Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Je to týden jsem se začala hrozně zadýchávat, nijak jsem to neřešila, minulý týden v pátek mě začalo píchat v uchu a z pátka na sobotu jsem nemohla spát, jak mě bolela hlava. V sobotu mě začalo bolet v krku, rýma, nemohla jsem skoro mluvit a tlačilo mě na plicích. Vzala jsem si pondělí dovolenou, že to vyležím, jenže v pondělí mi bylo pořád blbě, tak jsem si vzala dovolenou do konce týdne abych na nemocenské nepřišla o peníze. Teď je čtvrtek a vypadá to, že budu muset být doma i další týden a neschopenka mě stejně nemine. Přitom beru léky, ležím, potím se, vyhřívám se a lepší je to jen drobet. Doma mám neuvěřitelný bordel, a já jsem tak unavená a slabá, že nezvládnu nic. Je mi blbě, dnes jsem se aspoň oblékla, protože z ležení v posteli mám deprese, doma si připadám jak ve vězení, chci už do práce. Jak to mám udělat, abych už mohla v pondělí začít žít? Nechápu, kde jsem takovou virózu vzala a proč to nepřechází. Maximálně je to na chviličku lepší. Ale když vidím ten bordel doma, mám ještě větší deprese, začínám být naštvaná, jak dlouho ještě bude tahle hnusná viróza trvat? A jak mám doma uklidit, když jsem nonstop unavená jako prase?
@pikola píše:
A kdo ti doma dělá bordel?
Spolubydlící, kamarád. On moc uklízet neumí, není na něj spolehnutí. Snaží se sice pomáhat ale moc mu to nejde.
Nezdá se mi z toho, co píšeš, že bys měla mít depresi. Jestli máš virózu, tak holt ta chvíli trvá, týden i dýl. A neřekla bych, že to je něco ojedinělýho, je zima a respirační onemocnění se šíří všude. Navíc je čtvrtek, do pondělí je ještě dost času na to, aby ses zlepšila. Napíšu ti svoje, jo: minulý pondělí se mi dítě probudilo s 38, do školy nešlo, do středy jsme sráželi horečky 39,7, které srazit nešly, max o půl stupně, přidal se hnusnej kašel, každou noc jsme probděli. Do toho druhý dítě muselo do školy, takže vstávat, odvést a rychle se vrátit. Odpoledne úkoly, home office, vařit obědy, prát, běžný úklid, nákup. Ve čtvrtek od rána jsem měla zimnici, V pátek se druhý dítě probudilo s horečkou, z pátku na sobotu jsem měla já 39,7, lámaly se mi kosti v těle, přidal se kašel. První dítě šlo v pondělí do školy, přes víkend jsme museli dodělat všechny úkoly, druhý dítě se zhoršilo, zánět průdušek, dneska jdu k doktorovi se sebou, protože se mi přitížilo a asi taky budu mít zánět průdušek. Ležet nemůžu, dopuju se čím to jde, průdušky bych si nejradši vytrhla z hrudníku a fňukám akorát když mi zavolá moje máma, protože taky potřebuju politovat. Jestli se staráš jen sama o sebe, tak prostě lež a úklid nech na jindy. ![]()
@swat píše:
Nezdá se mi z toho, co píšeš, že bys měla mít depresi. Jestli máš virózu, tak holt ta chvíli trvá, týden i dýl. A neřekla bych, že to je něco ojedinělýho, je zima a respirační onemocnění se šíří všude. Navíc je čtvrtek, do pondělí je ještě dost času na to, aby ses zlepšila. Napíšu ti svoje, jo: minulý pondělí se mi dítě probudilo s 38, do školy nešlo, do středy jsme sráželi horečky 39,7, které srazit nešly, max o půl stupně, přidal se hnusnej kašel, každou noc jsme probděli. Do toho druhý dítě muselo do školy, takže vstávat, odvést a rychle se vrátit. Odpoledne úkoly, home office, vařit obědy, prát, běžný úklid, nákup. Ve čtvrtek od rána jsem měla zimnici, V pátek se druhý dítě probudilo s horečkou, z pátku na sobotu jsem měla já 39,7, lámaly se mi kosti v těle, přidal se kašel. První dítě šlo v pondělí do školy, přes víkend jsme museli dodělat všechny úkoly, druhý dítě se zhoršilo, zánět průdušek, dneska jdu k doktorovi se sebou, protože se mi přitížilo a asi taky budu mít zánět průdušek. Ležet nemůžu, dopuju se čím to jde, průdušky bych si nejradši vytrhla z hrudníku a fňukám akorát když mi zavolá moje máma, protože taky potřebuju politovat. Jestli se staráš jen sama o sebe, tak prostě lež a úklid nech na jindy.
To mě mrzí. Snad budete brzy všichni fit ![]()
Ahojky, resim to same, viroza, kasel, ryma, teplota, bolest hlavy/ mozna covid..nevim/, mam neschopenku.
A taky mam depku z bordelu doma.Jen ja bydlim sama, tak budu uklizet, az mi bude dobre.
Obdivuju vsechny zeny, co se zvladaji pri viroze starat o deti.