Hexa 2+1

604
21.10.15 10:20

Hexa 2+1

Maminky mam v tom zmatek, prosim o ujasneni :)

Je mozne ockovat klasickou Hexa vakcinu ve schematu 2+1? Nebi 2+1 je pouze pediacel? Nase dr. Nic takoveho nezna…

Chtela bych ji predat nejake info, na vakciny.net jsem hledala, ale pripada mi to tam takove zmatene :(

Kdybych chtela ockovat ve schematu 2+1 od kdy a v jakych rozestupech ockovat? Musela bych podepisovat nejaky papir? Vim, ze podle vyhlasky staci do skolky 2+1.

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6623
21.10.15 10:22

Ano hexou jde též očkovat 2+1. Nemusíš podepisovat nic, a očkuje se snad po 2 měsících a pak po půl roce poslední dávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
21.10.15 10:24

Já jsem tak očkovala mladšího, ale dr. potom před školkou do papírů napsala, že není očkován podle zákona a ředitelka ho nechtěla vzít. Museli jsme doočkovat tu jednu vakcínu :? a pak v pohodě… tak se zeptej jestli ti potvrdí školku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.10.15 10:30
Tak dej od toho 6.,ne..
@kerrankin píše:
http://www.vakciny.net/…_2014_13.htmTady je to vysvětleno dost jasně. My chceme 2+1 od čtvrtého měsíce, ale naše doktorka zase tvrdí, že jedině od šestého… Taky přemýšlím, jak to s ní vyjednat.
  • Citovat
  • Upravit
6623
21.10.15 10:34

@kerrankin

čím později začneš očkovat tím lépe, proč ho chceš nacpat ve 4 měsících tímhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
21.10.15 10:57

My máme taky 2 plus 1, první až v 7mi a druhou v roce. Musela jsme teda podepsat papír, že o takhle chci, kvůli pojišťovně. A taky mi starší kluci chodí do školy. Ale to je fakt na každým, jak to kdo cítí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
21.10.15 11:20
@Maddi-Jane píše:
Tak tohle přesně jsem zrovna nedávno řešila s naší pediatrou. Říkala, že 2+1 očkovat lze a i do školky to je teď od září bráno jako dostatečné, ale že v zákoně je stále povinné 3+1 a že není moc pro schéma 2+1 (i když ví, že v nějakých zemích se tak očkuje), když dítě nemá problémy a je zdravé, protože nikdy nikdo neví, jaké tělo vytvoří protilátky, u schématu 2+1 jich může být méně, nějaká miminka dokonce nevytváří žádné…sama má novorozeného vnuka a říkala, že doufá, že snacha mu dá schéma 3+1…a naše doktorka tady má hodně dobrou pověst, takže jí v tomto věřím…jinak u 2+1 by měl být rozestup prvních dvou dávek dva měsíce a pak přeočkování za půl roku…alespoň myslím, že to tak psali v příbalovém letáku a od 4. měsíce očkovat lze…

Tak to je pěkná blbost s těma protilátkama. I Petráš přiznává, ze schéma 3+1 se dava z čistě ekonomických důvodu.

• Citovat
  • Upravit
brko
21.10.15 11:27

@kerrankin vzhledem k tomu, jak je složka černého kašle v hexe „účinná“,bych klidne očkovala déle.

• Citovat
  • Upravit
3529
2.12.15 15:28

Prosím ty z Vás, které podepisovaly doktorce „papír“, že chtějí schéma 2+1, jaké bylo jeho znění? Ona žádný univerzální nemá, mám jí to přinést já, jen nevím co všechno tam má být :nevim:. Nemůžete mi ho třeba ofotit a poslat do sz? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
2.12.15 16:28

@Lucie008

Na to nepotrebujes žádný papír. Je to oficiální na trefnejsi slovo si teď nevzpomenu. Proste mas na to právo bez toho aniž bys něco podepisovala. Jenom řekneš ze jsi se rozhodla pro 2+1 a hotovo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
2.12.15 16:34

Proč by si na to měla mít papír? je to povolené schéma. jinak bych tam napsala že po prostudování letáku volíš schéma 2+1 a tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek