Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, moc prosím o radu ohledně první dávky hexavakcíny. Mám devítitýdenní holčičku a máme jít dnes na očkování. Jenže já váhám. Měla rýmu a kašel, byla i horší na poslech, měla to trochu na průduškách. Chytila to od starších sester. Kašlat přestala minulý týden v pátek, v neděli jsme vysazovali Spiropent. No a mně to přijde na očkování brzy po té nemoci. I když doktorka říkala, že klidně můžeme, tak se mi do toho vůbec nechce. Jedeme teď na týden na dovolenou, tak bych chtěla to očkování odložit alespoň po té dovolené. Nebo jak dlouho po té nemoci byste očkovaly?
Jsem s doktorkou na dnešek domluvená, ale jsem nalomená jí zavolat a zrušit akci
Ja bych tedy rozhodne neockovala tak brzy po nemoci. U nás očkuje dr první hexu ve třech měsících. My kvůli marodeni dostali první v pul roce.
Zrus to, byt tebou, počkala bych tak dva týdny az měsíc po te dovolené, cestování je taky pro mimi určité nepohodlí, tak aby byla v pohodě.
Já bych vůbec neočkovala tak malé miminko
Jinak obecně, dítě by mělo být 14 dnů zdravé a bezinfekční.
@Antonie Bolavá zavolala bych, zrušila bez okolků. Nejbližší termín po dovolené - osobně bych to odložila mnohem víc
náš dr říkal, že minimálně 14 dní po nemoci ani omylem -očkovat nebude.
Tak krátce po nemoci bych neočkovala ani starší děti natož tak malé miminko. Rozhodně odložit. Můžeš zavolat, pokud se ti nechce osobně a říct, že nepřijdete a ozveš se, až bude malá v pořádku. Určitě si vyslechneš spoustu keců, ale na ty hned vypusť. Zdraví je přednější. A očkovat začít co nejdéle.
Mám osobní zkušenosti-díky své neznalosti a víře v doktory jsem nechala očkování na nich a dnes se dcera pere se spoustou problémů. A stačilo jen dát čas, počkat pár měsíců, až to bude lépe snášet. Bohužel. Někteří lékaři jsou tak zakouslí do očkování podle tabulek, že nevidí dítě a jeho potřeby.
Moc děkuju za názory. Já to určitě odložím, jen jsem to potřebovala slyšet od více lidí.
@Halamka kecy mít nebude, ona ví že se mi do toho moc nechtělo a říkala mi minule, že je to na mně, že to odložíme jestli chci
No a na tédovolené radši nebrat moc do restaurace, co? Kvůli černému kašli třeba
Nejedeme teda do žádné exotiky, ale na Vysočinu. Nicméně snídaně, obědy a večeře jsou v hotelové restauraci.
Mně už z toho očkování i ztěch nemocí začíná hrabat ![]()
A proč očkuje tak malinké miminko
, naše byla poprvé očkovaná až ve 3M a i tak si myslím že zrovna hexa je pěkné svinstvo, vždy měla reakci jen naní. Určitě bych počkala po dovolené
@myšák1187 píše:
A proč očkuje tak malinké miminko, naše byla poprvé očkovaná až ve 3M a i tak si myslím že zrovna hexa je pěkné svinstvo, vždy měla reakci jen naní. Určitě bych počkala po dovolené
Nojo, už se nedává TBC, tak nechtějí ztrácet čas a mrskají to od 9 týdnů ![]()
@Antonie Bolavá já bych řekla že asi spíš záleží na doktorovi, naše teda i hodně kouká aby miminko mělo aspoň i pět kilo aby bylo silnější, to ta tvoje má na 9 týdnech těžko
No stále se přesvědčuji že jsem si vybrala dobrou doktorku
9tydeni bych neockovala ani zdravou. Po nemoci bych neockovala minimálně měsíc.
@myšák1187 píše:
@Antonie Bolavá já bych řekla že asi spíš záleží na doktorovi, naše teda i hodně kouká aby miminko mělo aspoň i pět kilo aby bylo silnější, to ta tvoje má na 9 týdnech těžkoNo stále se přesvědčuji že jsem si vybrala dobrou doktorku
moje měla 5 kilo v sedmi týdnech
Já mám ty děti takové statné
Já si tuhle doktorku taky chválím, ona je fajn. Do toho očkování mě ani nenutí, řekla mi že je to na mně. Takže problém nebude když to zruším
@Antonie Bolavá Já měla s první dcerou podobný pochybnosti u nějaký další dávky a volala jsem doktorce a ta mi hned řekla, ať radši přijdu za 14 dní. Taky mi říkala, že před černým kašlem chrání až dvě dávky. A očkuje až od 3 měsíců všechny.
A v létě je myslím menší pravděpodobnost, že na ni někdo něco plivne, všude se větrá, lidi s divným kašlem půjdou spíš k doktorovi…
Ahoj!
Taky bych odložila u zdravého, natož u dítěte po nemoci.
A těch restaurací bych se tolik nebála, pokud vyloženě neuslyšíš, že kolem někdo chrchlá.
Pěknou dovolenou! ![]()