Hemeroid a prasklinky

Anonymní
5.11.23 15:12

Hemeroid a prasklinky

Od porodu jsem měla hemeroid, ale nikdy mě netrápil, až teď poprvé po několika letech. Začalo to šíleným svěděním, trochu se zvětšil a asi jak to tam bylo všechno citlivé, tak při tužší stolici se mi tam ještě udělaly prasklinky. Našla jsem dvě, které s každou stolicí krvácejí. A taky to při stolici bolí.
Trvá to už víc jak měsíc. Mažu asi 14 dní Hemogelem. Svědění se zmírňuje, ale jinak se nic nemění.
Teď se snažím, abych měla řidší stolici, aby se ty prasklinky mohly zahojit, ale vůbec se mi to nedaří, takže zkusím Psyllium nebo něco podobného na změkčení.

Máte prosím někdo podobnou zkušenost? Jak se toho svědění a praskají kůže při stolici zbavit? Je mi to hrozně nepříjemné, velký diskomfort, prakticky pořád, jsem už z toho nervózní, podrážděná i vůči dětem :-(
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
5.11.23 15:35
@Anonymní píše:
Od porodu jsem měla hemeroid, ale nikdy mě netrápil, až teď poprvé po několika letech. Začalo to šíleným svěděním, trochu se zvětšil a asi jak to tam bylo všechno citlivé, tak při tužší stolici se mi tam ještě udělaly prasklinky. Našla jsem dvě, které s každou stolicí krvácejí. A taky to při stolici bolí.
Trvá to už víc jak měsíc. Mažu asi 14 dní Hemogelem. Svědění se zmírňuje, ale jinak se nic nemění.
Teď se snažím, abych měla řidší stolici, aby se ty prasklinky mohly zahojit, ale vůbec se mi to nedaří, takže zkusím Psyllium nebo něco podobného na změkčení.Máte prosím někdo podobnou zkušenost? Jak se toho svědění a praskají kůže při stolici zbavit? Je mi to hrozně nepříjemné, velký diskomfort, prakticky pořád, jsem už z toho nervózní, podrážděná i vůči dětem :-(
Děkuji.

Bez k proktologovi, existuji cipky na fisuru (praslinka), ktere jsou pouze na predpis a vyrobi je v lekarne… Ted docitam, praskliny jsou zevne? Proste sla bych k tomu lekari.

• Citovat
  • Upravit
4058
5.11.23 15:40
@Anonymní píše:
Teď se snažím, abych měla řidší stolici, aby se ty prasklinky mohly zahojit, ale vůbec se mi to nedaří, takže zkusím Psyllium nebo něco podobného na změkčení.Máte prosím někdo podobnou zkušenost? Jak se toho svědění a praskají kůže při stolici zbavit? Je mi to hrozně nepříjemné, velký diskomfort, prakticky pořád, jsem už z toho nervózní, podrážděná i vůči dětem :-(
Děkuji.

Urcite pridej sedaci koupele z dubovy kury a jeste jsou z lekarny nejake cipky a gel na mazani zvenku taky z dub.kury. Muj partner to mel nedavno a za 14 dnu uz mel klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.23 16:07

@Stará známá Ano, ty prasklinky jsou zevně.
@marcellia Gel na mazání zvenku mám, to je ten Hemogel, je tam také dubová kůra. Sedací koupele přidám. To je výluh z dubové kůry a sednu do toho třeba na 10 min? Nebo jak na to?

• Citovat
  • Upravit
4058
5.11.23 20:03
@Anonymní píše:
@Stará známá Ano, ty prasklinky jsou zevně.
@marcellia Gel na mazání zvenku mám, to je ten Hemogel, je tam také dubová kůra. Sedací koupele přidám. To je výluh z dubové kůry a sednu do toho třeba na 10 min? Nebo jak na to?

Presne tak. Chce to fakt denne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
5.11.23 20:39
@Anonymní píše:
Děkuji.

Mne pomahaji prasky Diosen.Je to na zily a i prave na hemeroidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
7.11.23 20:33

Jdi k lékaři. Já šla normálně k praktikovi, předepsal nějaké léky a mast. Pomáhá konečník sprchovat hodně studenou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí