Seznam pro mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
239
16.4.12 13:20

Hani, záleží na tom, co všechno ti v porodnici poskytnou. U nás v Plzni třeba žádnou košili nedávali. Ale třeba ty kalhotky zase jo. Vezmi si základní věci a zbytek ti kdyžtak donesou podle potřeby z domova. Já jsem měla obrovskou tašku a většinu věcí jsem ani nevyndala, a to jsem byla v porodnici týden. Košile jsem měla s sebou dvě a ještě jsem je posílala domů vyprat, protože se hrozně snadno ušpiní. Ale pokud tam budeš normálně 2-3 dny, tak to je v pohodě.
Kosmetiky taky to mimčo zase tolik nepotřebuje. Něco na opruzeniny, mycí gel a olejíček. Na doporučení sestřičky z porodnice jsem pak dokoupila olejíček přímo do vody, protože malá měla hodně jemnou a suchou kůži. Takže pak odpadá mazání po koupání. Jinak jsem za půl roku nespotřebovala ani to jedno balení Bepanthenu, malá opruzeniny nikdy neměla, takže jí mažu většinou jen po koupání. Každý dítě potřebuje něco jinýho. Oni ti i v porodnici poradí, nebo pak pediatr. To nejsou věci, který bys musela mít doma dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
16.6.12 23:13

Jak vybrat velikost?

Hezý večer, já mám trošku jiný problém. Mám před sebou hromadu oblečení pro miminko do cca půl roku a chtěla bych to roztřídit zhruba na dvě hromádky do 3 měsíců a do půl roku a vůbec nevím, jak na to…protože takhle je toho hrozně moc. Nebo jak jste to dělaly vy? chci vybrat i věcičky do porodnice, ale vůbec nevím, jak veliké věcičky brát… jsem už v koncích. co by jste mi poradily? moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
16.6.12 23:19

Jestli můžu teda poradit, tak první hromadu bych udělala velikosti 56 a 62.To jako první využiješ.56 bodýčka,62 kabátky..
Podle toho jak ti miminko bude rychle růst, tak budeš mít brzo číslo 62. Já mám 4.5 měsíčního syna a už mu musím dávat číslo 74,jak strašně rychle roste 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.6.12 23:27

@suwari my jedeme v 74 od 3 měsíců ;) Teď pomalu přecházíme na 80 (je mu skoro 7 měsíců).
@Granda jinak souhlasím s tím, co napsala suwari. Na první hromádku 56 a 62, na druhou 68 a na třetí ty vyšší (pokud máš).

• Citovat
  • Upravit
16986
16.6.12 23:28

@Granda jako prvorodicka jsem take nevedela, jak tridit v tehotenstvi. Ale na nekterych vecech se daly precist cedulky a od nich jsem se odvijela (skladala dle velikosti kousek po kousku).
Celou vybavicku jsem si roztridila jak pises ty: do 3 mesicu (to by mela byt vel. 68), pak 3-6, 6-9 atd. Cepicky vsechny dohromady, tam se neda odhadnout jak velkou hlavu bude miminko mit a roste opravdu rychle. Ponozky vsechny dohromady (sedi ruzne, podle gumicek, podle lytek).
Od nejakeho 4. mesice jsem ale musela sahat i do dalsich hromadek, protoze jsem zjistila, ze nektere vel. na cedulkach nesedi. I tak jsme nektere veci „prosvihli“.
Vyprala jsem vse do 3 mesicu, ale po zkusenosti bych prala vse do 6ti mesicu. Pece o miminko muze byt v ruznych obdobich narocnejsi a pak se hodi sahnout po pripravenem.
Drzim palce na hladky porod.

Do porodnice bych radila vic kosil (nez 2)a vic rucniku. V Plzni nebylo kde to vysusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
16.6.12 23:34
@AniNevim píše:
@Granda jako prvorodicka jsem take nevedela, jak tridit v tehotenstvi. Ale na nekterych vecech se daly precist cedulky a od nich jsem se odvijela (skladala dle velikosti kousek po kousku).
Celou vybavicku jsem si roztridila jak pises ty: do 3 mesicu (to by mela byt vel. 68), pak 3-6, 6-9 atd. Cepicky vsechny dohromady, tam se neda odhadnout jak velkou hlavu bude miminko mit a roste opravdu rychle. Ponozky vsechny dohromady (sedi ruzne, podle gumicek, podle lytek).
Od nejakeho 4. mesice jsem ale musela sahat i do dalsich hromadek, protoze jsem zjistila, ze nektere vel. na cedulkach nesedi. I tak jsme nektere veci „prosvihli“.
Vyprala jsem vse do 3 mesicu, ale po zkusenosti bych prala vse do 6ti mesicu. Pece o miminko muze byt v ruznych obdobich narocnejsi a pak se hodi sahnout po pripravenem.
Drzim palce na hladky porod.Do porodnice bych radila vic kosil (nez 2)a vic rucniku. V Plzni nebylo kde to vysusit…

moc moc děkuji za cenné rady… do porodnice brát i věcičky pro mimčo? to jsem dneska žehlila a vůbec nevím, jestli to mám správně, je to jak rébus :-)
mě přijde, že toho mám hrozně moc…říkám si, že když to vyperu všechno a dám do skříně podle velikosti, tak se v tom pak nevyznám. samama mám troje kalhoty a pár triček :-) mimčo asi 4 krabice :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
16.6.12 23:42

S tema velikostma jde o to, jak bude mimco velky. Mne rikali uz od osmeho mesice tehotenstvi, ze ma malej pres 3 kila, nakonec se narodil a ty tri nemel, v porodnici jeste neco shodil… Nosili jsme v pohode velikost 50, jeste ve trech mesicich 56, 68 az zhruba v sesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
16.6.12 23:47
@Easinka píše:
S tema velikostma jde o to, jak bude mimco velky. Mne rikali uz od osmeho mesice tehotenstvi, ze ma malej pres 3 kila, nakonec se narodil a ty tri nemel, v porodnici jeste neco shodil… Nosili jsme v pohode velikost 50, jeste ve trech mesicich 56, 68 az zhruba v sesti.

no z toho mám taky strach, ale jak teda pak udělat pořádek v tom oblečení? potřebuji vytvořit nějaký systém, jak na to. jsem ted ve skoro 34tt a hrozí mi předčasným porodem, což být může a nemusí. tak nevím, jak si v tom ten pořádek udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
16.6.12 23:48

@Granda uz to tak je, tobe staci malo :-) prvni dny nevylezes z domova, protoze si to nedokazes ani naplanovat. Teda, nesmis se urazit, mozna se umis organizovat lepe, nez ja. Mne poprve musela pomoct mamina a to mi bylo 32, kdyz se mladas narodil :-)
Nj, zehleni jsem vychytala az pozdeji, hlavne rubovou stranu a rukavky, co muze mimco oslintat.
Do porodnice i veci pro mimi. V Plzni davaji vse pro miminka, tam potrebujes jen svoje plenky. Takze jsem mela pripravene jen veci, ve kterych pojede domu. Rodila jsem neplanovane o 3 tydny driv, v srpnu. Veci byly pripravene takto: kosila s dlouhym rukavem, dupacky, cepicka, capacky. K tomu jeste kabatek, rukavicky, teplejsi cepice, lehka deka. Nakonec jel jen kosilka, dupacky, cepicka. Co me nenapadlo - nemeli jsme slunecni clonu do auta, ale latkova plena to jistila.
A jeste, Plzenska porodnice je sice „baby friendly“, ale malicky byl na sluneni a ja jsem mu v noci nosila odsate mleko a videla, jak jsou tam miminka ucpana dudlikama… ach jo… No, kazdopadne, ke konci pobytu se k nam na pokoj nastehovala maminka s holcickou a ja jsem byla opravdu vdecna, ze s sebou dudlik mela. Malicka sice pila hodne, takze hladovet nemohla, ale „zpivala“ tak, ze bychom se opravdu nevyspaly, kdyby ten dudel nemela.
Do porodnice si nezapomen kojici podprsenku a vlozky. Na pokoji jsme jedne mamine musely i pujcit, protoze mala ji rozkojila tak, ze bychom tam jinak klouzaly po mlece :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
16.6.12 23:51

A jeste: pro maleho jsem mela tasku pripravenou zvlast a pritel ji pak dovezl pri vyzvednuti. Vedela jsem ale, ze pokud vypadne nase auto, tak vzdy nekdo prijede a nepoveze nas sanitka a nebude nam muset pujcovat veci porodnice (pripad jedne maminy u nas na pokoji).

Obleceni dopredu neodhadnes. Do porodky priprav vel. 56, mohlo by byt jistota, pokud nebude velka odchylka.
A veci co mas, setrid od nejmensiho do nejvetsiho (tim ze je budes prikladat k sobe). Ty vetsi jsem schovala, aby se mi nemotaly s tim, co budu denne pouzivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
16.6.12 23:53
@AniNevim píše:
@Granda uz to tak je, tobe staci malo :-) prvni dny nevylezes z domova, protoze si to nedokazes ani naplanovat. Teda, nesmis se urazit, mozna se umis organizovat lepe, nez ja. Mne poprve musela pomoct mamina a to mi bylo 32, kdyz se mladas narodil :-)
Nj, zehleni jsem vychytala az pozdeji, hlavne rubovou stranu a rukavky, co muze mimco oslintat.
Do porodnice i veci pro mimi. V Plzni davaji vse pro miminka, tam potrebujes jen svoje plenky. Takze jsem mela pripravene jen veci, ve kterych pojede domu. Rodila jsem neplanovane o 3 tydny driv, v srpnu. Veci byly pripravene takto: kosila s dlouhym rukavem, dupacky, cepicka, capacky. K tomu jeste kabatek, rukavicky, teplejsi cepice, lehka deka. Nakonec jel jen kosilka, dupacky, cepicka. Co me nenapadlo - nemeli jsme slunecni clonu do auta, ale latkova plena to jistila.
A jeste, Plzenska porodnice je sice „baby friendly“, ale malicky byl na sluneni a ja jsem mu v noci nosila odsate mleko a videla, jak jsou tam miminka ucpana dudlikama… ach jo… No, kazdopadne, ke konci pobytu se k nam na pokoj nastehovala maminka s holcickou a ja jsem byla opravdu vdecna, ze s sebou dudlik mela. Malicka sice pila hodne, takze hladovet nemohla, ale „zpivala“ tak, ze bychom se opravdu nevyspaly, kdyby ten dudel nemela.
Do porodnice si nezapomen kojici podprsenku a vlozky. Na pokoji jsme jedne mamine musely i pujcit, protoze mala ji rozkojila tak, ze bychom tam jinak klouzaly po mlece :-)

s tím mlékem jsi mě rozesmála :lol:
s výbavičkou mi nemá kdo pomoct, bohužel jsem na to sama. rodiče nemám.
děkuji za připomenutí dudlíku, to mi nějak vypadlo. mám vzít víc kusů nebo stačí jeden? jednorázovky plenky a vložky do podprsenky mám. ještě nemám vložky pro sebe.
s oblečením je problém, že toho mám hrozně moc podle mě…několik krabic, tašek…a nevím, kolik si toho nechat, kolik toho vyřadit. prostě v tom plavu. ale to asi každá prvorodička co? látkové plenky si beru do porodnice dvě, stačí to? mám rychlozavinovačku, ale je docela tlustá, bude to vadit? nebo jak teplou mám vzít? je to hrozný dilema to dát dokupy :-) a děkuji ještě jednou za rady všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
16.6.12 23:56
@AniNevim píše:
A jeste: pro maleho jsem mela tasku pripravenou zvlast a pritel ji pak dovezl pri vyzvednuti. Vedela jsem ale, ze pokud vypadne nase auto, tak vzdy nekdo prijede a nepoveze nas sanitka a nebude nam muset pujcovat veci porodnice (pripad jedne maminy u nas na pokoji).Obleceni dopredu neodhadnes. Do porodky priprav vel. 56, mohlo by byt jistota, pokud nebude velka odchylka.
A veci co mas, setrid od nejmensiho do nejvetsiho (tim ze je budes prikladat k sobe). Ty vetsi jsem schovala, aby se mi nemotaly s tim, co budu denne pouzivat.

tašku si budu muset vzít bohužel komplet, nemám nikoho, kdo by mi to pak přinesl, takže to musím vzít sebou. nebude to v porodnici vadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
17.6.12 02:11

Vem si tasku komplet, nevim, jak u vas v porodnici, v moji byly prostorne skrinky, kde jsme si mohly nechat veci. Zjisti si, co do porodnice potrebujes, ja rodila u Milosrdnych v Brne a dali mi dopredu seznam, co bych s sebou mela mit. Ja musela s sebou vezt i toaletni papir, nic tam neposkytovali. Plenky a taky ubrousky na utirani zadecku. Obleceni nam pro miminka tedy v porodnici dali, takze jsem s sebou mela jenom to, v cem jsem ho vezla domu. Latkove plenky nam tam taky dali. Dudliky bych radsi vzala aspon dva, co kdyz se jeden nahodou nekde zasantroci, nahoda je blbec. Co se tyce obleceni, miminka jsou zimomriva, vzala bych dupacky se zapinanim vepredu, to je nejjednodussi. Ja mela i bodycko pro malyho a pak jsem nevedela, jak mu to pretahnout pres hlavicku, tak jel bez nej. :lol: S tou zavinovackou uvidis, taky zalezi na pocasi, ze jo. Klidne bych ji vzala, uvidis, jestli ji uzijes, nebo ne. Ja kdyz rodila, tak to bylo jednoduchy, byly zrovna vedra, tak jsem do porodnice nic tepleho nepotrebovala, latkove plenky na prikryti stacily, ale doma jsem pak teple decky uzila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
17.6.12 02:25

Vzala bych si jedno komplet obleceni v 50 a jedno v 56, vetsi snad nebude treba. Jo, nezapomen si s sebou vzit nejake casopisy nebo tak neco, mimco ze zacatku hodne spi a v porodnici byla docela nuda. Pujcovaly jsme si casopisy s ostatnima maminkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
17.6.12 03:27
@AniNevim píše:
A jeste, Plzenska porodnice je sice „baby friendly“, ale malicky byl na sluneni a ja jsem mu v noci nosila odsate mleko a videla, jak jsou tam miminka ucpana dudlikama… ach jo…

Ahoj,
mohla bys mi prosím vysvětlit baby friendly, sluneni a ucpaná dudlíkama? Jsem taky prvorodička, ze všeho vyplesklá a možná budu taky rodit v plzni a tyhle termíny neznám.
Děkuji a omluva za možná stupidní dotaz :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport