Hemeroidy, strach a stud…

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.2.23 21:31

Absolutně souhlasím, hemoroidy k nějakému lékařskému ošetření, natož operaci jsou velmi bolestivé, krvacejici, minimálně nějakým způsobem obtěžující. Tím nechci říci, ze neřešit či nenechat si prohlédnout na prokto..
U 1. stupně doporučuji resit alesp. ligaci, další stupně jsou daleko problematictejsi.
Ale i u 3. - 4. stupně není vždy nutná či “osvobozující” operace.
Po svých zkušenostech je velmi důležitá prevence a péče!

• Citovat
  • Upravit
130
3.2.23 21:35
@smile_xxx píše:
Detralex zpevňuje žíly, ale nezařídí, aby se ti hemoroid vstřebal, zvlášť ten, co je vyhřezlý ven. Mně osobně by bylo více nepříjemné, aby to viděl partner, než abych šla k lékaři, pro kterého je to denní chleba a specializuje se na to. Záleží, jakého stupně ten hemoroid je, existují různé techniky na jeho odstranění. Já jsem byla na laseru, ale měla jsem jen ty vnitřní do stupně 2. Kámoška měla 2. a 3. stupně, a jeden vyhřezlý, a odstranili jí to gumičkováním (zapomněla jsem přesný název metody).
Občas mě překvapí, jak to má někdo otočené, za co se stydět a za co ne. Ale je to individuální. Proktologa beru jako gynekologa, prostě normálního lékaře. A ano, píši z vlastní zkušenosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 00:48
@smile_xxx píše:
Detralex zpevňuje žíly, ale nezařídí, aby se ti hemoroid vstřebal, zvlášť ten, co je vyhřezlý ven. Mně osobně by bylo více nepříjemné, aby to viděl partner, než abych šla k lékaři, pro kterého je to denní chleba a specializuje se na to. Záleží, jakého stupně ten hemoroid je, existují různé techniky na jeho odstranění. Já jsem byla na laseru, ale měla jsem jen ty vnitřní do stupně 2. Kámoška měla 2. a 3. stupně, a jeden vyhřezlý, a odstranili jí to gumičkováním (zapomněla jsem přesný název metody).
Občas mě překvapí, jak to má někdo otočené, za co se stydět a za co ne. Ale je to individuální. Proktologa beru jako gynekologa, prostě normálního lékaře. A ano, píši z vlastní zkušenosti.

Mně třeba přijde dost zvláštní stydět se před partnerem, ale před lékařem ne… Partner je přeci nejbližší osoba, které plně důvěřuji, nemůže na mě vidět, jen to hezké… Je přirozené, že mě vidí, když je mi zle, vidí mě rodit atd.. Prostě v dobrém i zlém, jaký stud… Zato lékař je naprosto cizí nedůvěryhodná osoba, kterou vidím poprvé v životě a odhodlat se toto vyšetření podstoupit by byl dost velký problém.

• Citovat
  • Upravit
5950
4.2.23 01:08
@Anonymní píše:
Zato lékař je naprosto cizí nedůvěryhodná osoba, kterou vidím poprvé v životě a odhodlat se toto vyšetření podstoupit by byl dost velký problém.

Hele, a co se na to podívat tak, že proktolog si naprosto svobodně dobrovolně vybral, že bude lidem koukat do zadku - a že tam uvidí daleko horší věci, než nějaké hemeroidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.23 02:44
@blobfish píše:
Hele, a co se na to podívat tak, že proktolog si naprosto svobodně dobrovolně vybral, že bude lidem koukat do zadku - a že tam uvidí daleko horší věci, než nějaké hemeroidy.

Moc nechápu, jaká je souvislost s mým příspěvkem. Je mi jedno, co si vybral a nevybral, jde o to, že je to pro mě cizí osoba, ke které důvěru budu hledat dost těžko, kdežto partner… Proč bych se měla stydět před partnerem? V pevném partnerském vztahu/manželství se přeci musí počítat s tím, že mě uvidí v nepěkných/nelichotivých situacích, nemocnou, v bolestech…

• Citovat
  • Upravit
5950
4.2.23 02:59
@Anonymní píše:
Moc nechápu, jaká je souvislost s mým příspěvkem. Je mi jedno, co si vybral a nevybral, jde o to, že je to pro mě cizí osoba, ke které důvěru budu hledat dost těžko, kdežto partner… Proč bych se měla stydět před partnerem? V pevném partnerském vztahu/manželství se přeci musí počítat s tím, že mě uvidí v nepěkných/nelichotivých situacích, nemocnou, v bolestech…

No a přibližně s tím samým se počítá u doktora 8)

Jinak jo, jestli to máš tak, že k lékaři jako cizí osobě těžko hledáš důvěru, pak nezbývá než ti popřát, abys lékaře potřebovala co nejmíň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.23 12:48

Ahoj holky, jen jsem Vam chtela dat vedet…byla jsem u doktora a k memu prekvapeni nemam hemeroidy ale jsou to nejaky kozni rasy…prej ale je to lepsi varianta jak hemeroidy…takze jsem se domluvila, ze az odrodim planovany pocet deti tak mi to odstrani ambulatne….😊

• Citovat
  • Upravit
3724
4.3.23 22:35
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jen jsem Vam chtela dat vedet…byla jsem u doktora a k memu prekvapeni nemam hemeroidy ale jsou to nejaky kozni rasy…prej ale je to lepsi varianta jak hemeroidy…takze jsem se domluvila, ze az odrodim planovany pocet deti tak mi to odstrani ambulatne….😊

Prosim te, bud rada, ze (ocividne) vubec nevis, co jsou hemoroidy. Tuto kozni rasu ma fakt skoro kazdy a je to kosmeticky problem. PREJ LEPSI VARIANTA… 8o Hemoroidy boli jako cert. Ja jsem v tehotenstvi nemohla sedet, chodit, budila jsem se bolesti ze spani, stacilo se lehce otocit. Nemyslim to zle, ale fakt srovnavas nesrovnatelne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí