Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky mam v tom zmatek, prosim o ujasneni ![]()
Je mozne ockovat klasickou Hexa vakcinu ve schematu 2+1? Nebi 2+1 je pouze pediacel? Nase dr. Nic takoveho nezna…
Chtela bych ji predat nejake info, na vakciny.net jsem hledala, ale pripada mi to tam takove zmatene ![]()
Kdybych chtela ockovat ve schematu 2+1 od kdy a v jakych rozestupech ockovat? Musela bych podepisovat nejaky papir? Vim, ze podle vyhlasky staci do skolky 2+1.
Dekuji
Ano hexou jde též očkovat 2+1. Nemusíš podepisovat nic, a očkuje se snad po 2 měsících a pak po půl roce poslední dávka.
Já jsem tak očkovala mladšího, ale dr. potom před školkou do papírů napsala, že není očkován podle zákona a ředitelka ho nechtěla vzít. Museli jsme doočkovat tu jednu vakcínu
a pak v pohodě… tak se zeptej jestli ti potvrdí školku
@kerrankin píše:
http://www.vakciny.net/…_2014_13.htmTady je to vysvětleno dost jasně. My chceme 2+1 od čtvrtého měsíce, ale naše doktorka zase tvrdí, že jedině od šestého… Taky přemýšlím, jak to s ní vyjednat.
čím později začneš očkovat tím lépe, proč ho chceš nacpat ve 4 měsících tímhle?
My máme taky 2 plus 1, první až v 7mi a druhou v roce. Musela jsme teda podepsat papír, že o takhle chci, kvůli pojišťovně. A taky mi starší kluci chodí do školy. Ale to je fakt na každým, jak to kdo cítí ![]()
@Maddi-Jane píše:
Tak tohle přesně jsem zrovna nedávno řešila s naší pediatrou. Říkala, že 2+1 očkovat lze a i do školky to je teď od září bráno jako dostatečné, ale že v zákoně je stále povinné 3+1 a že není moc pro schéma 2+1 (i když ví, že v nějakých zemích se tak očkuje), když dítě nemá problémy a je zdravé, protože nikdy nikdo neví, jaké tělo vytvoří protilátky, u schématu 2+1 jich může být méně, nějaká miminka dokonce nevytváří žádné…sama má novorozeného vnuka a říkala, že doufá, že snacha mu dá schéma 3+1…a naše doktorka tady má hodně dobrou pověst, takže jí v tomto věřím…jinak u 2+1 by měl být rozestup prvních dvou dávek dva měsíce a pak přeočkování za půl roku…alespoň myslím, že to tak psali v příbalovém letáku a od 4. měsíce očkovat lze…
Tak to je pěkná blbost s těma protilátkama. I Petráš přiznává, ze schéma 3+1 se dava z čistě ekonomických důvodu.
@kerrankin vzhledem k tomu, jak je složka černého kašle v hexe „účinná“,bych klidne očkovala déle.
Prosím ty z Vás, které podepisovaly doktorce „papír“, že chtějí schéma 2+1, jaké bylo jeho znění? Ona žádný univerzální nemá, mám jí to přinést já, jen nevím co všechno tam má být
. Nemůžete mi ho třeba ofotit a poslat do sz? Děkuji ![]()
Na to nepotrebujes žádný papír. Je to oficiální na trefnejsi slovo si teď nevzpomenu. Proste mas na to právo bez toho aniž bys něco podepisovala. Jenom řekneš ze jsi se rozhodla pro 2+1 a hotovo. ![]()
Proč by si na to měla mít papír? je to povolené schéma. jinak bych tam napsala že po prostudování letáku volíš schéma 2+1 a tečka.