Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No a u zubaře/ky a na dentální hygieně říkali co? Kdy si tam byla naposledy?
Mělas covid? Mělas ovlivňěn čich/chuť?
@Ou U zubaře dobrý, a covid před rokem a půl naposledy, chuť a čich jsem neměla asi 5 dni. ![]()
Zajdi znova k praktikovi. Asi by bylo dobré kdyby tě poslal na gastro.
Dobrý den, jak jste dopadla prosim s tou hořkosti v ustech? Trápím se tim od února. Jiné příznaky nemám. Děkuji moc.
@Azuz1234 Dobrý den.Muze to být reflux.Ja ho mám a přesně tohle mě trápí.
Zdravím, po odstranění mandlí asi po třech měsících mi také zhořklo v ústech. Jsem objednaná na gastro, ten týden co mi to začalo jsem hodně sportovala a jedla jsem v kantýně, neměla jsem moc čas si vařit. To mi teda pálela žáha a reflux mívám zřídka. Od té doby mi sice žáha nepálí, reflux nemám, ale hořko mám stále. Dostala jsem Helicid, chvilku bylo zlepšení, ale pak v práci stres na hořko mám zase.
Snažím se jíst dietněji, ale přesně nevím. Mám ráda ovoce, ale některé asi také nebude dobré, že? Citrusy mám tedy zakázané.
Dobrý den. Chci se zeptat, zpravila se někomu ta hořkost v puse a za jak dlouho? Trápí mně už asi týden a něco a doktorka mi řekla, že to mám taky od refluxu. Dala mi pantoprazol, ale zatím žádná změna. Ještě jsem byla ten samý týden u zubaře a čistila mi kanálky a dala mi tam nějakou hořkou vložku, tak si říkám, že by to mohlo být i z toho.Je to strašně nepříjemné a mám z toho špatnou náladu, hlavně když nevím z čeho a kdy to přejde.
Tak musím říct, že to odeznělo. Nevím kdy přesně to přestalo, ale už necítím hořkost. Odeznělo to asi po 2-3 měsících, nejspíše to bylo od žaludku.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nema někdo podobné zkušenosti s neustálou hořkostí v ústech. Už nevím, co s tím, je to tak nepříjemné. Kamarádka mi říkala, že je to u slinivky a docela mě vystrašila, protože už mám cca 4 měsíce každodenní tlak vlevo pod žebry a kousek dál jakoby od posledního levého žebra do bricha. Ten tlak se nedá přesně určit, kam až tlačí. Ale jde od levého podžebří. Na sonu bricha jsem byla cca před 3 měsíci a myslela jsem, že tím mám slinivku za sebou a můžu být klidná, protože doktor říkal, že slinivka vypadá normalne a ze ten tlak budu mít spíš od zad. Jenze mě neustále tlačí i když cvičím pravidelně, občas méně, občas víc a do toho se přidala ta hořkost. Je to každý den. Tak mám strach. Nemáte někdo zkušenosti? Můžu mít opravdu něco s tou slinivkou? nebo můžu být po tom sonu opravdu klidná? krevní obraz jsem mela před cca 4 měsíci, měla jsem trochu zvýšené bílé krvinky, měla jsem hodnotu 10.6 a maličko zvýšený cholesterol a vitamín B12, jinak všechno v pořádku.
Budu ráda za případné reakce a rady. Přeji hezký zbytek večera.