Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@alifie píše:
Myslíš moje oblíbené? -
http://www.rizenadetoxikace.com/…eimun-aktiv/
Ano, přesně ty, moc děkuji. ![]()
@zuzkasim píše:
@alifie U nás ale nešlo o plačtivost. Absence úsměvů, nezájem o hru, spíš taková celková apatie a buzení se v noci. Jsem ráda, že to přešlo, ale trvalo to. A vyčetla jsem, že 3 dávky by snad měly stačit, dává se i ta 4.?
Ano, hexy se davaji 4davky. My meli prvni a treti bez teplot i jinych problemu, i kdyz je pravda, ze to spani jsem nekontrolovala, protoze po druhy davce mel horecky a problem se spanim, tak potom jsem nepozorovala jestli se to zhorsilo. Myslela jsem si, ze proste jak se s horeckou budil v noci a ja ho kojila, ze si na to zvyk a proste chtel kojit furt. Nenapadlo me, ze tam dlouho muze trvat to po ockovani. A ted po ty 4ty davce mel opet horecku a zase jsou problem s usinanim. A zda se mi ze i celkove min ji. Predtim snedl k svacine treba 250g ovoce a k obedu taky 250h zeleniny, a ted k obedu sni sot va 150 a uz nechce. Ale hlad driv nedostane, ji casove jako predtim. Nenutim mu to samozrejme, ale mozna to s tim ma taky souvislost.
Jeste se zeptam, prislo mi, ze po tom ockovani se mu rano a vecer jakoby ztezka dychalo. Meli jste to taky? Mam radsi zajit k dr? ted uz to moc nepozoruji, ale takove dva dny po ocku jsem si toho fakt vsimla. A mam hlasit ty problemy se spanim doktorce??
@mattez píše:
Ano, hexy se davaji 4davky. My meli prvni a treti bez teplot i jinych problemu, i kdyz je pravda, ze to spani jsem nekontrolovala, protoze po druhy davce mel horecky a problem se spanim, tak potom jsem nepozorovala jestli se to zhorsilo. Myslela jsem si, ze proste jak se s horeckou budil v noci a ja ho kojila, ze si na to zvyk a proste chtel kojit furt. Nenapadlo me, ze tam dlouho muze trvat to po ockovani. A ted po ty 4ty davce mel opet horecku a zase jsou problem s usinanim. A zda se mi ze i celkove min ji. Predtim snedl k svacine treba 250g ovoce a k obedu taky 250h zeleniny, a ted k obedu sni sot va 150 a uz nechce. Ale hlad driv nedostane, ji casove jako predtim. Nenutim mu to samozrejme, ale mozna to s tim ma taky souvislost.
Ja osobne nevim, zda by opravdu ty tri stacily, a kdyz uz se podstoupili ty tri predtim, bylo by naprd nedat posledni a nemit kompletne tu ochranu. Ale fakt nevim. Ja dala vsechny kdyz uz. Doktori ti k tomu nic pravdivyho nereknou, protoze z toho maj prachy, ze jo. Ty radsi davaj vsechno kdyby nahodou..
@zuzkasim píše:
@alifie U nás ale nešlo o plačtivost. Absence úsměvů, nezájem o hru, spíš taková celková apatie a buzení se v noci. Jsem ráda, že to přešlo, ale trvalo to. A vyčetla jsem, že 3 dávky by snad měly stačit, dává se i ta 4.?
Řekla bych, že třeba ženská před rozvodem se -
Což odpovídá i popisu tvého dítěte po očkování a tedy v letáku zmíněným projevům
neobvyklá plačtivost, pocit podrážděnosti, nebo neklid.
Prostě to mimino se cítí díky chemii v očkování stejně blbě, jak některé ženské před rozvodem. Ale na rozdíl od té ženské to mimino do toho stavu žene chemie, nikoli skutečný stres. ![]()
@mattez píše:
Jeste se zeptam, prislo mi, ze po tom ockovani se mu rano a vecer jakoby ztezka dychalo. Meli jste to taky? Mam radsi zajit k dr? ted uz to moc nepozoruji, ale takove dva dny po ocku jsem si toho fakt vsimla. A mam hlasit ty problemy se spanim doktorce??
Hlas nejen problémy se spaním, ale i problémy s dýcháním. Doufám, že doma máte monitor dechu, nebo že dítě spí s váma v posteli. Mám dojem, že tyhle problémy se objevují v rozmezí 6 až 14 dnů po očkování a v té době je taky více případů SIDS. (Vycházím jen z „protiočkovacích materiálů“, hlouběji jsem to nezkoumala, protože mých dětí se problémy s dýcháním netýkaly.)
@mattez píše:
Ja osobne nevim, zda by opravdu ty tri stacily, a kdyz uz se podstoupili ty tri predtim, bylo by naprd nedat posledni a nemit kompletne tu ochranu. Ale fakt nevim. Ja dala vsechny kdyz uz. Doktori ti k tomu nic pravdivyho nereknou, protoze z toho maj prachy, ze jo. Ty radsi davaj vsechno kdyby nahodou..
Ochrana poskytovaná třemi dávkami (2+1)je prý stejná, jako ochrana poskytovaná čtyřmi dávkami (3+1), pouze pokud mezi prvními dvěma dávkami při schématu 2+1 je rozestup alespoň 8 týdnů a mezi druhou a třetí alespoň 6 měsíců. Účinnost různých schemat zjištěná při studiích je uvedená na
http://www.vakciny.net/…vani/DTP.htm
A teď ještě koukám do příbaláku
http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf
a je tam zmíněno apnoe do tří dnů po očkování u velmi předčasně narozených dětí.
Přece nebudou psát zástava dechu, aby to pochopil každý.
Takže si myslím, že nějaké problémy s dýcháním mohou mít po očkování i zcela normálně donošené děti.
@alifie píše:
@mattezA teď ještě koukám do příbaláku
http://www.vakciny.net/…rn%20SPC.pdf
a je tam zmíněno apnoe do tří dnů po očkování u velmi předčasně narozených dětí.
Přece nebudou psát zástava dechu, aby to pochopil každý.Takže si myslím, že nějaké problémy s dýcháním mohou mít po očkování i zcela normálně donošené děti.
Ja myslim, ze tam bylo uvedeno zastava dechu..Jako „cesky“. Nebo to byl pribal k Priorixu, ted nevim. U priorixu je taky uvedena insomnie a u hexy ne, apresto to ty deti mivaj, ze jo. Jeste u malo castych potizi, no nevim..Jinak monitor dechu mame, pouzivam ho porad, i kdyz malymu je uz 13m. Ted po tom ocku a kdyz je nemocnej. Mame dobrej, nektery Nanny prej houkaj v noci bez priciny, ale tenhle ma dobry jakoby pokryti, ze i kdyz dite stoji na jedny noze uplne v rohu, tak to furt pobira
nevim jak je to mozny, ale je to tak. Ale funguje, kdyz ho vyndam a zapomenu vypnout tak houka
… on to nema porad, to dychani, jen predtim jsem fakt pozorovala poranu, ze dycha, jako by prave ubehl kilometr nebo jak bych to popsala. No mam tendenci s nim v pondeli zajit k dr, aby si ho radsi poslechla. Ale uz jsem si toho ted dneska treba nevsimla. Ale stejne. Lepsi stokrat zbytecne, nez jednou pozde
A co myslíš, že dr udělá - poslechne si, zjistí, že dýchá normálně a řekne, že to je v pořádku. Já jsem zpočátku chodila k doktorce taky s „každou blbostí“ a bylo to houby platné - akorát jsem se postupně dozvěděla, že některé děti bývají plačtivější a ať syna hodně chovám, že některé děti mívají řidší stolici, že některé děti seboreu (nevím, zda to píšu správně)mají podstatně horší a že atop je poměrně rozšířený. Akorát jsem z toho vždycky měla pocit, že vše je v pořádku. Dnes jsem přesvedčená, že ty „blbosti“, se kterýma jsem tam chodila zřejmě byly nepřímý důsledek očkování. (No, možná, že to k něčemu bylo - dala mladšímu sama od sebe hexavakcínu až v osmi měsících, a tím, že jsem s tím běžela k doktorce mi ty případy dostatečně uvízly v paměti, aby se mohly později vynořit, když jsem se o 5 let později začala hrabat v problematice očkování.)
Dobré odpoledne, oživuji diskuzi, můj syn bude mít na Silvestra rok a 7.1. máme jít na 4.přeočkování hexavakcíny… Ale já nevím, zda mu ji nemám nechat odložit, protože na Štědrý den jsme zjistili, že má neštovice. Mám takové obavy, že Mudra mi bude říkat, že to nevadí ale já si tím nejsem moc jistá… Nikdy neměl na žádné očkování žádnou reakci, maximálně jednou zvýšenou teplotku, jinak nic. Co si o tom myslíte? Děkuji za odpovědi, vyděšená prvomatka ![]()
@Anonymní píše:
Dobré odpoledne, oživuji diskuzi, můj syn bude mít na Silvestra rok a 7.1. máme jít na 4.přeočkování hexavakcíny… Ale já nevím, zda mu ji nemám nechat odložit, protože na Štědrý den jsme zjistili, že má neštovice. Mám takové obavy, že Mudra mi bude říkat, že to nevadí ale já si tím nejsem moc jistá… Nikdy neměl na žádné očkování žádnou reakci, maximálně jednou zvýšenou teplotku, jinak nic. Co si o tom myslíte? Děkuji za odpovědi, vyděšená prvomatka
Tak to rozhodně ne, to je moc brzy po neštovicích (jestli se dá vůbec říkat, že už je po nich). To snad nemůže očkovat žádný rozumný dokrot.
I když neštovice proběhnou hladce, je to velký nápor na imunitní systém. Je po nich hodně oslabený a stává se, že dítě po prodělání chytí vše, co kolem proletí…
Rozhodně bych ho tak brzy po nemoci neočkovala a očko bych min o 3 měsíce, ne-li déle-odložila. Zvlášť teď v zimě, kdy je kolem spousta bacilů a virů…
Jinak poslední dávku-posilující-je možné podat až do 3 let věku.
Níže je dotaz z poradny Vakcíny. net, kde můžete napsat dr. Petrášovi, který Vám odpoví, jak to opravdu je. Někdy pediatři nesmyslně tlačí do očkování i na úkor zdraví dítěte. Dnes si rodiče musí hledat info sami…
Máme 17měsíční dceru. Očkovali jsme ji zatím pouze hexou a to 3mi dávkami a na u poslední 4tou jsme čekali a čekali až jsme prošvihli o 2měsíce rozestup 12měsíců. Jak teď máme postupovat? Rozhodně bych nerada očkovala vše znovu. Nevadí to zpoždění? B. W.
Podáte poslední dávku kdykoli později, nejpozději před završením věku 3 let. Imunitní systém si stále a stále pamatuje předešlé očkování.
Taky si právě myslím, že je to brzy. Malej je právě teď furt nemocnej, tejden má strašnou rýmu, pár dní ok, pak přijde kašel, pak týden klid pak zas rýma a když už jsem myslela, že bude konečně klid tak přišli ty neštovice. Už mi přijde jako bych za to mohla já, že mu nedávám správnou stravu a tak, jinak si nedovedu představit, proč by měl tak oslabenou imunitu, že se na něj všechy tyhle bacili lepí ![]()
@alifie píše:
A co myslíš, že dr udělá - poslechne si, zjistí, že dýchá normálně a řekne, že to je v pořádku. Já jsem zpočátku chodila k doktorce taky s „každou blbostí“ a bylo to houby platné - akorát jsem se postupně dozvěděla, že některé děti bývají plačtivější a ať syna hodně chovám, že některé děti mívají řidší stolici, že některé děti seboreu (nevím, zda to píšu správně)mají podstatně horší a že atop je poměrně rozšířený. Akorát jsem z toho vždycky měla pocit, že vše je v pořádku. Dnes jsem přesvedčená, že ty „blbosti“, se kterýma jsem tam chodila zřejmě byly nepřímý důsledek očkování. (No, možná, že to k něčemu bylo - dala mladšímu sama od sebe hexavakcínu až v osmi měsících, a tím, že jsem s tím běžela k doktorce mi ty případy dostatečně uvízly v paměti, aby se mohly později vynořit, když jsem se o 5 let později začala hrabat v problematice očkování.)
Az ted jsem si precetla prispevek, kdyz nekdo ozivil diskuzi a jen bych chtela rict, ze bych teda mozna uvazovala o zmene dr u vas. Ja dr o tom dychani rikala a poslala nas na kardiologii, nemavla vubec rukou, a tam zjistili akcidentalni selest, nic vyjimecnyho ani hroznyho ale ze pri teplote atd to muze byt slyset a po tom ocku teploty byvaj, ze jo. Ja se ptam na kazdou ‚prkotinu‘ a nase dr naopak ocenuje ze ji informuju, ze muzeme vyloucit napr neco zavaznyho.