UZV odpuzovač roztočů

16694
19.10.14 13:26

UZV odpuzovač roztočů

Dnes jsem v Albertu našla elektronický odpuzovač roztočů. Něco podobného v tomto odkazu . Syn je na roztoče alergický, tak mě to přirozeně zaujalo, ale nějak se nemůžu dopátrat zkušeností ostatních příp. jakými testy byla dokázaná účinnost. Věřili by jste tomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19789
19.10.14 14:37

@Kakika Já ne.

Kdyby to mělo atest účinnosti od nějakého renomovaného pracoviště, tak by ho jistě uvedli.

Uvádějí jen, že „Výrobek je testován akreditovanou agenturou zkoumající elektronickou kompatibilitu a dopady ultrazvuků na prostředí.“. Neuvádějí, kterou akreditovanou agenturou (čili je to neověřitelné) a píše se jen o elektronické kompatibilitě (což může znamenat, že to nefunguje jako rušička rádia a televize) a dopadech na prostředí (což může znamenat, že to není škodlivé pro člověka), ne, že je to účinné.

Podle mne šarlatánství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
19.10.14 16:54

@Kakika Nevěřím, že by to roztoče odpudilo, jednak dosah 3 metry…roztočijsou všude, @Kakika postel, gauč, koberec, záclony, plyšáci…musela bys jich koupit spoustu. A ultrazvuk…i když ho neslyšíš, tak to neznamená, že neškodí…trvale zapnutý. Vytváří vlnění a to se na tělo přenáší-a nikdo neví co to udělá, já bych do toho v žádném případě nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek