měla taky hematom.. cca v 6tt.. a pak když jsem byla na kontrole v 10tt tak už tam nebyl.. sám se vstřebal a ani jsem nekrvácela.
Takže buď v klidu a držím palce ať je vše ok ![]()
A jak píše Proxa, taky jsem musela ležet a ani se nehnout. Jen na záchod, najíst se a zase zpátky do postele. Už mi z toho chvílema hrabalo, ale k něčemu to určitě bylo, teď jsme bez problémů v 18.týdnu a daří se nám krásně. ![]()
ja mela takyy hematom v sedmem tydnu, krvacela jsem dva dny a asi tri dny spinila, po trech tydnech na kontrole uz byl vstrebany, ale ty tri tydny jsem mela klidovy rezim a skoro porad jsem jen lezela. Tak neboj, bud v klidu a ono to dobre dopadne ![]()
jo a jeste k tomu krvaceni mi doktor rikal, ze nebezpeci je v tom, ze kdyby ten hematom krvacel nejak masivne, tak sebou muze strhnout ten zarodek a proto s krvacenim se casto musi do nemocnice, kde te maj vic pod kontrolou. ja dostala ascorutin na krvaceni a utrgestan na podporu nidace, ale jinak se v podstate jenom cekalo, co ten hematom udela…
Ahoj holky, taky mám hematom od 7tt. Teď jsem v 15tt a stále tam je.Chci se zeptat, jestli se to vůbec nědy vstřebá? Dva měsíce mám klidový režim, pořád ležím. Beru ascorutin, ale stále tam je:(
@Mar-sik píše:
Ahoj holky, taky mám hematom od 7tt. Teď jsem v 15tt a stále tam je.Chci se zeptat, jestli se to vůbec nědy vstřebá? Dva měsíce mám klidový režim, pořád ležím. Beru ascorutin, ale stále tam je:(
Mně zmizel někdy před půlkou těhu
@Crystal87 píše:
Mně zmizel někdy před půlkou těhu
Tak to máme před sebou ještě 5týdnů čekání.
@Mar-sik píše:
Tak to máme před sebou ještě 5týdnů čekání.
hele neboj ono nejhorší je ten začátek kdy je prcek malinkej a hematom je vetší než on…já se ted přiznám…i když jsme měli zákaz sexu tak jsem to pak už nevydržela a někdy v 17tt nebo tak nějak to porušila
nic se nestalo…ani klidový režim jsem nedoržela ani jsem nemohla se dvěma maláčkama doma
@Mar-sik Ahoj, taky jsem ho měla od 7. týdne - permanentní špinění nebo krvácení. Zkusila jsem i pobyt v nemocnici. Pořád se držel, neřád
Ale od 12. tt jsem začla pít kontryhel a po 14 dnech zmizel - samozřejmě jsem brala utrog. a ascorutin. A to měl na začátku 5 cm a naposled (ve 12. tt)3cm. Tak to zkus, nejsem jediná, komu pomohl. Držím ti palce ať se toho brzy zbavíš, pro mě to bylo šílené období, které jsem zároveň i pěkně prozvracela ![]()
Dobrý den, můžu se zeptat, takhle s odstupem času, co ten hematom udělal? já jsem už 3 tydny v nemocnici a pořád mi to krvácí.