Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud já vím,tak reakce po Priorixu je podle lékařů 7. - 10. den po očkování..Může to s tím souviset.Přesně si nepamatuju,jestli měl Adámek po Priorixu reakce.
Já tak starého drobečka nemám. Ale myslím, že se u tvého probudilo Jáství…dítě si uvědomuje svoji osobnost a tak se snaží upoutat pozornost čímkoliv - a to tím, co jsi tu popsala. Říká se, že tohle období je od 2-4let, ale někdy to může trvat mnohem katrší dobu. Každé dětsko je jiné a Jáství může probudit cokoliv a cokoliv zase uklidnit. Asi znáš i ty scény z obchodu, kdy děti něco chtějí a mnohdy se i válí vzteky po podlaze, aby dosáhli svého.
Ale neříkám, že to určitě má… může to být jen reakce na očkování.
tak po priorixu jsou reakce 8-12den, tak může mít reakci až ted a co zuby?už máte všech 20?nám totiž ted rostou poslední dvě stoličky, takže je terča zase opět řádně protivná
Vím, že reakce je 7-12 den, ale mám pocit, že je protivný dlouho (6 dní). To nevím jaký se probudí zase zítra
.
Jak tak čtu co popisuješ, tak my měli nedávno to samé a shodou okolností tenhle „vzdorovitý týden“ nastal asi deset dní po očkování Priorixu s tím, že malý měl ještě i průjem, ale nic hrozného. Jak to přišlo, tak to odeznělo, asi po týdnu, prostě jen nebyl ve své kůži, od té doby je v pohodě, což jsem moc ráda, děsila jsem se, že už jsme vlezli do nějakého dlouhodobého období vzdoru. A opravdu netuším, zda to mělo souvislost s očkováním a už se to asi nedozvíme, každopádně přeju ať je to taky brzy za váma.
kattkka píše:
bedru:pry jim chybí stoličky![]()
kči, ted se omlouvám, ale nějak jsem nepochopila
![]()
no to byla reakce ze to psala v prvnim prispevku o tech zubech
.
Lidko,
to mě ani nestraš, že by to mohlo být Jáství a trvat do 4 let
. On se uklidní opravdu jen na chviličku, takže skoro celý den je protivný. Naštěstí zatím nedělá scény v obchodě.
Bedru,
ještě právě všechny zoubky nemá, chybí mu poslední stoličky.
kattkka píše:
no to byla reakce ze to psala v prvnim prispevku o tech zubech.
aha, já jsem to asi nedočetla do konce, hučel do mě manžel ![]()
ale ted teda ještě dopíšu, že terča třeba některé zuby neměla nateklé, ale byla vidět čárka a po pár dnech už kus zubu, ted to má tak samo u těch posledních stoliček nahoře, žádná boule, ale čárka a když i řeknu, jestli chce namazat zoubky, tak hned letí k ledničce a po namazání je chvíli klid
Anonymní píše:
Lidko,
to mě ani nestraš, že by to mohlo být Jáství a trvat do 4 let. On se uklidní opravdu jen na chviličku, takže skoro celý den je protivný. Naštěstí zatím nedělá scény v obchodě.
tak holky ti tu píšou, že ta reakce je normální…teda pokud jsem dobře četla…
Anonymní píše: … Nikdy takový nebyl, je jako vyměněný. …
My jsme měli něco podobného, ale myslím, že po Prevenaru (nebo po Hexe? Už nevím…). Říkala jsem později doktorce, že mi naočkovala zlobivé děťátko.
Ale nepoplakával jako tobě, spíš místo hodného mírného děťáta jsem měla najednou lumpíka. Prostě skok ve vývoji, shodou okolností časově shodný s očkováním.
Pokud „zlobivost“ přejde, tak v pohodě.
Pokud nepřejde, chce to vyhledat klasického homeopata, to klasického zdůrazňuju. Očkování může v organismu způsobit nepříjemné věci. Pediatři a praktičtí doktoři to většinou pokládají za náhodu, ti zkušenější už ale vědí.
Mám osobní zkušenost.
(Nechodím na eMimi každý den a nevím, jestli by tě to zajímalo, takže pokud ano, ozvi se na email.)
Taky jsme měli po Priorixu. On je teda zlobidlo normálně, ale 11.den po očku začal přesně co popisuješ, furt pofňukával kvůli každý blbosti, nic mu nebylo dobrý a taky teda víc spal, což mi to vykompenzovalo
Ale nám to trvalo tak tři dny ![]()
Ahojky, ve středu 24.2. jsme byli na očkování druhé vakcíny Priorixu, malý je od úterý 2.3. strašně protivný až do dnes, nejde ho ničím zabavit. Chvíli se zabaví a po chvíli už chodí a zlobí se, pořád poplakává, ale není to pláč takový, že by ho něco bolelo spíše ho nic nebaví a taky si všechno vynucuje. Chodíme i na procházky, to měl vždycky moc rád, ale teď je protivný i venku. Nikdy takový nebyl, je jako vyměněný. Nebyla jste některé ve stejne situaci po tomto očkování? Nebo že by to byl vzdor? Malému jsou dva roky a jeden měsíc. Mám pocit, že je to dlouho na to aby to byla reakce po očkování. Taky mě napadly zoubky, ještě mu chybí poslední stoličky, ale nemá je oteklé, tak to asi tím nebude. Potřebuji spíše uklidnit. Mám pocit že už takový zůstane. Děkuji za jakou koliv odpověď.