Seznam pro mimi

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.4.12 17:19

seznam pro mimi

:mavam: Ahoj maminky prosím sem prvorodička a potrebuju pomoc mam 2 mesice pred porodem,a stale nevím co takove mimi potrebuje a začátek,hledam márne neaky seznamek ktorý si mohu vytisknout,nebo uložit,pomužete? prosim.. :kytka: Dekuju Vám,

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14679
8.4.12 17:24

Já se řídila dle tohoto:http://www.mamyseznam.cz/…inko-seznam/

Pak dle vlastního uvážení, jinak na netu jich je spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
8.4.12 17:27

díky, taky se hodí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
8.4.12 17:31

Jj mne taky dekuju.. :kytka: Taky bojuji se seznamem pro mimi vsude je neco jiné a tak :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
8.4.12 18:46
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
8.4.12 18:54

Ahoj, na netu je seznamů spousta a jsou si hodně podobný. Doporučuju ale nenakupovat všechno před porodem. V posledních týdnech těhotenství jsem šílela, že nemam všechno, co potřebuju (podle seznamu :-)), ale fakt je, že až po porodu jsem zjistila, co opravdu potřebuju a třeba to na žádném seznamu nebylo. Naopak spoustu věcí ze seznamů můžeš oželet. Nakoupila jsem hromadu oblečení a protože jsem předpokládala, že se mi narodí malinkatý miminko, nakoupila jsem hodně věcí ve vel. 56. Ale ejhle, dcera vážila 4230 g a vel. 56 neoblékla :-))) Krátce po porodu se navíc ukázalo, že má luxaci kyčle a dostala abdukční peřinku. V té se do běžných dupaček nevešla, takže jsem celou výbavičku uklidila do skříně a začla nakupovat znova :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
8.4.12 21:45
@Adoušek píše:
Ahoj, na netu je seznamů spousta a jsou si hodně podobný. Doporučuju ale nenakupovat všechno před porodem. V posledních týdnech těhotenství jsem šílela, že nemam všechno, co potřebuju (podle seznamu :-)), ale fakt je, že až po porodu jsem zjistila, co opravdu potřebuju a třeba to na žádném seznamu nebylo. Naopak spoustu věcí ze seznamů můžeš oželet. Nakoupila jsem hromadu oblečení a protože jsem předpokládala, že se mi narodí malinkatý miminko, nakoupila jsem hodně věcí ve vel. 56. Ale ejhle, dcera vážila 4230 g a vel. 56 neoblékla :-))) Krátce po porodu se navíc ukázalo, že má luxaci kyčle a dostala abdukční peřinku. V té se do běžných dupaček nevešla, takže jsem celou výbavičku uklidila do skříně a začla nakupovat znova :-)

Presne tak, u nas to bylo ale naopak. Kazdy mi radil, ze 50 nemam vubec kupovat, ze z toho hned vyroste a bohate bude stacit 56, ale ta ji byla hrozne velka, takze jsem dokupovala 50. I kdyz je fakt, ze by se bez ni dalo obejit. Jen jsem tim chtela rict, ze v dnesni dobe se da lecos dokoupit i po porodu a ze opravdu nema cenu kupovat vse hned. Napr. z prvniho odkazu od Lussye jsme koupili a nakonec vubec nepouzivali vanicku, zinky, hrebinek, nebesa (ty jsme teda nekupovali vubec, zalezi na vkusu), polstar, spaci vak atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
8.4.12 22:07

Hlavně člověk pak z praxe ví (stačí pár dnů), jestli jsou lepší dupačky nebo polodupačky, jestli se líp obléká zavinovací bodyčko nebo klasický.....v těhotenství člověk nakupuje očima. Nebesa a podobný kraviny jsem vůbec nekupovala. Hřebínek jsem sice koupila, ale ještě ani nepoužila :-) a spoustu dalších věcí taky. Důležitý je mít základ, postýlku, matraci (povlečení a vůbec peřinu a polštář taky zatim vůbec nepoužívam). Spací pytel se mi hodně osvědčil a používam ho. S oblečením fakt opatrně, to se dokoupí snadno až budeš vědět jak je prcek velkej nebo malinkej :-) U některých věcí, který jsem koupila, jsem pak v praxi zjistila, že jsou nepoužitelný, třeba odsávačka hlenů, teploměr. Jak jsem chvátala, abych měla odškrtnuto všechno ze seznamu, tak jsem moc nepřemýšlela, jestli opravdu ta věc je praktická. Pak když jsem zjistila, že odsávačka je sice krásná a krásně se udržuje, ale neodsaje absolutně nic, tak teprve jsem začla shánět pořádnou. a tak dále......ono ve finále toho to malinký dítko moc nepotřebuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.4.12 15:11

Taky jsem ráda za seznámek, jsem taky prvorodička, termín mám až v srpnu, ale ono to uteče jak voda. :)
Utěšuju se, že teď už jde vše dokoupit prakticky hned. Doktor mi řekl, že prcek je docela velký, tak jsem zvědavá :D Hlavně aby byl zdravý.
Zatím mám kočárek, který mi dala sestřenka. Pořád se hlídám, abych už nezačala nakupovat (tam se líbí to bodíčko, tam ty dupačky…), naštěstí při práci mi toho času zatím moc nezbývá. Takže zatím jen tak spíše brouzdám po netu a hledám zajímavé rady a tipy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
15.4.12 15:39

Taky sem rada za rady su prvorodička a krati se my tehulkování tak už musím nakupovat aspon pro začatek,jen nevím co pro mne? ako kojici podprsenku,kalhotky,vložky do podprsenky a co dal? :oops: :roll: poradte dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
15.4.12 18:05

Hani, asi jsi vyjmenovala všechno, co potřebuje mamina. Pohodlnou podprsenku (kupovala jsem těsně před porodem, abych trefila velikost), vložky do podprsenky jsem ani moc nevyužila. Bohužel jsem neměla tolik mléka, aby „utíkalo“. Ale někdo jich spotřebuje hodně. Do porodnice píšou ty jednorázové kalhotky, ale to bych řekla, že není zas tak důležité. Já jsem rodila císařem a všechny kalhotky se mi zarývaly do jizvy, takže jsem používala nemocniční (takové ty síťové). Ale po normálním porodu se dají využít, nezničíš si vlastní prádlo. Jinak mě nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
15.4.12 19:39

Jeste me napada kojici nocni kosile, ale ja si koupila dve a mela jsem na sobe jen jednu jeste v porodnici, jinak me vyhovovali kojici tilka :) Pak odsavacka mleka (tu jsem vyuzila hodne, mela jsem rucni, ale hodne jsem u odsavani litovala, ze jsem si nekoupila tu elektrickou), porodnicke vlozky a nejakou mast nebo neco takoveho na osetreni nastrihu hraze (tu jsem si koupila, ale nastesti jsem byla bez nastrihu, takze zase jsem nepotrebovala). Jinak me zatim nic nenapada… Ale asi je to fakt nejlepsi koupit az za pochodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
15.4.12 20:41

Kojící košile jsem nosila asi jen v porodnici. Nemam ráda košile, musim mít kalhoty. Nosila jsem normálně volnější triko. Ale teď mě s tim kojením napadlo právě to tričko. Když budeš kojit někde mimo domov tak se hodí. Odsávačku jsem pořídila, dvakrát použila a odložila. Musela bych odsávat půl dne na jednu dávku. Taky jsem šetřila a koupila ruční. Ale ve finále bych asi nevyužila ani elektrickou, protože jsem o mléko přišla. Ono se všechno ukáže za pochodu. Nejde to moc naplánovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
16.4.12 12:26

aha Dekuju moc holky :hug: takže kojici košili no ja myslela že my postačí ta v nemocnici ich,a pak doma proste neake tílko, :think: ja nemam rada pyžamo, :mrgreen: jen takove široke manželovo triko :mrgreen: aha takže ješte sitovane kalhotky,hm :think: no to stačí pred porodem :pankac: moc krát dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
16.4.12 12:35

Já ze seznamu nekupovala vše, brala jsem to dle zdravého rozumu. Nedávala jsem ani moc na rady. :mrgreen:
Vzala jsem to co vím, že mi usnadní práci a ušetří čas. Kosmetiku pro mimčo jsem nebrala vůbec jen bepanthel a olejíček po koupání.

Fusaky jsem nebrala žádný, a spousta věcí je na zvážení. a hlavně se hned nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí