Atopický ekzém u kojence a praní

7.10.14 11:09

atopicky ekzem u kojence a prani

Mam 3 mesicni dceru a dle vseho ma na oblicejicku atopicky ekzem. Maminky mohly by jste mi prosim poradit v cem prat pleny a oblecky? Podle doktora mame prat v setrnem pracim prasku a uz takhle ho davam minimum. Moc dekuji za vase rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
7.10.14 11:16

Mám už 14 měsíčního atopika a pořád mu peru zvlášť v dětském nebo sensitive, používám Batole nebo Tide sensitive. Mám speciální program na máchání se zdravotnickou péčí, takže používám ten a nedávám žádnou aviváž. Taková ta obecná rada zní dětský prací prostředek, dvojité máchání a nepřidávat žádnou aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
7.10.14 11:18

Peru malé v marseilskem mydle, respektive kupuji již hotové vločky, ktere se rozpustí v horké vodě a pak naliji na prádlo přímo do pracky. Nic lepšího dle mého neni. Takto uz prala mohe maminka me pred 30ti lety.
Objednávám z mydloteka cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.10.14 11:19
@Fima píše:
Mám už 14 měsíčního atopika a pořád mu peru zvlášť v dětském nebo sensitive, používám Batole nebo Tide sensitive. Mám speciální program na máchání se zdravotnickou péčí, takže používám ten a nedávám žádnou aviváž. Taková ta obecná rada zní dětský prací prostředek, dvojité máchání a nepřidávat žádnou aviváž.

Tak tak a ještě doplním, že málo miminek si neprojde žádným exémem, takže počítej i s možností, že ať se budeš snažit sebevíc, nějaký ten flíček na obličeji nebo na těle najdeš, kor teď na zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
7.10.14 11:21

@zuzouš Přesně. Občas je to boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
7.10.14 11:21

Ja peru vse pro maleho v tekutem Persilu sensitive a misto avivaze davam ocet. Neni to citit, toho jsem se nejdriv bala. Poradila mi to doktorka na alergologii. Zatim vse ok, atopak se ukaze vzdy pri nemoci, ale z prasku uz ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
7.10.14 11:22

Ke konci máchání je dobré dát místo aviváže ocet. Odstraní zbytky prášku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.10.14 11:28

A nejhorší jsou punčocháče :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.14 11:29

Od zacatku peru detskym pracim praskem persil expert sensitiv a bez avivaze, takze to by melo byt v poradku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.10.14 11:30

@lllucie to mýdlo zkusím, to už je podruhé za krátkou dobu, co tady o tom čtu. Jak to pere skvrny? Např. Tráva, ovoce, pokakané

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.10.14 11:34

@lllucie

Dekuji za radu urcite mydlo zkusim :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
7.10.14 11:36
@Antonie Bolavá píše:
A nejhorší jsou punčocháče :cert:

Dobrý punčocháče mají tady:
http://www.proalergiky.cz/…e-ekzem.html
100%bavlna, a přitom drží tvar, zkoušela jsem i jiné, ale tyhle jsou nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
7.10.14 12:18

Persil sensitiv + máchání navíc

práškem šetřit, standartně dávám tak o 1/4 méně něž je doporučené dávkování a prádlo i pokakané plenky mám vyprané dobře, musíš to ale vyzkoušet, kolik záleží na tom, jak máte tvrdou vodu atd…

a žádnou aviváž! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
7.10.14 12:22
@robínek píše:
Dobrý punčocháče mají tady:
http://www.proalergiky.cz/…e-ekzem.html
100%bavlna, a přitom drží tvar, zkoušela jsem i jiné, ale tyhle jsou nejlepší.

Já už mám v plánu dávat legíny a ponožky. To jim nevadí. Prostřední je teď celá olezlá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
7.10.14 12:23

@smajinkata
Mám doma dva atopiky, peru v pracím gelu z mýdla Jelen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek