Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte maminky, maminečky, a všechny znalejší ženušky než jsem já. Omlouvám se, že zakládám nové téma, ale poslední dva dny na mně padl totální bubák - jak to všechno zvládnu a co všechno koupit, nachystat, atd.. Začala jsem teď 7. měsíc těhotenství a doposud ještě nemám nic koupeno. Jsem pověrčivá a říkala jsem si, že začnu právě až někdy okolo toho sedmého měsíce. A teď to na mně padlo! IKdyž si dávno pročítám, co a jak nakoupit pro sebe a miminečko, najednou mám dojem, že jsem se ve všem ztratila. Můžete mi, prosím, poradit a odpovědět na pár otázek?
1. Budu rodit v Podolí, stáhla jsem si přímo ze stránek seznam potřebných věcí na proodní sál a odd. šestinedělí. Můžete doporučit ještě něco, co Vám případně chybělo, co v těch seznamech nebylo?
2. Stáhla jsem si sezunam věcí do výbavičky pro miminko ze stránek http://www.mamyseznam.cz/…inko-seznam/. Připadá Vám tento seznam adekvátní nebo byste něco dokoupily/ nekupovaly?
3. Miminko se má narodit na začátku srpna, co koupit na odchod z porodnice miminku na sebe?
Jsem nějak vystrašená a přitom se tak těším a vím, že to všechny zvládly a já to zvládnu taky, ale hold mně něco ppadlo a chytla jsem tuto náladu. Omlouvám se za možná hloupé a opakující se otázky a všem moc děkuji za pomoc a trpělivost!
Jana
@sestrickajanina
sorry, musím se smát tomu slovníku - proč tolik zdrobnělin? tu nejsou děti.
Co se ostatního týče:
1. netušim - nejsem pražská
2.celkem ucházející, ovšem jsou tam dle mého kraviny ala nebesa - což bych fakt nepořídila. Je tam spousta zbytečností, které zjistíš, že nepotřebuješ.
3. mimino budu mít taky srpnové - záleží na počasí - když bude pěkně, tak dupačky, bodyno. Když nebude pěkně, přizpůsobim. Řešit budu tak, že nachystám 2 hromádky oblečení, pak dostane chlap instrukci, kterou vzít ![]()
Jinak klid, je to ještě daleko ![]()
Ten seznam pro miminko je dost z cesty. 4 body od jedné velikosti je žalostně málo, pokud nemáš sušičku. Se šušičkou a denně prát by to šlo
Já odpovím asi takhle! Nakoupila jsem plno oblečků, většinou nové. A desítky z nich jsem ani nepoužila, protože malé nebyly. Koupila jsem kosmetiku pro novorozence a taky mi leží ve skříni, protože malá má at. ekzém a tu kosmetiku nemůže. Takže já bych vše dokupovala až potom.Teda,určitě bych měla doma nějaké to oblečení, postýlku, věci do postýlky, vaničku, deky, povlečení, prostěradla, hyg. potřeby…ale oblečky bych moc neřešila.
A co se týče porodnice, tak tam jsem kromě hyg. potřeb (ručníky, župan, mýdla, jednorázové kalhotky, nabíječky…)nepotřebovala vůbec nic, vše tam měli. Byla jsem sbalená, jak kdybych jela někam na měsíc a vše bylo zbytečné. Ale chápu, že plašíš, já dělala to samé ![]()
@sestrickajanina Já z toho taky byla vyplesklá a kupovala věci co jsem vůbec nepotřebovala-např. župan do porodnice(nepotřebnej -vedro na zhebnutí kvůli miminům. Neboj to zvládneš je fakt, že spousta věci je zbytečnych-tak držim palečky at je vše O:k
@Antonie Bolavá vidi, a nam to stacilo, maly nezvracel, v srpnu to schlo na balkone jedna basen ![]()
@sestrickajanina opravdu zacinas 7.mesic? Nemuzu se dopocitat… Je tady nekolik diskuzi na tebou polozene otazky, myslim, ze je stacis za par hodin projit.
Hlavne neplas, dnes se da vse poridit v prubehu, tehulinko ![]()
Na mýdlo, šampon a mycí krém pro miminko bych se vykaslala. Nebesa do postýlky a ten koš na pleny jsou podle mne jen vyhozený prachy (rozuměj penízky
)
V čem půjde domu z porodnice záleží na počasí, abys pro nej mela Čepičku a tenkou deku,
Ja ze zacatku nejvíc oblíkala overalky, přišlo mi to jednodušší než body a tepláky
Zkus procist tuhle diskuzi, myslim, ze tam je hodne uzitecnych rad https://www.emimino.cz/…osti-178354/
@Antonie Bolavá píše:
Ten seznam pro miminko je dost z cesty. 4 body od jedné velikosti je žalostně málo, pokud nemáš sušičku. Se šušičkou a denně prát by to šlo
No nevím, já si vystačila se třemi body vel. 56, tuhle velikost nosila docela dlouho a tři prostě stačily, furt jsem si říkala, že dokoupit to můžu kdykoliv
Až teprve teď, když nosí 68, začala být víc zvracecí a užijeme toho víc. Dupačky stačily dvoje.
Tohle je fakt hrozně individuální.
Navíc zakladatelka je z Prahy, cokoliv má možnost koupit do hodiny od doby, kdy si to usmyslí (a to i v noci), takže bych spíš souhlasila s menším množství, než aby to vůbec nepoužila.
@sestrickajanina pročítám soupravu - vůbec jsem neměla a nechyběla mi mikina, boty, vanička, vatové tyčinky, hřeben (mám plešaté dítě), nůžky s kulatou špičkou, mantilely do postele, nebesa, jednorázové pleny, jednorázové podložky, koš na pleny, různé serepetičky z kosmetiky, síť proti hmyzu na kočár, rukávník, monitor dechu, polohovací lehátko, kojící polštář, koš na mimino, vykašlat jsem se měla na kombinézu. Ty věci pro starší děti jsem ještě nepořizovala vůbec. Ale každý to má jinak, každému vyhovuje něco jiného.
Příspěvek upraven 15.04.14 v 17:27
Tak já myslím že zbytečné jsou nebesa do postýlky, nepoužívám ani mantinel. Koš na jednorázové pleny je taky zbytečnost. S počtem oblečků záleží zda budeš mít blicí dítě. Naše malá je blicí, takže já těch bodýček používala, hlavně zpočátku, víc. Krom toho, že blila, tak zásadně čůrala v momentě kdy jsem jí sundala plínu a počůrala i to co měla na sobě.
A další pro mě zbytečnost jsou ty nůžky na nehty pro mimino, tím se nehty snad ostříhat nedají. Po jednom pokusu jsme je uložili a stříháme normálníma nůžkama. Ideálně když malá spí, nebo při kojení (ale to až teď, zpočátku jsem u kojení nezvládla nic jiného provozovat, postupně jsem zjistila, že u toho jde dělat spousta věcí ![]()
Tak já bych si do Podolí vzala rozhodně svou zásobu plen - dost s nimi šetří, a na podruhé jsem měla i svoje oblečky (overalky), protože ty jejich erární byly hodně velké a příšerné, ohrnovat rukávy, teď ty šňůry všude, a měla jsem i svou deku pro mimčo. Myslím že v Podolí mají už teď pro mimča Weledu, takže kosmetiku nemusíš. To k té porodnici co mě napadlo…
@AniNevim @Fjodorka no moje blila jako Alík
Převlíkala jsem ji před procházkou třeba třikrát. Taky je srpnová, ale to září už bylo chladnější, pro mě byl ten srpen celkem ničemný. Jo, teď se mi to bude s miminem venku natřásat a pěkně od jara až do podzimu
@martina.se nahodou pekne zdrobneliny..nepouziva mnou nenavidene mimisek apd, miminecko chvalim!!
![]()
Mantinel jednoznacne ANO! proc by se melo dite triskat do sprusli a budit…a ze sebou deti melou a cestuji po cele postylce..
@KackaDoup My, co dáváme dítě do postýlky tak jednou týdně a to jen na spaní, to nepochopíme ![]()