Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
vůbec bych teď na pleť nic nedávala… Nech ji odpočnout. Myslím, že by to pak mělo brzy zmizet.
Zkus si skocit do lekarny pro Jarischuv roztok, prodava se v lahvicce neni to nijak drahy, pouziva se to na sklidneni podrazdene a zanicene pleti, nekdo to pouziva i na akne
zkus se optat v lekarne, ale po otevreni se to do mesice musi spotrebovat. Ja to pouzivala i na malyho kdyz byl opruzenej ![]()
@Hanka79 píše:
Zkus si skocit do lekarny pro Jarischuv roztok, prodava se v lahvicce neni to nijak drahy, pouziva se to na sklidneni podrazdene a zanicene pleti, nekdo to pouziva i na aknezkus se optat v lekarne, ale po otevreni se to do mesice musi spotrebovat. Ja to pouzivala i na malyho kdyz byl opruzenej
Přesně Jarischuv roztok mě napadl také. Můžeš si dělat i obklady. Jinak pleť nepřetěžuj a vyhni se na chvíli krémům. Nějaká pleť moc olejíčky a přírodní kosmetiku nesnese (moje pleť tedy ne). Na zklidnění je dobrá i růžová voda Purity vision (v DM).
Ahojky, takhle jsem se osypala i ja a jak pises, svedeni a zacervenani vecer hlavne na tvarich a cele a rano osypana a pupinky s bilou hlavickou. Jela jsem na kozni a predepsala mi krem Belogent a za 3 dny jsem mela pusu jak miminko. Ja to mela teda podrazdene z toho, ze jsem drhla kndupelku savem a zavrela se tam
takze nevetralo, ale pouziva se ten krem i na precitlivelost prave na nejaky pripravek. Muze ho napsat jen ta kozni. Zbyl mi a pokud se mi udelat nejaky zaniceny vetsi bolacek tak tim napatlu a je to super rychle zhojene ![]()
Díky holky
Byla jsem v lékárně a bohužel Jarischův roztok neměli a když by objednali, tak by byl až pozítří
Tak mi dali mastičku Hydrocortosin a tabletky Claritine, tak uvidim jak dopadnu ![]()
@Katka.U píše:
Ahojky, takhle jsem se osypala i ja a jak pises, svedeni a zacervenani vecer hlavne na tvarich a cele a rano osypana a pupinky s bilou hlavickou. Jela jsem na kozni a predepsala mi krem Belogent a za 3 dny jsem mela pusu jak miminko. Ja to mela teda podrazdene z toho, ze jsem drhla kndupelku savem a zavrela se tamtakze nevetralo, ale pouziva se ten krem i na precitlivelost prave na nejaky pripravek. Muze ho napsat jen ta kozni. Zbyl mi a pokud se mi udelat nejaky zaniceny vetsi bolacek tak tim napatlu a je to super rychle zhojene
Jenže to jsou kortikosteroidy, ne? (pardon, jestli se pletu). Pokud ano, tak s tím bych opravdu nespěchala a už vůbec ne na obličej.
@Sona8056 Proto jsem zmiňovala tu kožní, myslim ze vi vic jak my vsechny dohromady a muzeme jen odhadovat co to je ![]()
@Katka.U píše:
@Sona8056 Proto jsem zmiňovala tu kožní, myslim ze vi vic jak my vsechny dohromady a muzeme jen odhadovat co to je
To si nemyslím, proto se říká, že kožní je lékař „pokus-omyl“. Upřímně, kortikosteroidy předepíše každá kožní na všechno (a nebo pak extrém, že nepředepíše vůbec, protože čeká, co bude po těch „pokusech“)… Nic ve zlém, ale doporučit na alergickou reakci či podrážděný obličej takový lék a psát o něm jako o mastičce či krému
A nezmínit se o tom, že je to kortikosteroid? No, rozvádět, co jsou tyto léčebné mastičky zač, nebudu.
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu
Je to krém od Dr. Popov s tea tree olejem pro citlivou a problematickou pleť. Dva večery za sebou pohoda a ten třetí mě po něm trochu pálela pleť, hlavně teda na tvářích a na líčkách, ale nějak jsem tomu nevěnovala pozornost
No a ráno jsem se probudila a byla jsem pěkně osypaná pupínkama, samozřejmě hlavně na těch tvářích, na křídlech nosu a trochu na čele (to bylo v sobotu) Přikládám foto jak vypadám teď po dvou dnech
Za jak dlouho si myslíte, že to zmizí? Jsem z toho úplně na nervy 
Trpím trochu na akné a vyzkoušela jsem už mnoho přípravků, teď mi hodně pomohl akneroxid 5. Mazala jsem si ho každý večer a když jsem věděla, že ten den nepůjdu ven, tak i ráno (protože se s ním nesmí na sluníčko) Večer jsem si na něj dávala ještě arganový olej a pak jsem vyzkoušela nový krém