Hilfe maminky :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
15.4.14 18:08

@Fjodorka ;) moje spalo pres den venku. Moje pravidlo bylo postylka rovna se noc! a v noci, vetsinou nad ranem uz zakotvilo u me…ale mantinel je fajn, i ten mnohonasobne poslouzil mela jsem dva proti sobe pres celou postylku ;)

• Citovat
  • Upravit
697
15.4.14 18:31

@sestrickajanina Ahoj zakladatelko, dotaz vůbec není hloupý :mrgreen: naopak je hezké, že se chceš důkladně připravit. Já jsem se neporadila a pořídila spoustu blbin a některé základní věci mi zase chyběly.
1. v Podolí jsem nerodila, a nevím jaký mají seznam. každopádně doporučuji nafukovací kruh :) (ten, jak v něm děti plavou), fakt ho oceníš, když budeš mít poporodní zranění
2. ten seznam z netu celkem ujde, jen si ho přizpůsob ročnímu období. Pořiď si ještě odsávačku (fajn je od Avent Phillips), klidně manuální. Oceníš až budeš mít nalitá prsa před kojením. Potom ještě Paralen čípky pro miminka (kdyby mělo třeba teplotu..) a Sudocrem (nejlepší krém na opruzeniny i prevenci)
3. na cestu asi bude stačit obyčejné body a dupačky + třeba zavinovačka, čepička. Případně do tašky ještě přibalit nějaký kabátek nebo mikinku (kdyby bylo chladno)
Jinak přeji ať všechno dobře dopadne a máte krásné, zdravé děťátko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.4.14 18:45

Mně to oblečení přijde strašně nedostatečné, ale jak čtu, někomu to stačí, netuším, jak to dělají, ale co. Já měla od každé velikosti body minimálně 20ks (na druhého určitě i víc, sešlo se veškeré děděné oblečení) a rozhodně nic neleželo ladem, vlastně mám takovou hromadu bodíček i teď na 16měsíčního prcka. 3 body občas zahučely během půl dne, stačí sem tam nějaké blití (pravda, mí kluci blili jak aminy), pak zezačátku běžně počůrání během přebalování. Jo, ale neprala jsem rozhodně denně nebo obden, myslím, že u malého mimina max. 1× týdně, teď i méně (ale zase mám sušičku, tak to frčí rychle). Podobně overálky, každý večer jeden čistý, to bych s dvěma fakt nevyšla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.14 19:35
@KackaDoup píše:
@martina.se nahodou pekne zdrobneliny..nepouziva mnou nenavidene mimisek apd, miminecko chvalim!! :mrgreen: :kytka:
:mrgreen: já mám ze slova ženušky a maminečky kopřivku :mrgreen: ale to bylo jen na okraj - z toho seznamu je hodně blbinek, ale zase dá se dle toho řídit, to je fakt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
15.4.14 20:26

Napíšu ti, co jsem měla do Podolí v lednu: Na sál nic moc nepotřebujete, jen košili, síťované kalhotky a pantofle…a pití, hroznový cukr a mobil. No a na šestinedělí jsem měla a používala:

pantofle do sprchy-nejsou zrovna „sympatické“, pantofle na pokoj(abych nečvachtala po pokoji)
několik nočních košil, myslím, že 5 jich bylo, dost se jich ušpinilo
kojící podprsenka a vložky do ní, měla jsem jen 3 páry, ze začátku nic neteče, ale pro sichr
kalhotky – doporučují síťované, já měla jednorázové z DM(2balení) na první 2 dny, pak už jsem nosila bavlněné, nebyla jsem šitá, nebylo co větrat a vložka tam drží líp. župan (v dubnu i v lednu jsem měla takový tenký saténový, je tam vytopeno)
oblečení, které jsem si oblíkala na návštěvy na chodbu, abych nevypadala jak marod :-) tepláky, kojící triko, ponožky
pro miminko 2 overálky, bavlněné rukavičky, 2 čtvercové pleny, mají málo náhradních, tak když se poblinkalo, převlíkla jsem si ho sama a nemusela čekat na sesterně
balík vložek(jeden je na posteli), balík plen (k dispozici dostanete asi jen 3)
2× jednorázové přebalovací podložky pod sebe (je tam jedna na posteli a moc se nezajímají o výměnu, nechtěla jsem otravovat)
polštářek pod hlavu (jsem zvyklá na víc pod hlavou)
KUCHYŇSKÉ UTĚRKY – na otření intimních partií ve sprše, abyste ušetřila ručníky. Rada k nezaplacení, opravdu doporučuju, nějaké pevnější, třeba z DM.
8×ručník – nestíhají schnout
Nechte si donést neperlivou vodu(láhev na den padla), švestkový džus(vypila jsem 3litry)-chtějí, abyste si došla po porodu na velkou, jinak vás nepustí, sušené meruňky, čokoládové bonbony na energii, ovoce. S jídlem to není žádná sláva.
igelitky na špinavé prádlo.
propiska, bloček, nabíječka na mobil.
kosmetika-já měla i líčení, holení, užila bych i fén :mrgreen:
No a na odchod bych si koupila body s dlouhým, dupačky, kabátek a čepičku, něco tenčího, v lednu to bylo z takovýho sametu, v srpnu bych volila bavlnu.
Co se týče seznamu nemám čas to rozepisovat, ale teď už bych koupila jen málo a dokoupila podle potřeby. Z kosmetiky jsem měla jen Oilatum mýdlo a Linola krém, z lékárny toho bylo víc…každý užije něco jiného, pohledej a zapoj rozum, podle sebe. Lepší míň než víc, fakt se dá dneska už všecko koupit hned, když máš peníze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
15.4.14 21:04

@janisska Ty brďo, to jsi tam přijela stěhovákem ne? :lol: Osm ručníků jsem neměla ani já, a to jsem tam byla za primadonu se dvěma taškama. I když já toho měla zas víc pro mimčo, těch bavlněných plen tak min. deset i overálky, min 4 a doma měla připravené balíky s věcmi, aby muž mohl přivést kdybychom museli zůstat v porodnici déle.

Zakladatelko - jen mě ještě napadlo pro tebe oblečení až půjdeš z porodnice, protože v tom v čem jsi přišla už asi neodejdeš, leda by to byly nějaké šaty…

• Citovat
  • Upravit
3054
15.4.14 21:07

@Trudinka ne, nabalíčkovala jsem to doma manželovi a vždycky mu na návštěvě dala špinavé domů a vzala si čisté. Jela jsem tam se dvěma košilema, dvouma ručníkama… :lol: měla jsem menší sportovní tašku a balík plen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.14 21:25

Všem opravdu moc děkuji! Jste moc hodné a ochotné. Za zdrobněliny se omlouvám, ale asi už se prostě moc těším a zdroňuji. Děkuji Vám a přeji krásné dny s Vašimi drobky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
16.4.14 10:04

@sestrickajanina povedlo se mi to najit. Tady je diskuze, ktera ti muze prinest neco dalsiho. V ni jsou odkazy na mistni denicky, ktere pomohly mne.
https://www.emimino.cz/…mimi-105953/
Drzim palce, at se ti nervy uklidni :-) Jak tu nekdo psal: doma jsem nechala malou cestovni tasku sbalenou pro mimino, auto to uveze a v porodnici jsem si vybrala, co jsem potrebovala dle pocasi (nemusela jsem riskovat to, ze manzel si splete kupky). Co nam chybelo ihned byla slunecni slona do auta, musela jsem tam narychlo montovat plenu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí