Histologický nález z revize

3115
17.10.12 14:05

Histologický nález z revize

Holky prosím vás není tady nějaká lékařka, která by mi přeložila histologický nález? Díky.
Byla jsem 2 měsíce po porodu na vyčištění protože pořád špiním. Toto mám ve zprávě (a na kontrolu jdu až příští týden)- nekrotická prokrvácená decidua, fragmenty hyperplastického endometria. Trochu mně zarazilo to hyperplastické endometrium. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17010
17.10.12 14:21

Decidua je v podstatě část placenty a endometrium je děložní sliznice, hyperplastické znamená, že je zbytnělé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
17.10.12 14:29
@veveruskaa píše:
Decidua je v podstatě část placenty a endometrium je děložní sliznice, hyperplastické znamená, že je zbytnělé…

Díky, no to jsem si všechno našla, jenom mně zarazilo to zbytnění, jestli je to normální nález.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.10.12 14:38
@Mišela1 píše:
Díky, no to jsem si všechno našla, jenom mně zarazilo to zbytnění, jestli je to normální nález.

protože jsi špinila, tak to „normální“ nebylo, bylo to ze zbytků placenty a děložní sliznice, co tam zůstala ještě po porodu a to normální není (normální je to třeba v těhotenství…)
edit: jako hyperplastická sliznice je normální v těhotenství, po porodu a šestinedělí už ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
17.10.12 14:51
@veveruskaa píše:
protože jsi špinila, tak to „normální“ nebylo, bylo to ze zbytků placenty a děložní sliznice, co tam zůstala ještě po porodu a to normální není (normální je to třeba v těhotenství…)
edit: jako hyperplastická sliznice je normální v těhotenství, po porodu a šestinedělí už ne…

Jo tak díky za vysvětlení, já tam totiž pořád něco mám, nějaký kousek, neodstranili vše, tak mi píchají injekce a chodím na kontroly, tak jsem chtěla vědět co to tam vlastně mám, co nechce ven:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.10.12 15:03
@Mišela1 píše:
Jo tak díky za vysvětlení, já tam totiž pořád něco mám, nějaký kousek, neodstranili vše, tak mi píchají injekce a chodím na kontroly, tak jsem chtěla vědět co to tam vlastně mám, co nechce ven:-).

nemáš zač, no zůstal tam kousek placenty a zbytek zbytnělé děložní sliznice, co byla v těhotenství…
a pokud by se to injekcema nezlepšilo, tak bych chtěla hysteroskopii - v podstatě revize s kamerou a přesně uvidí co a kde je… než u obyč. revize, kde škrábou naslepo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí