Hemeroidy, strach a stud…

Anonymní
3.2.23 14:44

Hemeroidy, strach a stud…

Ahoj holky,

uz podle nadpisu asi vite…spis me zajima nekdo kdo ma podobnou zkusenost…
Po porodu syna (4kg) jsem si vytlacila asi hemeroid…januz tam nejaky naznaky mela v tehotenstvi teda…

Muj dotaz ale zni jak poznam jaky to je?
Vim o tom jen kdyz jdu na velkou tak to jakoby trosku vyleze…neboli, nekrvaci, je to jak kdyby na pohled povolena kuze ja nevim jak to popsat…proste kolem toho otgoru takovy vacky v ty kuzi :zed: :zed: :zed: obtize mi to nejk velky nepusobi spis je to nehezky…a stydim se za to pred manzelem….Gyndarka mi predepsala masticky a detralex, snazim se zadek pres den i stahovat jakoze cvicit snim…stud uz jen kdyz to tady pisu :oops:

Problem je ten ze se snazime o druhe dite a j nevim jestli rychle to resit nebo to nechat az po druhym porodu…kdyby nahodou zase neco vylezlo. Fakt mi to nedela zadny problemy jen to neni pekny kdyz se na to divam do zrcatka :mrgreen: a hlavne muze to bejt i neco jinyhi nez hemeroid? Asi tezko co?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3155
3.2.23 14:49

Nic jiného to není. Pokud to nebolí, vůbec bych neřešila. Pokud ti to ale vadí, běž řešit s proktologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 14:52

@Petula306 jako vadi mi to po ty esteticky strance no..i na gyndu kdyz jdu ze jo a rozhodim nohy ze ti trosku vyleze…doktorka rikala ze ten detralex zabere tak snad🙈manzel byl na rezani uz teda pred lety ale strasne ho to pak bolelo🥲

• Citovat
  • Upravit
35787
3.2.23 14:58

Mám to stejný od prvního porodu. Teď jsem po třetím a mám zadanku na proktologii, už nějakou chvilku, jsem se ještě neobjednala. Chci to resit, taky mi to nějak nevadí ale taky se mi to nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 14:59
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

uz podle nadpisu asi vite…spis me zajima nekdo kdo ma podobnou zkusenost…
Po porodu syna (4kg) jsem si vytlacila asi hemeroid…januz tam nejaky naznaky mela v tehotenstvi teda…

Muj dotaz ale zni jak poznam jaky to je?
Vim o tom jen kdyz jdu na velkou tak to jakoby trosku vyleze…neboli, nekrvaci, je to jak kdyby na pohled povolena kuze ja nevim jak to popsat…proste kolem toho otgoru takovy vacky v ty kuzi :zed: :zed: :zed: obtize mi to nejk velky nepusobi spis je to nehezky…a stydim se za to pred manzelem….Gyndarka mi predepsala masticky a detralex, snazim se zadek pres den i stahovat jakoze cvicit snim…stud uz jen kdyz to tady pisu :oops:

Problem je ten ze se snazime o druhe dite a j nevim jestli rychle to resit nebo to nechat az po druhym porodu…kdyby nahodou zase neco vylezlo. Fakt mi to nedela zadny problemy jen to neni pekny kdyz se na to divam do zrcatka :mrgreen: a hlavne muze to bejt i neco jinyhi nez hemeroid? Asi tezko co?

Já měla hemeroidy malé před porodem, i chvíli po. Koupila jsem si gel z dubové kůry a několikrát denně jsem mazala :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.2.23 15:03

@JancaS84 ja se spis bala ze kdyz to nesvedi a neboli, nekrvaci aby ti byli hemeroidy ale podle fotek na netu asi jo…neni to teda vylozene modry jak pisou ze by to melo bejt zilnaty…tak ja se budu odhodlavat taky😂 🙈

• Citovat
  • Upravit
5810
3.2.23 15:21

Mně vždy zabral Detralex, tak jsem to zatím neřešila. Osobně beru operaci jako poslední možnost. A nezaručí ti to, že se ti příště neudělá jinde, může vylézt znova. Tak to kdyžtak řeš až po dalším dítěti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
3.2.23 15:22

Hele stud je zbytečný, prostě to je důsledek porodu a těhotenství.

NAjdi proktologii, kde ošetřují hemeroidy laserem a řeš to co nejdřív. Čím dříve to budeš řešit, tím kratší dobu tě to bude obtěžovat.

Gynekologům i proktologům je hemeroid doslova u zadku, opravdu vídávají daleko horší věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 15:50

@smile_xxx hele ja to mam fakt malickaty (podle internetu stupen 1) a hlavne to neni videt normalne jakoze by mi to lezlo…manzel rikal ze mu to je jedno, ze se musim citit dobre :) spis ten pocit asi muj v tom hraje roli… no tak ja to promyslim a snad se odhodlam…dekuju za zkusenost… :)

• Citovat
  • Upravit
3724
3.2.23 15:59

Tyhle „váčky kůže“, když se koukneš do zrcátka má každý druhý. Kdybys měla hemoroid klasický (resp. nějaký stupeň, který je k řešení), tak to bys sakra dobře věděla. To bolí fest, někdy to dělá takové problémy, že nemůžeš ani sedět, dokonce ležet… tohle fakt neřeš. To je kosmetická prkotina, proti hemoroidům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
3.2.23 17:02

Syn měl více jak 4kg při porodu. Hemeroidy mi vylezly už v těhotenství, mazala jsem dubovou kůrou a trošku zatlačovala. Po porodu hrůza, ale jen jsem mazala dubovou kůrou, je pravda, že to trvalo několik měsíců, ale vše se zatáhlo samo.

• Citovat
  • Upravit
34473
3.2.23 17:03

Tím stahováním si akorát víc škodíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.23 17:06

Po prvním porodu jsem taky jeden ven vyhřezlý měla, nijak mě neobtěžoval, tak jsem to neřešila. Jen nahlásila dr., ta doporučila detralex, ten nezabral, tak jsem to nechala být. Ve druhém těhotenství se mi udělaly hrozné křečáky i na stydkých pyscích, to byl masakr (řešeno na cévním v podstatě vyčkávací metodou), ale kupodivu po porodu samy zmizely a s nimi i ten hemoroid.
Ale v posledních týdnech pozoruju čerstvou krev ve stolici a při utírání, tak předpokládám, že to budou ty vnitřní, ale samozřejmě tohle budu řešit intenzivněji, nerada bych zanedbala nějaký větší průšvih.

• Citovat
  • Upravit
130
3.2.23 21:26
@Mutlice píše:
Tyhle „váčky kůže“, když se koukneš do zrcátka má každý druhý. Kdybys měla hemoroid klasický (resp. nějaký stupeň, který je k řešení), tak to bys sakra dobře věděla. To bolí fest, někdy to dělá takové problémy, že nemůžeš ani sedět, dokonce ležet… tohle fakt neřeš. To je kosmetická prkotina, proti hemoroidům.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí