Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@Billi jo, děkuji, to s těma dudlíkama jsem pochopila, akorat jsem nevěděla, že je to špatně, já myslela, že se tak miminka naučí dobře sát. Ale asi laickej omyl.
@jazminka27 píše:
@Billi jo, děkuji, to s těma dudlíkama jsem pochopila, akorat jsem nevěděla, že je to špatně, já myslela, že se tak miminka naučí dobře sát. Ale asi laickej omyl.
Naopak to kazí techniku sání. Obecně se sice dudlík celkem doporučuje, ale až po určíté době, kdy dítě už saje bez problémů… (Některé mámy ho nechtějí vůbec)
Jinak já taky dala dudlík už v porodnici, neměla jsem mlíko, tak to bylo jediné řešení, aby syn neřval…
@jazminka27 baby frinedly - propagace kojeni, takze by nemeli udelat nic, co porusi saci reflex, tudiz nedavat dudlik a v podstate mamine i vynadat, pokud jej da samovolne.
sluneni - pokud dite ma zvyseni bilirubin v krvi a je zlute (novorozenecka zloutenka), odnasi jej na fototerapii, vypada to jako solarko. Ty jsi pak na pokoji sama a odstrikavas mleko a nosis mu. Ale pokud ma nizke hodnoty, tak ho berou treba jen na 3 hodky. My jsme byli v porodnici o 2 dny dele kvuli tomuto sviceni.
ucpana dudlikama - mely v puse dudlik, coz jsem nepredpokladala, ze by v porodnici uvesene certifikatama o laktaci apod. by vubec bylo mozne…
@Billi Diky, za prispevek, nevsimla jsem si, ze jsi uz odpovedela ![]()
V Plzni davaji dokrm, tam je plus to, ze prisne hlidaji aby dite jedlo, kolik ma (jen ja jsem byla jiny pripad, ale to zrejme melo jiny podtext). Takze pokud nepije svoje davky, tak davaji dokrm od zacatku, kdy uz vyzvraci plodovku.
@jazminka27 jj, oni se ji trochu nabumbaji, zaludek maji malicky a tech par lzicek po porodu jde ven. U nekoho, u nekoho ani ne. Je to jen ublinkavani, ani to neuvidis, tobe prinesou miminko az po odpocinku ![]()
Hovorte si všetci čo chcete, ale myslím si že nebesá nie sú blbosť alebo kravina
navyše je to pekné, takže kto na to má (tak veľa to zase nestojí), tak tu máte inšpiráciu (moja práca)
taktiež tá postieľka - predtým bola svetlá.
Baby friendly (BF) znamená, že dělají všechno proto, aby bylo dítě kojeno. Tzn. žádné lahvičky, čajíčky, dokrmy (rodila jsem též v BF porodnici a tam to fungovalo tak, že dokud moje dítě nezhublo 500 g, nebylo apatické a nemělo rozpraskané rty, tak o dokrmu UM ani neuvažovali
), ale jen kojení, kojení a kojení.
Slunění = dítě má žloutenku a dá se na modré světlo, které odbourává bilirubin, který to způsobuje.
Ucpaná dudlíkama = dáš dítěti do pusy dudlík