Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hadumi píše:
@mattez po 3. dávce to trvalo cca 2-3 měsíce, po 4. dávce asi 3 týdny + se k tomu přidaly další věci. MMR jsem tak nedala, takže netuším, jaké jsou reakce.
A jake dalsi veci pokud se mohu zeptat?? MMR jako zardenky spalnicky..ja myslela, ze je to povinne
Když si přinesu jakýkoliv lék domů, vybalím příbalový leták, pročtu hlavně nežádoucí účinky. Bohužel, očkování dává doktorka, informuje o tom, že může nožička s vpichem bolet, nemáme ten den koupat a kdyby byla horečka, tak srážet. Nic víc jsem od ní nikdy neslyšela:-(
@mattez u nás to bylo ještě nechutenství a osypala se. Když se osypala po atb, tak už je nikdy nesmí dostat (dostala jsem nařízeno, ať nosím jejich název v hlavě nebo stále někde při ruce). Ale že se osypala po hexe, to je ok. A to mi smrdí. MMR se očkuje od ukončeného 15.m. a horní hranice do kdy to má být není stanovena. Je to tvoje dítě a tím pádem tvoje rozhodnutí. Když se něco pokazí, tak je to tvůj problém.
@zuzkasim příbalové letáky k očkovacím látkám jsou volně přístupné na netu. Naše dr. mne nikdy o ničem neinformovala a já jí věřila, chyba.
@Hadumi Ano, taky jsem prostě jen věřila, nenapadlo mě hledat příbalové letáky na netu.
Jinak celkem nechápu, proč se očkují např. příušnice. Jako dítě jsem je měla a nebylo to nic tragického.
@Bubiii píše:
Mělo byt o deimun activ.
Myslíš moje oblíbené? -
http://www.rizenadetoxikace.com/…eimun-aktiv/
@Hadumi píše:
@mattez u nás to bylo ještě nechutenství a osypala se. Když se osypala po atb, tak už je nikdy nesmí dostat (dostala jsem nařízeno, ať nosím jejich název v hlavě nebo stále někde při ruce). Ale že se osypala po hexe, to je ok. A to mi smrdí. MMR se očkuje od ukončeného 15.m. a horní hranice do kdy to má být není stanovena. Je to tvoje dítě a tím pádem tvoje rozhodnutí. Když se něco pokazí, tak je to tvůj problém.
my mame mit Priorix, ne MMR..jinak jeste mi nabizela Priorix Tetra nebo co, jeste na nestovice. Kdo to kdy videl ockovat proti nestovicim. A je fakt, doktorky nikdy nereknou vic nez teploty srazejte, noha muze bolet, nazdar..ach jo
@mattez MMR jsou zarděnky, spalničky, příušnice a očkuje se Priorixem.
@Bubiii Teď si čtu příbalový leták k hexavakcíně a v nežádoucích účincích není nic o neurologických potížích ani nespavosti. Naopak, v podstatě je tam fakt to, co mi řekla doktorka… Tak teď jsem z toho jelen.
@zuzkasim ono tam těch NÚ není víc, když je lékaři nehlásí… a problémy se spánkem bych řadila i do neklidu.
@mattez píše:
Ahoj. Byla jsem se synem v pondeli na 4tem preockovani hexavakcinou + prevenar a od te doby vecer vubec nemuze usnout a v noci se budi. Myslite, ze to muze mit souvislost? Mel reakci horecku dva dny a potom tohle. A kdyz jsme byli v peti mesicich na preockovani tak taky mel horecky reakci a presne od ty doby se zacal v noci budit v jednu a ve tri, uplne stejne jako ted, a cim dal tim castejs az se nakonec budil kazdou hodinu!!!tri mesice. predtim i pak spinkal uplne krasne, od osmi do 7 - 8mi do rana, max jedno vzbuzeni v sest na mliko a nebo az v tech sedm. Fakt to nechapu, ale kamaradka se stejne starym synkem byli taky na hexe ted a pry od ty doby ani jednou neusnul v 8vecer jako predtim, ale nejdriv v 9, spis v pul desaty. Je mi to docela divny, jestli to nemuze souviset. Jeden den jsme byli vzhuru do 1 DO RANA a nakonec ho museli uspat v aute. Hruza. Vzdycky usinal sam v pokojicku do dvaceti minut max, a ted tam u nej hodinu sedim, zpivam, ctu atd a stejne nemuze zabrat i kdyz je videt ze by chtel..Mate nekdo podobnou zkusenost?
u nas to same, tedy bez teplot, ale celkovy neklid, ufnukanost, potize se spanim.kdyz jsem ho ockovala poprve zmenil se mi z andilka na pekne peklo co se tyce povahy.po kazdem ocku ma tyto stavy co se tyce spani asi 2 tydny.
@zuzkasim píše:
@Bubiii Teď si čtu příbalový leták k hexavakcíně a v nežádoucích účincích není nic o neurologických potížích ani nespavosti. Naopak, v podstatě je tam fakt to, co mi řekla doktorka… Tak teď jsem z toho jelen.
Je tam
a to se projevuje tím, že dítě místo spaní kvílí a jde o neurologické potíže.
@alifie píše:
Je tama to se projevuje tím, že dítě místo spaní kvílí a jde o neurologické potíže.
- neobvyklá plačtivost, pocit podrážděnosti, nebo neklid -
A je to pravděpodobnost 1:10!
Takže, čistě teoreticky, se to v ČR týká 36 000 dětí ročně
.
@alifie U nás ale nešlo o plačtivost. Absence úsměvů, nezájem o hru, spíš taková celková apatie a buzení se v noci. Jsem ráda, že to přešlo, ale trvalo to. A vyčetla jsem, že 3 dávky by snad měly stačit, dává se i ta 4.?