Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, zda očkovat proti A nebo ne,pořád to zvažuji…V práci se můžu setkat s inf.nemoci,tak abych třeba nebla přenašeč, díky za veškeré info ![]()
A to chceš očkovat sebe ? Já jsem nechala naočkovat dceru, protože děti jsou děsný čunčata a hlavně se občas tahle nemoc objevuje i ve školkách o sobě jsem zatím neuvažovala.
Markéta
Kvůli cestě do afiky jsem se nechala před dvěma lety naočkovat tou kombinací,co pak máš až do smrti
Co se týká očkování dítěte,tak malou z toho samého důvodu očkovat taky nechám.Pokud by jsme nejely,tak říkala moje doktorka,že není tak podstatné.I když jistota je jistota.
Já jsem nechala naočkovat malou, myslím, že tam to má smysl, přeci jen je to nemoc špinavých rukou a blbé, kromě jiných rizik, je na této nemoci, že nakažené dítě by muselo být samo hospitalizováno na infekčním oddělení.
Já jsem nechala naočkovat sebe i Anežku před víc jak rokem, jak byla ta „epidemie“. Sebe proto, že jsem se po MD vracela do práce jako učitelka a Anežku proto, že hodně chodíme na písek a hlavně proto, že začala chodit do jeslí.
Maty byl ve 3 letech očkován, holky dám asi taky tak, až budou mít odbytá povinná očkování. Manžel je, jezdí služebně po světě, já zatím ne. Kdybych pracovala ve zdravotnictví nebo školství, rozhodně bych se očkovala.
Díky moc, špatně jsem se vyjádřila, chtěla bych očkovat prcka ![]()
Taky jsme nechali naočkovat Matyho i dcerku přítele…ještě nás čeká druhá dávka. Oba chodí do školky, tak by jsme neradi, aby to „chytli“ tam…
Dnes nám bylo oznámeno, že 1 dítě z jeslí kam dcera chodí 2×týdně má hepatitidu A. Nejsme očkováni.
Jdeme na odběry a prohlídku. Máte někdo zkušenost? Za jak dlouho byly výsledky apod. Ráda bych věděla bližší info ![]()
@karlle Syn měl loni hepatitidu A loni ve třídě. Byli jsme na odběrech, jedna část výsledků (jaterní testy) byla druhý den, druhá část (na protilátky) se posílala do nemocnice a to bylo na delší dobu, tuším, že týden. Kdo měl negativní protilátky, toho hnali z hygieny na očkování. Pak se měly dělat ještě 2 odběry, ale nakonec se dělal jenom jeden. Celá třída měla měsíc a půl karanténu.
To je tak nějak všechno, na co si vzpomenu ![]()
Tak držím pěsti, ať to u vás odbře dopadne ![]()
@fragola A chodil přitom normálně mezi ostatní děti, kamarády?
děkuji moc za info…
Prvně jsem byla v šoku a pak děsně naštvaná nebo kdyby jsme neměli AE a dlouhou reakci po očkování na TBC tak už máme Hepatitidu A naočkovanou
kdyby, kdyby.. ![]()
@karlle já to zažila na škole, chodili jsme normálně, jen tuším jsme měli svoje vyhrazené WC. Nechytl to nikdo jiný. Neočkovali, ale do zadku nám dali gamaglobulin.
@karlle Já jsem to asi napsala blbě - to, že měla celá třída karanténu znamenalo, že měli vyhrazené svoje WC, museli si mýt ruce nějakým dezinfekčním prostředkem a nemohli se účastnit akcí (plavání, výlety apod.) ![]()
Jinak jsme ho samozřejmě doma ten měsíc a půl nesušili ![]()
U nich ve třídě to teda odnesly 3 děti ![]()
@fragola jo to je přesné, desinfekce na umyvadle a protože to bylo až ke konci školního roku, tak to léto zákaz táborů a tak.. Ale byla jsem normálně na chatě, jen jsem jednou možná dvakrát musela jet na krev.
Tak odběry máme za sebou(ještě 2×) a dokonce nás naočkují dotovanou vakcínou
Tak a teď už jen počkat na výsledky