Heřmánek na oční víčka

89
20.10.14 14:44

Heřmánek na oční víčka??

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak už jsem tady párkrát psala, léčim alergickou reakci na umělé řasy (metodou řasa na řasu) už 3 měsíce, na očním jsem byla 3× dostala jsem mastičku Ophthalmo hydrocortison a kapky Ophtanol, nebo tak nějak se to píše… Bohužel jsem to nikdy nedotáhla do konce a když jsem se nalíčila, vše se vrátilo, možná proto to trvá tak dlouho… Tak mě zajímá, mám podrážděná horní víčka, které si nemůžu nalíčit, jelikož se to hned zhorší… chtěla bych vědět, jestli si na oči můžu dát koupelový heřmánek?? Nemůže se mi to zhoršit?? Nebo jsem slyšela chválu na čistící čase, moc tomu nerozumím ale když mi to pročistí krev, tak zda by mi to mohlo pomoct vyléčit i ty oči?? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
20.10.14 14:47

Ten heřmánek klidně zkus - nic tím nepokazíš. Ještě můžeš zkusit řepík. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
20.10.14 14:55

S alergií na očích se chodí spíš na kožní, než na oční. Kožní mě upozorňovala, že na obličej se nesmí dávat kortikoidy, které klidně oční lékař předepíše. Pokud se jedná o alergii, je potřeba se nějaký čas- klidně i měsíc vůbec nemalovat, aby se kůže dala dohromady a pak se líčit stylem - pokus omyl až najdete stíny, které budou vyhovovat.
Heřmánek by mohl pomoct, ale nevím, zda bych takto experimentovala. Oči jsou přece jen hodně důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
20.10.14 14:59

Já heřmánek na oční víčka zkusila (měla jsem nějakou alergii) a děs. Hrozně mi víčka vysušil a myslela jsem, že se zblázním, jak to svědilo. Já jsem promazávala klasickou mastí Opthalmoseptonex. Chce to čas :?

Jinak ty čistící čaje a různé bylinky bych vůbec nezatracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
20.10.14 15:03

Ahoj, jj, jak pise Ladie, hermanek je hodne alergizujici, zkusila bych klasicky cerny caj v pytliku, prilozit na ty ocni vicka. To hodne pomaha a tak to nevysusuje. Muzu se zeptat, jak dlouho po aplikaci ras ti vyrasila ta alergie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.10.14 15:10
@Anemary píše:
Ahoj, jj, jak pise Ladie, hermanek je hodne alergizujici, zkusila bych klasicky cerny caj v pytliku, prilozit na ty ocni vicka. To hodne pomaha a tak to nevysusuje. Muzu se zeptat, jak dlouho po aplikaci ras ti vyrasila ta alergie?

Asi po roce a pul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.10.14 15:11

A co třeba řepík??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
20.10.14 15:11

@Xxxxxx bacha, heřmánek umí být i celkem slušný alergen, tak aby ti to ještě nezhoršil ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
352
20.10.14 15:12

@Xxxxxx Az po roce a pul, jo? Tak to je dost dlouha doba, asi kosmeticka zmenila nejaky pripravek pri te aplikaci, ne? No, ja nesnasim jakykoliv problem s ocima, takze fakt soucitim. Snad se ti brzo ulevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
20.10.14 15:14
@Xxxxxx píše:
Asi po roce a pul…

A jsi si jistá, že je to z těch řas? Nemůže ta příčina být v něčem jiném.. třeba v kosmetice a líčení, které používáš? Sama píšeš, že jak se nalíčíš, máš to zpět. Nezkusila jsi si na ty oči obměnit kosmetiku, kompletně? Třeba hodně hypoalergení řasenka je od La Roche, je fakt výborná, pro toho kdo má s víčkama, natékáním a alergiemi potíže. Dá se koupit v lékárnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
20.10.14 15:24

@Xxxxxx Ahoj, měla jsem před pár lety ten samý problém. Od jedné kožařky jsem dostala kortikoidy - neresila to… Ty mi to teda vždy zklidnily a oci prestaly na chvili svedit. Pak jsem sla do fakultky k jinému lekari - ten mi řekl, ze mam klasickej atopickej ekzem, dostala jsem vazelinu a nějaké mlíčko namíchané z lékárny.. To jsem mazala… a hlavně jsem cca 3 měsíce na oči nepoužila žádnou kosmetiku… Jedině pak to přešlo… Nevím, čím to bylo… Ale už jsou to asi 2 roky, mám pokoj a líčím se bez problémů čímkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.10.14 17:26
@Linve píše:
@Xxxxxx Ahoj, měla jsem před pár lety ten samý problém. Od jedné kožařky jsem dostala kortikoidy - neresila to… Ty mi to teda vždy zklidnily a oci prestaly na chvili svedit. Pak jsem sla do fakultky k jinému lekari - ten mi řekl, ze mam klasickej atopickej ekzem, dostala jsem vazelinu a nějaké mlíčko namíchané z lékárny.. To jsem mazala… a hlavně jsem cca 3 měsíce na oči nepoužila žádnou kosmetiku… Jedině pak to přešlo… Nevím, čím to bylo… Ale už jsou to asi 2 roky, mám pokoj a líčím se bez problémů čímkoliv.

No t snad né :/ já na to líčení čekám jak na vánoce… jak poznám že to je atopický ekzem??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
20.10.14 18:49

@Xxxxxx Mně se třeba ptal, jestli jsem jako dítě netrpěla sem tam na ekzémy v loketních jamkách, kolenních jamkách atd.. No a sem tam jsem to měla… Třeba v létě, na jaře… Ale v klidu… On mi to diagnostikoval, dala jsem si 3 měsíce pokoj s líčením a teď mám už asi 2 roky pokoj a používám, co chci… Jinak když jsem se začínala opatrně líčit, koupila jsem si ňákou řasenku od clinique.. Šla krásně dolů vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
20.10.14 19:15
@Linve píše:
@Xxxxxx Mně se třeba ptal, jestli jsem jako dítě netrpěla sem tam na ekzémy v loketních jamkách, kolenních jamkách atd.. No a sem tam jsem to měla… Třeba v létě, na jaře… Ale v klidu… On mi to diagnostikoval, dala jsem si 3 měsíce pokoj s líčením a teď mám už asi 2 roky pokoj a používám, co chci… Jinak když jsem se začínala opatrně líčit, koupila jsem si ňákou řasenku od clinique.. Šla krásně dolů vodou.

A o nějaký šetrný kosmetice nevíš jako tužka na oči, fixa a ta řasenka?? Doufám že to brzy prejde v patek jdu na kozni tak se uvidi ale bojim bojim :~)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
20.10.14 20:09

Noo, já si kupovala ten clinique.. Je to trochu dražší kosmetika, ale bylo to ok.. Hlavně mi zle dělaly takový ty věci jako byly tekute oční linky (přitom dneska už ok), odličování… Proto jsem pak volila řasenky, které jdou dobře dolů vodou… Ale doktor mi říkal, ať prostě zkouším a uvidím, co mi bude vyhovovat… Zkus vypozorovat, jestli se ti to nedělá po něčem spec. a to pak vynechat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek