Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Normálně narovinu
tedy já bych to tak udělala a taky to tak udělám ![]()
@martina.se píše:
Normálně narovinutedy já bych to tak udělala a taky to tak udělám
asi jo nějak se mi nechce lhát…ale zase se bojím, že mi tam bude dělat přednášku atd…
@Anonymní píše:
asi jo nějak se mi nechce lhát…ale zase se bojím, že mi tam bude dělat přednášku atd…
no to může.. pak už je jen na Tobě, jak se k tomu postavíš
já dr rovnou nahlásila - když jsem u ní chtěla sviště zaregistrovat, že nebudu očkovat dřív, jak v 5 m, jestli je to pro ni problém. Prostě mám takové a makové zkušenosti s klukem a kvůli tomu to chci odložit. MOje problém nemá (zatím).. uvidíme v reálu ![]()
Nijak, doktori si mysli, ze maji vzdycky pravdu. Podle vyhlasky musi byt dite doockovane do 18m, takze pokud zacnete do 10m, vyhlasku splnite. Bude po vas chtit zrejme podepsat odlozeni.
Normalne narovinu rict, ze chcete ockovani pozdeji, nic vam na to rict nemuze a ani vas do toho nutit.je to tve rozhodnuti, ale melo by se to stihnout do 6 mesicu, kde se s hexou dava prevenar ktery hradi pojistovna, po sesti mesicich si prevenar kazda maminka musi zaplatit ze sveho..to mi bylo receno v lekarne
Jednala bych na rovinu… Mám mladšího očkovaného první hexou až v 6 měsících. On je teda atopik a v těch 3 měsících, kdy naše doktorka standartně první hexu očkuje, měl ekzém celkem dost rozjetý a sama mi to v podstatě navrhla, ale i tak bych to chtěla a jednala bych na rovinu. Starší měl odložené MMR na dva roky, přeočkování nemá (má aktuálně 3 roky) a doktorka s tím nemá problém. Podepisovat jsem nemusela nic.
Ahojky,
vybalila bych to na ni asi narovinu, neustále si vymýšlet nemůžeš, kór pokud odložíte o více měsíců. Očkování hexavakcínou se řídí podle vyhlášky 537/2006 Sb. a tam je uvedeno, že se poslední dávka doočkuje do 18. měsíce věku. Takže od toho se můžeš „odpíchnout“, rozpočítat dávky a vychází to, že můžete odkládat až do 10. měsíce věku, legálně, pojedete pořád podle platných předpisů v ČR: http://www.infekce.cz/…5372006b.htm (par.4).
Máte ještě také další možnosti:
Tady ještě přidávám min. a max. rozestupy mezi dávkami (tabulka dole): http://www.vakciny.net/…i/pr_11.html . Obecně platí:
Dále pak MMR (Priorix, který se očkuje v min. věku 15 měsíců) můžete odkládat jak libo, podle vyhlášky 537/2006 je uveden jen minimální věk začátku tohoto očkování. Ale o tom ještě mluvit nemusíš, to máte daleko.
@maciček82 Prevenar není povinný, ten se očkovat vůbec nemusí.
Řekla bych to narovinu, když bude proti, hledala bych jiného doktora..mě teď taky čeká hledání nového doktora a moje první otázka bude, jestli respektuje moje odložení očkování (ne neočkování
) pokud řekne ne, půjdu o dům dál ![]()
@maciček82 píše:
Normalne narovinu rict, ze chcete ockovani pozdeji, nic vam na to rict nemuze a ani vas do toho nutit.je to tve rozhodnuti, ale melo by se to stihnout do 6 mesicu, kde se s hexou dava prevenar ktery hradi pojistovna, po sesti mesicich si prevenar kazda maminka musi zaplatit ze sveho..to mi bylo receno v lekarne
prevenar nechceme asi nebo nevím…první dvě dcery promlémy neměly, žádné reakce ale to teď může být jiný. asi jí to řeknu narovinu, že prostě chceme počkat, díky moc holky.
@catherine100 píše: Řekla bych to narovinu, když bude proti, hledala bych jiného doktora..mě teď taky čeká hledání nového doktora a moje první otázka bude, jestli respektuje moje odložení očkování (ne neočkování) pokud řekne ne, půjdu o dům dál
nojo jenže to je právě to, já jsem s ní jinak spokojená. holky jsou zdravé, chodíme tam jen tak možná jednou do roka pro potvrzení na tábor
takže bych nerada měnila.
Anonymní: Určitě na rovinu, argumenty neřeš. Prostě si stůj za svým, že chceš odložit na půl roku a hotovo. Samozřejmě, že bude dělat přednášku, nejspíš ti i vyčte, že nemáš číst na internetu ty bludy a podobně.
Jo a doporučuji nechat mezi dávkami rozestupy dva měsíce, dle Petráše z vakciny.net se lépe tvoří protilátky než po měsíci!!! A klidně zvaž i schéma 2+1 (tedy místo 4 dávek jen 3), ale záleží na doktorce, zda ti potvrdí přihlášku do školky ![]()
Já jsem z touhle taky byla celkem spokojena, ale pokud nedokáže pochopit, že někdy je potřeba přistupovat individuálně je mi líto…
zatím mám vyhlédnutého doktora cca 30 km od nás, je to daleko, a le když tam nejsem často, stojí mi to za to ![]()
@Evulina píše:
Ahojky,
vybalila bych to na ni asi narovinu, neustále si vymýšlet nemůžeš, kór pokud odložíte o více měsíců. Očkování hexavakcínou se řídí podle vyhlášky 537/2006 Sb. a tam je uvedeno, že se poslední dávka doočkuje do 18. měsíce věku. Takže od toho se můžeš „odpíchnout“, rozpočítat dávky a vychází to, že můžete odkládat až do 10. měsíce věku, legálně, pojedete pořád podle platných předpisů v ČR: http://www.infekce.cz/…5372006b.htm (par.4).
Máte ještě také další možnosti:
- Očkovat místo 4 dávkami jen 3, toto schéma je ekvivalentní schématu 3+1, připouští ho jako platné i výrobce v příbaláku a očkuje se tak normálně např. na Slovensku, v Rakousku, v Německu nebo Skandinávii, akorát to není dle naší vyhlášky, takže by jsi to musela okecat, či lépe napsat dotaz na českého očkovacího odborníka RNDr. Petráše z vakciny.net, ten pro 2+1 rozhodně je a dát přečíst jeho odpověď vaší dr…
- Očkovat i jinou očkovací látkou, připouští to zákon o ochraně veř. zdraví v par. 47, odst. 1. Schéma pak se řídí podle toho, co je uvedeno v letáku, vyhláška 537/2006 platí jen pro „hexavalentní očkovací látku“, čili hexu. U jiné vakcíny než hexy (pokud nevyberete Hexacimu) pak vás ale budou nutit přinejmenším do školky doočkovat zbylé nemoce monovakcínami, protože kromě Hexacimy už jiné alternativy jsou méněvalentnější.
Tady ještě přidávám min. a max. rozestupy mezi dávkami (tabulka dole): http://www.vakciny.net/…i/pr_11.html . Obecně platí:
Dále pak MMR (Priorix, který se očkuje v min. věku 15 měsíců) můžete odkládat jak libo, podle vyhlášky 537/2006 je uveden jen minimální věk začátku tohoto očkování. Ale o tom ještě mluvit nemusíš, to máte daleko.
- mezi zákl. dávkami min. 1 měsíc, max. 6 měsíců
- mezi poslední zákl. dávkou a přeočkováním (boosterem) min. 6 měsíců, max 12 měsíců.
díky moc, no snad to nějak okecám. určitě to chceme odložit minimálně o měsíc, když je dříve narozená.. jinak dáme normálně hexu. do školky určitě půjde
Prosím poraďte mi jak mám dr vysvětlit, že chceme odložit hexavakcínu? sice naše dr neočkuje už v 9ti týdnech jak je novinka ale „až“ ve třech měs…tak i tak se nám to zdá brzy..máme za týden jít na tříměsíční kontrolu spojenou s prvním očkováním a protože jsme se teď s manželem o tom všem více zajímali a sledovali různé dokumenty o očkování, tak jsme se rozhodli, že bychom to chtěli ještě posunout. naše první dvě dcery jsou očkované bohužel klasicky podle schématu dr..ale teď bychom to chtěli posunout. když jsem se na šestinedělí ptala dr, jestli by to bylo možné aspoň o 14dní posunout, protože naše holčička se narodila o 16dní dřív, tak se mě ptala, proč myslím, že je lepší dřívě narozené děti očkovat stejně jako narozené v termínu, že si dříve vytvoří protilátky a bla bla…tak teď nevím jestli mám zavolat a vymlouvat se, že máme rýmu a zvýšenou teplotu a nebo tam prostě jít na kontrolu a říct narovinu, že to chceme posunout..bojím se že nebudu vědět jak argumentovat. naše mudra je starší škola…ale jinak příjemná nikdy jsem s ní problém neměla…tak prosím poraďte, co byste dělali na mém místě? lhali nebo řekli na rovinu a jak?