Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, poslední dva měsíce jsem měla pravidelnou menstruaci, která se dostavila 27. S přítelem jsme se před 14 ti dny milovali ale do mě se neudělal. V poslední době jsem nejedla i několik dní a dost se stresuju kvůli práci. Prsa mě nebolí ale jsou lehce těžší a ani žádný náznak, že by měla přijít menstruace. Myslíte, že bych mohla být těhotná?
neuvědomuju si, že by to mě zajel prstem od spermatu. Popřípadě kdy bych si měla dojít na gynekologii? Začínám být dost nervózní.
Měla jsi sex, můžeš být těhotná. (To jako přerušovaná soulož? Velmi spolehlivá antikoncepce.)
Po 14 dnech už by test mohl být pozitivní případně.
Strach z těhotenství způsobuje často falešné těhotenství a související zpoždění menstruace. Mne se to stalo několikrát největší zpoždění o cely jeden týden.
Ano, hladovění a stres můžou MS posunout, navíc, pokud jsi ji měla pravidelnou „už“ dva měsíce a teď máš jeden den zpoždění. Těhotenství zjistíš po 14 dnech velmi snadno - testem. A pokud bude negativní a MS se nedostaví další 2-3 týdny, řešila bych to s doktorem.
Tak jsem si dělala test. Jsem v tom nebo ne? Je to pro mě premiéra, tak se radši zeptám vás. ![]()
Muze to byt i ze stresu a hladoveni. Me se po zhubnuti, s vetsi pravidelnou sportovni zatezi a celkove mensim prijmem prodlouzil cyklus o tyden.
V tvem pripade si udelej bud tehotensky test doma nebo u lekare.