Konizace - co to je?

24
13.10.12 20:14

konizace co to je

Ahoj všem ženám moc bych od vás potřebovala vědět co to je jestli máte některá konizaci za sebou, co to je, jak dlouho se leží v nemocnici atd.Mam doma půlroční holčičku a nevim kam jí dám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.10.12 20:18

Je to seříznutí čípku v kratičké narkoze, jde se ten den domů, max. asi druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14151
13.10.12 21:13

Seříznou ti čípek, pokud si řekneš, pustí tě ještě ten den domů
jen by bylo možná lepší si zařídit hlídání/pomoc v den zákroku, já bych po konizaci nebyla moc schopná se postarat o dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
13.10.12 21:33

Konizace je seříznutí dělož. čípku ve tvaru kuželu- starší metoda je seříznutí takovým drátkem-kličkou, nověji se to dělá laserem.
Uspává se jen krátkodobou narkozou a pak bys měla mít pochvu vyplněnou tamponádou= doslova našťouchaný sterilní obvaz k ucpání řezné rány a zabránění krvácení. Je to nepříjemné, někdo pociťuje bolesti alá menstruace.
Ohledně puštění domů, je to jak která nemocnice a určitě bych domů nespěchala- u nás se pouští až 3-4.den. a i potom doporučují klid a dodržet šestinedělí a hlavně opatrně 7.-10.den po operaci- uvolňuje se z rány stroupek a mohlo by to začít krvácet, což je docela problém.
Ohledně mrňouska, pokud kojíš, měla by Ti nemocnice umožnit mít ho u sebe a v den operace pohlídají, nebo se, odkládá´na dětské oddělení, ale pokud máš možnost, zajisti si hlídání a fakt to nepodceňuj.
Konizaci mám za sebou v roce 2009 a přežila jsem v pohodě, též s malým prckem-3/4roku- na den operace jsem ho nechala doma, další den mi ho přinesli, ale měla jsem nadstandart. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
13.10.12 21:52

Jak už holky napsaly, je to odstranění změněné tkáně (odstarnění dysplazie). Byla jsem v nemocnici 1 celý den (přes noc a dopoledne druhý den jsem šla domů). Mamka mi první 2dny pomáhala hodně se zvedáním a koupáním dětí, ale v noci jsem k nim vstávala já a přes den jsem taky kolem nich pobíhala. Od cca toho 3-4dne jsem dělala už vše kolem dětí sama a naštěstí se čípek nerozkrvácel a vše se zahojilo dobře.

Konizace jako zákroku se vůbec bát nemusíš, je v krátké anestezii a nic po zákroku nebolí.
Já to brala jako fajn odpočinek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
11.3.18 21:18

Konizace děložního čípku

Ahojky, podstoupila jsem 9.3. konizaci děložního čípku na Bulovce, v Praze. Určitě doporučuji se objednat a nechat si zákrok dělat na Bulovce, na oddělení jsou k vám vždy milí, se vším vám rádi poradí a pomohou. Mohu jen chválit.
Jinak ohledně konizace, jsem měla příjem ráno n 7h, změřili mi tlak a teplotu, odevzdala jsem předoperační výsledky od praktického lékaře. Poté mě doprovodila sestřička na pokoj, kde jsem se měla převléct do noční košilky a vzít elastické punčochy. Čekala jsem na pokoji než by šla na zákrok. Odvezli si mě na sál přibližně v 11h, podle mě záleží kolik akutních případů mají ten den, konizace je menší zákrok seříznutí čípku. Doporučuji určitě celkovou anestezii, co jsem také měla, nemusíte se ničeho bát, zákrok netrvá dlouho. Při lokální anestezii můžete i cítit bolest si myslím a nemusí to být příjemné vůbec.
Tamponádu vám dají jen při komplikacích a silném krvácením u zákroku jinak ne, také jsem ji neměla. Četla jsem různé příspěvky na internetu, ale nejlepší je se zeptat na vše vaší gynekoložky.
Nemusíte se ničeho bát, při celkové anestezii si vás nechají přez noc v nemocnici, ale je to bezpečnější než lokální a myslím.
Po propuštění musíte odpočívat doma, nic těžkého nezvedat, dodržovat maximální hygienu kvůli infekci (jen se sprchovat, žádná koupel) po dobu 4-6 týdnů, dále bez pohlavního styku.
Pro lepší hojení si zakoupíte v lékárně čípky Cicatridina.
Přeji všem hodně štěstí při zákroku a ať vám to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.6.22 15:24

Otevíram znovu diskuzi

Ahoj holky …čeká mě konizace..mám docela strach a hlavně ať je vše pak už v pořádku :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí