Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim, chtela bych se poradit, treba ma nekdo podobnou zkusenost. 7/22 jsem se probudila a videla jsem v dolni casti oka flek ( neco jako mzitky ), celou noc na me ficel vetrak, tak jsem myslela, ze je to tim. Po 3 dnech kdy se to nezlepsovalo jsem jela do nemocnice na ocni. Tam mi rekli, ze mam zanet ocniho nervu ( otok ocniho nervu ), hospitalizovali me kvuli vylouceni RS, ta se dikybohu nepotvrdila. Problemy ale stale pretrvavaji, je to uz vice nez pul roku, dnes pri kontrole dokonce zhorseni. Na pricinu se neprislo, leky mi nedavaji zadne, ale tvrdi mi, ze to je kvuli silne obezity a ze kdyz zhubnu, tak se to vyleci. Docela mi to prijde jako nesmysl, ikdyz tezko rict. Kazdopadne neprijdu si jako nejaky extrem, mam 174cm a vazim 105. Nevypadam jako nejaka koule, pouze jsem silnejsi. Zajimalo by me, setkali jste se nekdo s necim podobnym? Ze by byl otok ocniho nervu z vyssi vahy? Doktorka me strasi, ze jestli velmi rychle nezhubnu aspon 20kg, znicim si ocni nerv nenavratne
S okem neporadím ale ta váha na tvojí výšku je teda dost. Když si vezmu že já mám 168/66 a přijde mi že taky taky bych potřebovala nejmíň ještě 6 dolů. Zaděláváš si na daleko víc zdravotních problémů.
@Nikol1934 tak obezitu máš hroznou, ještě na tvůj věk, já měřím 164 a vážím 78 a to teda vypadám dost hrozně,
jak s obezitou souvisí oční nerv mi není jasné, ale nejsem lékař
@Nikol1934 píše:
Zdravim, chtela bych se poradit, treba ma nekdo podobnou zkusenost. 7/22 jsem se probudila a videla jsem v dolni casti oka flek ( neco jako mzitky ), celou noc na me ficel vetrak, tak jsem myslela, ze je to tim. Po 3 dnech kdy se to nezlepsovalo jsem jela do nemocnice na ocni. Tam mi rekli, ze mam zanet ocniho nervu ( otok ocniho nervu ), hospitalizovali me kvuli vylouceni RS, ta se dikybohu nepotvrdila. Problemy ale stale pretrvavaji, je to uz vice nez pul roku, dnes pri kontrole dokonce zhorseni. Na pricinu se neprislo, leky mi nedavaji zadne, ale tvrdi mi, ze to je kvuli silne obezity a ze kdyz zhubnu, tak se to vyleci. Docela mi to prijde jako nesmysl, ikdyz tezko rict. Kazdopadne neprijdu si jako nejaky extrem, mam 174cm a vazim 105. Nevypadam jako nejaka koule, pouze jsem silnejsi. Zajimalo by me, setkali jste se nekdo s necim podobnym? Ze by byl otok ocniho nervu z vyssi vahy? Doktorka me strasi, ze jestli velmi rychle nezhubnu aspon 20kg, znicim si ocni nerv nenavratne
jestli pro tebe hrozba oslepnutí není motivací trochu popřemýšlet nad změnou životního stylu, tak už teda nevím co
@annlady prosim? A kde jste prisla na to, ze se sebou nic nedelam?? Pouze se ptam, jestli ma nekdo zkusenost s tim, ze by mel takovy problem kvuli vyssi vahy. Kdyz neumite odpovedet na mou otazku, nechte si pripominky do jine diskuze ![]()
@Nikol1934 píše:
@annlady prosim? A kde jste prisla na to, ze se sebou nic nedelam?? Pouze se ptam, jestli ma nekdo zkusenost s tim, ze by mel takovy problem kvuli vyssi vahy. Kdyz neumite odpovedet na mou otazku, nechte si pripominky do jine diskuze
souviset může kdeco s kdečím, obezita má vážné a komplexní následky a vliv na fungování celého organismu, lékaři ti svůj názor řekli, takže ty hledáš názory v anonymním davu na internetu, aby ti jejich názor vyvrátili…
byť je BMI dost špatný ukazatel, tak i tak BMI 34+ je hodně vysoké a v tvém zájmu je ho snížit a nejen kvůli možné souvislosti s očním nervem
@annlady samozrejme se snazim kila davat dolu a svou vahu resim. Jen tech 30kg z antidepresiv nejde jen tak dolu. Zalozila jsem diskuzi, abych zjistila, jestli se s timhle taky nekdo nesetkal. Nechci totiz jednoho dne, az treba uvidim mnohem hur zjistit, ze doktorka byla natolik zaujata mou vahou, ze neresila skutecnou pricinu ![]()
Ano, otok papil zrakového nervu může souviset s obezitou. Snížení váhy může a nemusí pomoci.Ale každopádně za zkoušku to stojí.
@Nikol1934 píše:
@annlady samozrejme se snazim kila davat dolu a svou vahu resim. Jen tech 30kg z antidepresiv nejde jen tak dolu. Zalozila jsem diskuzi, abych zjistila, jestli se s timhle taky nekdo nesetkal. Nechci totiz jednoho dne, az treba uvidim mnohem hur zjistit, ze doktorka byla natolik zaujata mou vahou, ze neresila skutecnou pricinu
Zhubnout rozhodně neuškodí, jen prospěje.
Na druhém názoru jsi někde byla?
@MatildaMatilda mate s tim zkusenost?
Na internetu jsem nic nenasla..