Hematom v těhotenství - za jak dlouho se může vstřebat?

418
6.1.11 11:47

Hematom v těhu

Ahoj holky,
jsem v 7tt, srdicko uz krasne busilo v 6tt. Ale doktorka mi opet nasla hematom,mam ho nekde dole pod mimiskem..ASi tyden jsem hnede spinila predtim,ted spineni ustalo a nekdy nespinim vubec a nekdy trosicku zaspinim,myslite,ze tam hematom uz neni kdyz nespinim?nebo jak je to?Mela jsem ho i minule tehotenstvi(zamkle),tak ted mam strach…za jak dlouho se muze vstrebat,popr. odejit?a kdyz odejde,musi to byt krvacenim?
díky za odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2613
6.1.11 11:55

ahoj, já něšpiním vůbec a hematom mám cca 2cm, ono chvíli trvá než se vstřebá a pokud bereš nějaký ascorutin, tak nekrvacíš po něm. Neboj, ono to dobře dopadne, hlavně klid a bez stresu!!! Ale věř, že chápu jak se bojíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
6.1.11 11:58

Spinila jsem takove kousicky hnede,tak jestli se ten hematom cistil,nevim a ted uz jen parkrat…v utery jdu na kontrolu,kez by tam uz nebyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.1.11 12:12

Já měla ve 13.týdnu autonehodu a hematom se mi udělal přímo na placentě zřejmě nárazem nebo od pásů. Ležela jsem týden v nemocnici, u nás bylo riziko odlučování placenty a potratu, naštěstí se nic takového nestalo a propustili nás domů z nezměněným stavem. Hematom byl pořád, ani menší, ani větší a miminko bylo vitální, tak jsem doma ležela skoro další dva týdny do kontrolního UTZ. Po dvou týdnech už po něm nebylo ani památky a mimísek krásně poporostl. :dance: Nebrala jsem léky žádné, v podstatě se čekalo, zda se něco začne dít a nešpinila jsem ani nekrvácela naštěstí vůbec, takže při hematomu není špinění pravidlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
6.1.11 12:17

Ahojky,
já měla taky hematom asi ve stejném týdnu jako ty.Ale nešpinila jsem.Na ultravuku tam byl dobře vidět..
Doktorka mě s tím ale poslala na týden do nemocnice a musela jsem ležet a nanejvýš se projít po chodbě..On se za nějakých 14dní vstřebal..Takže hlavně nic nezvedej a buď v klidu.Bylo to tím že jsem dostala Clexane na ředění krve ve větším množství.pak jsme snížili dávku,hematom zmizel a mimčo jsem donosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
6.1.11 12:22

Já měla taky hematom.. cca v 6tt.. a pak když jsem byla na kontrole v 10tt tak už tam nebyl.. sám se vstřebal a ani jsem nekrvácela.
Takže buď v klidu a držím palce ať je vše ok :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.1.11 12:25

A jak píše Proxa, taky jsem musela ležet a ani se nehnout. Jen na záchod, najíst se a zase zpátky do postele. Už mi z toho chvílema hrabalo, ale k něčemu to určitě bylo, teď jsme bez problémů v 18.týdnu a daří se nám krásně. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.1.11 16:50

ja mela takyy hematom v sedmem tydnu, krvacela jsem dva dny a asi tri dny spinila, po trech tydnech na kontrole uz byl vstrebany, ale ty tri tydny jsem mela klidovy rezim a skoro porad jsem jen lezela. Tak neboj, bud v klidu a ono to dobre dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.1.11 16:54

jo a jeste k tomu krvaceni mi doktor rikal, ze nebezpeci je v tom, ze kdyby ten hematom krvacel nejak masivne, tak sebou muze strhnout ten zarodek a proto s krvacenim se casto musi do nemocnice, kde te maj vic pod kontrolou. ja dostala ascorutin na krvaceni a utrgestan na podporu nidace, ale jinak se v podstate jenom cekalo, co ten hematom udela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
24.8.12 11:36

Ahoj holky, taky mám hematom od 7tt. Teď jsem v 15tt a stále tam je.Chci se zeptat, jestli se to vůbec nědy vstřebá? Dva měsíce mám klidový režim, pořád ležím. Beru ascorutin, ale stále tam je:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
24.8.12 11:48
@Mar-sik píše:
Ahoj holky, taky mám hematom od 7tt. Teď jsem v 15tt a stále tam je.Chci se zeptat, jestli se to vůbec nědy vstřebá? Dva měsíce mám klidový režim, pořád ležím. Beru ascorutin, ale stále tam je:(

Mně zmizel někdy před půlkou těhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
24.8.12 11:57
@Crystal87 píše:
Mně zmizel někdy před půlkou těhu

Tak to máme před sebou ještě 5týdnů čekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
24.8.12 14:29
@Mar-sik píše:
Tak to máme před sebou ještě 5týdnů čekání.

hele neboj ono nejhorší je ten začátek kdy je prcek malinkej a hematom je vetší než on…já se ted přiznám…i když jsme měli zákaz sexu tak jsem to pak už nevydržela a někdy v 17tt nebo tak nějak to porušila :oops: nic se nestalo…ani klidový režim jsem nedoržela ani jsem nemohla se dvěma maláčkama doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
24.8.12 22:25

@Mar-sik Ahoj, taky jsem ho měla od 7. týdne - permanentní špinění nebo krvácení. Zkusila jsem i pobyt v nemocnici. Pořád se držel, neřád :cert: Ale od 12. tt jsem začla pít kontryhel a po 14 dnech zmizel - samozřejmě jsem brala utrog. a ascorutin. A to měl na začátku 5 cm a naposled (ve 12. tt)3cm. Tak to zkus, nejsem jediná, komu pomohl. Držím ti palce ať se toho brzy zbavíš, pro mě to bylo šílené období, které jsem zároveň i pěkně prozvracela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
28.2.13 14:28

hematom

Dobrý den, můžu se zeptat, takhle s odstupem času, co ten hematom udělal? já jsem už 3 tydny v nemocnici a pořád mi to krvácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí