Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mam dotaz. Treba mate nekdo zkusenost. Jedna se o mou 2,5letou dcerku.
Jde o to, ze je dole dost citit, ja to citim, ikdyz ji jen prevlekam teplaky a sedi mi na kline. Hygienu ma pravidelnou, zkousime i intim sprchovy gel pro deti.Ale nic nepomaha. Upozornuji, ze je bez vytoku, ci nejakeho svedeni.
Obcas si stezuje, ze ji „boli“ dole, ale spise si saha na zadecek.
Tak ja nevim. Doktorce samozrejme zavolam, jen se ptam ze zvedavosti, treba je to normalni ![]()
Nevim, dcerka ma dva roky a citit neni „nikdy“… ![]()
Urcite bych volala… ![]()
@Barca12345 píše:
Nevim, dcerka ma dva roky a citit neni „nikdy“…
Urcite bych volala…
Dekuju
Mne prave je divne, ze nema zadny vytok treba.
No může to být potíž s močovým systémem - nepřeléčený zánět atd… taky samo gynekologickým. Určitě i pokud je bez výtoku aj. potíží vyražte k dr.
Tohle není normální - mám podobně starou dceru a cítit není - pokud tam samo není nehoda ![]()
Při zánětu výtok být vždycky nemusí, ale ten zápach by mu nasvědčoval. A pokud si dcera stěžuje na bolest, určitě bych to řešila a obrátila se na dětskou gynekologii.
A nedrzi se ji tam vic ten mazek? Zanet mit muze a vytok mit nemusi.
Kdyz to reknu narovinu, tak je citit, jakoby se tyden nemyla
.
K dr. dojdu, ja si rikala, ze uz to trva dlouho a neni to asi normalni…
Snad si nemysli ve skolce, ze se o ni nestaram, pokud si toho vsimly pi. ucitelky.
Ona mi vzdycky rekne „neco boli“,ale saha si do zadecku.
Mazek ji pravidelne cistim, ale nemamho tam moc po celem dni. Staram se ji o pipinku, kdyz vim, ze je nachylnejsi.
Jsem trochu doufala, ze mi nekdo napise, ze se to obevuje i u nich.Tak nic. V tydnu to hned poresim…
Ja se lecila snad cele detstvi na gynekologii, ale uz nevim proc
Byla jsem mala.
@sara1000 píše:
Kdyz to reknu narovinu, tak je citit, jakoby se tyden nemyla.
K dr. dojdu, ja si rikala, ze uz to trva dlouho a neni to asi normalni…
Snad si nemysli ve skolce, ze se o ni nestaram, pokud si toho vsimly pi. ucitelky.
Urcite zajdi, stat se to holt muze - muze to byt prkotinka, nic vazneho. ![]()
Mame s tim taky bohaty zkusenosti, hlavne u starsi, zkusila bych posadit ji tak 2-3 vecery za sebou do slabounkyho roztoku hypermanganu, jen na chvilinku, u nas to docela dobre zabira.
@inap píše:
Mame s tim taky bohaty zkusenosti, hlavne u starsi, zkusila bych posadit ji tak 2-3 vecery za sebou do slabounkyho roztoku hypermanganu, jen na chvilinku, u nas to docela dobre zabira.
A ten hypermangan, jako dezinfikuje? Ci co to dela?
Nemuzu ji v tom vykoupat celou? POchybuju, ze si mi do toho sedne.Je takovy certik ![]()
@hofka píše:
A moč ji nesmrdí?
Nesmrdi, naopak ji mame kontrolovanou cca 2 mesice a byla v poradku.
Dezinfikuje. Celou bych ji v tom nekoupala, jestli mate doma lavorek, tak do cca 10 cm vody dat tak 3 zrnka hypermanganu, musi to byt opravdu ruzovoucky, protoze jinak ji to muze popalit sliznici, ja pocitam tak do 20 a jdou z toho zas ven. Pak oplachnout vodou a promaznout kuzi nejakym kremem.
Ahoj, tak abyste nebyli sami, tak máme stejný problém s 2,5 letou dcerou. I když to teď není tak hrozné. dcera je taky bez výtoku a u lékaře jsme byli když si stežovala na svědění. Dali nám Imazol a Vermox(kdyby prý měla roupy),měla zarudlou i oblast zadečku. Asi týden byl klid a pak se stejně pořád škrabala mezi nožkama..to bylo téměř celé léto. Jinak nám nikdo nic kloudnýho neřekl ![]()