Hlášení o odpadech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6363
26.7.14 07:33

Hlášení o odpadech

Najde se zde někdo, kdo vyplňuje hlášení o odpadech pro EKOKOM? Potřebovala bych prosím poradit. Musím vyplnit výkaz, ale vůbec nevím jak. Ve firmě není nikdo, kdo by poradil. Jejich metodická příručka mi moc nepomohla. :oops: Detailněji bych poté uvítala přes SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
26.7.14 07:51

Ahoj, vyplnuji to už přes rok a půl, tak snad poradit zvládnu. I když naše firma to má velmi jednoduché, protože exportujeme a importujeme jen v papíru a na paletách. Co se týče plastových lahví apod. moc neporadím. Je dobré si zajít na jejich seminář a školení. Absolvovala jsem po nástupu do firmy a moc mi to pomohlo. Máš pravdu, manuál není moc nápomocný.

• Citovat
  • Upravit
2
14.2.15 17:24

Roční hlášení o odpadech 2015

Ahoj,
může mi někdo poradit, jak zpracovat roční hlášení o odpadech? Z jakých materiálů mám čerpat? Jsem ve firmě nová, paní co to dělala neodešla zrovna v dobrém a nikdo jiný to neví, tudíž mi neporadí.
Velice děkuji za radu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3047
14.2.15 17:41

Ahoj no veskerou produkci odpadu musi hlasit firmy do ISPOP a ekokom. Najed si asi na jejich stranky, nevim jaka firma-druh cinnosti je ta vase, ale u nas jsme hlasilo i vyvazeni odpadnich jimek-praci vody, odvoz dopadu-plasty, papir atd. Vse se musi udat dle mnozstvi a firmy, ktera odpad prevzala. Urcite ma firma pristup k lonskemu hlaseni, mrkni na to a 0ravdepodobne novy odpad nepribyl, tak bych vse vykomunikovala o s firmami, co vam vse odvazely loni, urco pomohou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klapeto
14.2.15 17:43

Za minulý rok by měla ve firmě průběžná evidence odpadů, na jejímž základě se vyplňují do přehledné tabulky konečné stavy (množství zlikvidovaného odpadu). Stavy by měly sedět se stavy (množstvím odpadů) firem, které vaší firmě odpady likvidují. Pozor na zpětné odběry (např.: akumulátory, oleje apod.), ty se do hlášení neuvádějí. Naposledy jsem hlášení dělala v r. 2011, tak to bude chtít konzultaci s úředníky životního prostředí, leccos se mohlo změnit…

• Citovat
  • Upravit
2
14.2.15 18:31

Děkuji za příspěvky, pokusím se dohledat něco z minulého roku. Snad to vyplním dobře. Kontroluje to někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.16 12:13

Odpady 2015

Dobrý den,
pokud potrebujete poradit ohledně hlášení do ISPOPU za rok 2015 napište ma na mail a poradim Vám, dneska jsem to cele absolvovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
30.1.17 10:33

Já ty kategorie vždy lovila z faktur za odvoz. Většinou to někde bylo uvedeno (buď přímo ve faktuře nebo v nějaké příloze)…
Pokud nemáte víc firem, co odpad odváží, tak zkusit si od nich vyžádat celkovou sjetinu za rok s uvedením všech potřebných údajů…

Hlášení o odpadech je peklo pekelný. Já to dělala jeden rok a pak se toho zbavila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
30.1.17 12:47

No..není to jen tak. Odpady dělám čtvrtým rokem a vždy před ročním hlášením kvetu :mrgreen: :pocitac: :zed: Eviduji tedy v programu EVI…máme několik ORP, ale vždy si to musím před ročním hlášením překontrolvat se všemi partnery a musí mi to sedět na deka :zed: ještě nikdy to nešlo lážo plážo a vždy se u toho nervuji :mrgreen: Hlášení pak dělám elektronicky přes ISPOP…zatím s emi nikdy nic nevrátilo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
30.1.17 12:51

@555_Zuzana555 Doporučuji nějakého poradce přes živ. prostředí, který se tím zabívá. Já z kraje měla..objasnili mi najaké otázky, jak a proč atd. Přemluvit vedení na koupi EVI…přes inisoft. Mají i placené poradenství. Pokud před podáním vše sedí, elektronicky hlášení trvá do hodinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.7.18 09:36

dobrý den všem dělám hlášení v ISPOPu a rostu je tu nějaká dobrá duše které můžu zavolat
děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat