Přišlo mi správně nemocenské?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přišlo mi správně nemocenské?
Dřív posílala SSZ i oznámení, jaká částka byla od kterého zaměstnavatele vyplacena, teď už to asi nechodí. Tak se chci zeptat, jak to poznám že mi třeba nezapomněli zaplatit dávku od jednoho zaměstnavatele?
U jednoho jsem na plný úvazek, tam mám na výplatní pásce: průměr PPÚ 65,38 – to si myslím že se z toho nějak bude vypočítávat dávka nemocenské. U druhého zaměstnavatele mám DPČ, v tom měsíci co jsem na ní nastupovala tak jsem měla odpracováno 2500 Kč, takže nárok na nemocenskou jsem tam také měla. Tam mám na pásce: průměr pro náhrady 349,99, Red. průměr při DNP – 218,56, základ pro DNP 0,00
Od obou zaměstnavatelů jsem dostala vyplaceno za dočasnou pracovní neschopnost – u plného úvazku 1854 Kč, u DPČ 3672 Kč, obojí je za 26 dní.
Dávka od SSZ mi přišla na účet, tam mám napsáno: nemocenské 3393 Kč, termín 14.5.-26.5. – 13 dní, denní dávka 261 Kč, DVZ 434 Kč.
Dovede někdo vypočítat jestli je to správně? Na SSZ se mi nedaří se už od pondělí dovolat. Díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Týjo, tak to jsem zvědavá, jestli je tu taková bedna která to zvládne. Já bych asi předpokládala, že to mají dobře, odtatně nic jinýho tam nedělají, tak o tom asi budou něco vědět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš víceméně stabilní plat, tak napiš spíše kolik máš hrubého za měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 - U plného úvazku kolem 10 tisíc Kč, u DPČ kolem 8 tísíc Kč, obojí čistého, na hrubý se podívám
Příspěvek upraven 25.07.14 v 13:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na infolince mi to vzaly vzdy. Dokonce vzdy byly mile. http://www.cssz.cz/…call-centra/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pavlína36 píše:
Na infolince mi to vzaly vzdy. Dokonce vzdy byly mile. http://www.cssz.cz/…call-centra/
To jo, ale ptát se jich, zda je to dobře spočítané, je maličko mimo
ale je určitě možný se jich zeptat na to, zda to bylo spočítáno z obou příjmů, to je totiž defacto jedinná chyba, které je na jejich straně pravděpodobná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 - hrubého u plného úvazku kolem 16 tisíc, u DPČ kolem 11 tisíc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evka73 Tak to nesedí, ale co tak koukám, tak nesedí ani ta částka od zaměstnavatele za HPP
děláš na směny nebo PO-Pa u obojího?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na hpp dělám po-pá, u dpc mám napsáno v pracovní smlouvě 2 hod. tydne, ale tam jsem placená ukolove - ne podle odpracovanych hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, mě přijde divné, žes dostala za HPP méně než za DPČ, plus od letoška už neplatí zaměstnavatel prvních 21 sní, ale pouze 14 dní, tak jak to může být za 26 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 - teď koukám na tu pásku znovu, u HPP nemám vůbec napsané dny, tam je jenom částka, u DPČ mám počet dní 26 - nemělo to být počet hodin? Jako že 13 dní x 2 hodiny? Nic jiného mě nenapadá. Počtem dní by to souhlasilo tak že jsem byla doma 14 kalendářních dní - od 15. dne to pak platí ta SSZ. Až jednou začnou dělat výplatní pásky přehlednější, to si oddychnu
.
Děkuji moc za pomoc ![]()
Protože předpokládám že jsi z oboru, nevěděla by jsi i tento případ? Nemocenská - mateřská - DPČ
Pracuji na DPČ, vím že abych měla nárok na proplaceni neschopenky, musím si vydělat v tom měsíci min. 2500 Kč. Pokud se můj výdělek pohybuje kolem 2000 kč za týden, já nastoupim koncem září na pracovní neschopnost, budu mít od začátku měsíce vydelano min. 2500 kc a tak budu mít nárok na proplaceni neschopenky. Ale jak je to s materskou, na kterou bych nastoupila koncem listopadu rovnou z neschopenky. Budu mít nárok na proplaceni nebo protože si ten měsíc nic nevydelam tak nárok mít nebudu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evka73 No, z oboru až zas tak nejsem, pouze jsem měla kombinaci HPP a OSVČ s placeným nemocenským, takže jsem si to musela hlídat, ještě každé patřilo pod jinou OSSZ ![]()
S tou DPČ nevím, raději se zeptej přímo na OSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Podle mně byla nemocenská od 30.4. do 26.5. Za květen tedy měla dostat náhradu mzdy do 13.5. (7 dnů) a nemocenskou za 13 dnů.
HPP má na 7,5 hod. denně?, pak by náhrada za 7 dnů = 1854 (při PHV 65,38)
DPČ jí vypočetli za 28 hodin (7×4 hod.) při PHV=349,99 = 3672.
Ale taky se v tom zas až tak nevyznám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elpiska Jo, to máš pravdu, mě nedošlo, že je ta DPČ psaná jen na 2 hodiny a tedy vychází vysoká náhrada za hodinu. Takže to od zaměstnavatele by sedělo, akorá to od OSSZ se nějak nemůžu dopočítat, ale vychází mi to tak, že je to nemocenská pouze z HPP a není tam ta DPČ zahrnuta, což je dost dobře možné, pokud je to ze dvou zdrojů, tak je to časté… @Evka73 tedy se na infolince pozeptej, zda jim přišli dvoje podklady a zda je to z obou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit