Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Když roztok dělám v práci, tak to udělám světlounce růžový. Stačí malinko prášku. Když se mi to zdá tmavý, tak odliju a doliju vodu. Podle oka ![]()
Ahoj, musí být hodně světle růžová ta voda, dávkovat špičkou nože nebo druhým koncem lžičky atp. Ale jestli máš barevnou misku, tak si vem skleničku nebo panáka, čirou, a tím ještě zkontroluj barvu. Ve vyšší koncentraci je to celkem svinstvo (leptá pokožku), takže by se vždy měla pokožka ještě opláchnout, aby se ti dítě nesloupalo.
Mimo to taky hrozně barví a nejde vyprat. Asi bys to měla jednodušší s vaničkou, ponořit a opláchnout. Z dlažek a vany jde umýt čističem ale třeba molitánek ve vaničce nebo podložku pravděpodobně delší užívání obarví, nemluvě o pocákaném oblečení nebo koberci.
A hlavně pozor na oči.
Zkusila si potírat černým čajem? Nemůžeš mu tím ublížit a ikdyž to zní dost nevěrohodně na novorozenecké akné fakt pomáhá…klidně vzít vlažný sáček od čaje a potřít hlavičku
Ahoj,
malej (tři týdny) má novorozenecké akné..Doktorka celou hlavičku doporučila potírat hypermanganem..říkala tři zrníčka jenom do vaničky když budeme koupat..já bych si to ale chtěla dělat do misky vedle přebalováku a potírat. A nevím kolik mám třeba do půl litru nasypat..a hlavně je to prášek a né zrnka