Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
Máte někdo tento nábytek? Jak jste spokojeni? Hodí se i do moderního interiéru? Hrozně se mi líbí barva šedohnědá. Máme už noční stolky v ložnici a uvažujeme dát tento nábytek i do obýváku.
Ahoj, mame obyvak, jidlenu i kuchyn (tu tedy Ramsjo, ale je to velmi podobne). Barvu mame cernohnedou. Je to pekne, neni to chladna leskla moderna. Ale je to proste Ikea. Sice cenove vyssi hladina, ale proste mekke drevo. Takze sem tam skrabanec/ryha. Neumim si predstavit, co s tim udelaji deti.
Meli jsme v prazskem byte- cinzak s velkymi okny, vysokymi stropy, velkou vstupni halou a parketamii v obyvaku. Tam se siknul moc a v podstate jsem ho kupovali, aby pasoval stylem a barvou ke starozitne komode, ktera v byte byla a jiz se manzel nedokazal vzdat.
pak jsme se prestehovali do novostavby i s puvodnim nabytkem a tady pusobil jako pest na oko, takze jsme vymenili za moderni kolekci z Ikei a Hemnes dal vesele slouzi na chate…a tomu prvni dcera jako batole dala sakra zabrat a znat to na nem neni…
@Cuddy píše:
Ahoj, mame obyvak, jidlenu i kuchyn (tu tedy Ramsjo, ale je to velmi podobne). Barvu mame cernohnedou. Je to pekne, neni to chladna leskla moderna. Ale je to proste Ikea. Sice cenove vyssi hladina, ale proste mekke drevo. Takze sem tam skrabanec/ryha. Neumim si predstavit, co s tim udelaji deti.
Cuddy, meli jsme televizni stolek, velkou komodu pod akvariuem, konferencni stolek a mensi komodu s prebalovacim nastavcem, koupene v rozmezi 2003 az 2008. Trochu vrypy jsou jen na konferencnim stolku, dcera chodila a busila hrackou, jinak je ok. Ostatni nabytek je ok. Neni rozvrzany, rozklizeny a drzi, nevim jak je cenove ted, ale v roce 2003 byl jednim z drazsich serii kvuli masivu zrejme…
Taky se nejvic desim tech stolu. Knihovny asi budou v pohode. Ale konferencni stolek a jidelni stul me prijde, ze musime dost setrit. Neumim si predstavit, ze si na tom budou deti treba kreslit pastelkami. Tam musi vyrit ryhy. Nebo tedy at si kresli, porizovali jsme to jako prvni nabytek s tim, ze to holt deti znici.
Hemnes se mi hodně líbí a zrovna ta šedohnědá je úžasná! Z týhlé sérky ale mám jen prádelník a noční stolek, víc se zatím dokupovat nemuselo. Klasické Billy knihovny slouží už asi 20 let. ![]()
A na chalupě máme strašně moc kusů z řady Leksvik, ale ty rýhy jsou pravda, je třeba dát pozor, úplně pevné to není a zrovna od dětí tam ty stopy jsou. Ale tak patina je patina, nemusí to zůstat desítky let jak ze žurnálu. ![]()
Ono se tvrdí, že nábytek z IKEA je určen jako provizorní, ale my si ho jinak nemůžem vynachválit, nikdy s ničím nebyl problém a má to dobře kombinovatelný, jednoduchý a zároveň promyšlený design. ![]()
My máme knihovny, komodu a konferenční stolek. Konf. stolek je po pul roce teda pekne jety. Je to proste šílené měkké dřevo. ![]()
My máme komodu prádelník, červenou a je super. Prostorná, pěkná a hlavně skvělá montáž, všechno pěkně zapadá. Chtěli bychom ještě tu úzkou. Šikla by se nějaká akce, je to drahý…
Asi koupíme do obýváku tv stolek, šedohnědý, a do budoucna ještě komody nebo i knihovnu. Hrozně se mi líbí, jen pořád váhám, jestli se nám to tady bude hodit. Obývák máme velký, hnědou velkou sedačku, dva ratanové křesla, krbova kamna. Ale nechci to tady mít příliš moderní, protože to je takové studené. Asi do stolku půjdu ![]()
Pokud mate velky prostor, tak bych se toho nebala. My jsme to porizovali do hodne velkeho obyvaku a z drivejska jsem byla zvykla na mensi prostory. V tomhle velkem prostoru jsem si modernu neumela predstavit, ale HEMNES se nam sem moc hodil. Me se na Ikee moc libi, ze neni problem vybavit treba cele patro v jednom stylu.
Mozna, ze je normalni, ze k drevenemu nabytku se musi clovek chovat hodne opatrne. Ale treba nejde dat si hrnek (byt uplne suchy) na stul bez talirku nebo poldozky, hned je tam svetlejsi kolecko.
Bylo by možné mi poslat fotku, jak vypadá v reálu černohnědý. Já nad ním moc přemýšlím, ale bojím se, zda se to bude hodit. Děkuji
Ahoj, nemáte prosím k prodeji noční stolek Hemses šedohnědé barvy? Ten vyšší s jedním šuplíkem. Vaši cenu akceptuji klidně si připlatím a přijedu kamkoliv. Marně jej sháním. :- Diky za info …Katerina