Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem.
Pro uvedení do obrazu, trpím úzkostmi, s antidepresivy mám už zkušenost, ale bylo to asi tak, že to naprosto vypnulo všechny moje emoce a nemohla jsem moc normálně fungovat.
Zajímala jsem se o to, jak by šlo pracovat s bylinkami vůči tomuto problému a našla jsem klasicky heřmánek.
Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s pravidelným pitím heřmánkového čaje cca 3× denně a zda se po čase potíže zlepšily?
Heřmánek má mít mírně sedativní účinek a uklidňovat psychiku a celkově mysl.
Prosím o názory,
případně o tip na cokoliv přírodního, co pomohlo vám. Děkuji ![]()
@Tojsemja23 píše:
Ahoj všem.Pro uvedení do obrazu, trpím úzkostmi, s antidepresivy mám už zkušenost, ale bylo to asi tak, že to naprosto vypnulo všechny moje emoce a nemohla jsem moc normálně fungovat.
Zajímala jsem se o to, jak by šlo pracovat s bylinkami vůči tomuto problému a našla jsem klasicky heřmánek.
Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s pravidelným pitím heřmánkového čaje cca 3× denně a zda se po čase potíže zlepšily?
Heřmánek má mít mírně sedativní účinek a uklidňovat psychiku a celkově mysl.
Prosím o názory,
případně o tip na cokoliv přírodního, co pomohlo vám. Děkuji
Na uklidnění je vhodná i meduňka. Jestli bude dostatečná aby zabrala to nevím, záleží jak velké a časté úzkosti míváš.
Spíš ta meduňka. Heřmánek piju pořád, protože mi chutná, ale nijak mě neuklidňuje.
Podle mě je to úplně k ničemu. To už si kupte nějaký přípravek v lékárně přímo proti stresu aúzkostem a to co nejsilnější a pak klidně překročte dávkování. Když vám to nepomůže tak na vás už tyhle lajt prášky nezaberou. Jestli nemůžete normálně fungovat tak to je spíš na doktora.
@SracChcePomoci píše:
Podle mě je to úplně k ničemu. To už si kupte nějaký přípravek v lékárně přímo proti stresu aúzkostem a to co nejsilnější a pak klidně překročte dávkování. Když vám to nepomůže tak na vás už tyhle lajt prášky nezaberou. Jestli nemůžete normálně fungovat tak to je spíš na doktora.
Nemohla jsem normalne fungovat na antidepresivech. Potrebuju spis neco, co i kdyz bude placebo, uklidni muj mozek ![]()
@Tojsemja23 píše:
Nemohla jsem normalne fungovat na antidepresivech. Potrebuju spis neco, co i kdyz bude placebo, uklidni muj mozek
Tak zkuste něco přímo na úzkost a stres, kde je toho hodně a víc bylin najednou třeba. K tomu zkuste ještě Thiamin a uvidíte, jestli vám to pomůže. Já nikdy efekt nezpozoroval a to jsem to zkoušel v době kdy jsem nějaké extra potíže neměl. Jestli to máte delší a vážnější tak to fakt na nic není ale jestli vám to pomáhá jenom jako tak si dávejte aspoň to lepší co je k mání.
Určitě ty bylinky vyzkoušejte, za to nic nedáte a sama uvidíte. Co může působit na vás nemusí působit na jiné. Máta, heřmánek, meduňka, vyzkoušejte např. 14 dní a sama uvidíte, jak se budete cítit.